Teraz jest 21 listopada 2024, o 15:46

Asienka ma ochotę na...

Nie wiesz, jaki tytuł konkretnie przeczytać? Doradzimy!

Ulubiona autorka/autor: Terry Pratchett, Janet Evanovich

Asienka ma ochotę na...

Post przez Asieńka » 26 marca 2011, o 15:11

Szukam romansów w relacji szef-podwładna (tudzież odwrotnie) i ogólnie biurowych ;)
Nie pamiętam, co już czytałam, a czego nie, ale przejrzałam chyba wszystko z działu Tytuły książek wg motywów :)
To samo ma się do szejków... :wink:
Z góry dziękuję :haha:
"Znasz przypowieść o żabie w śmietanie? Jak dwie żaby wpadły do dzbanka ze śmietaną? Jedna, myśląc racjonalnie, szybko zrozumiała, że opór jest bezcelowy i że losu nie da się oszukać. A może jest jakieś życie pozagrobowe, więc po co się niepotrzebnie wysilać i na próżno pocieszać płonnymi nadziejami? Złożyła łapki i poszła na dno. A druga była na pewno durna, albo niewierząca. I zaczęła się szamotać. Wydawałoby się, po co się szarpać, jeśli wszystko przesądzone? Szamotała się i szamotała... Aż ubiła śmietanę na masło. I wylazła z dzbanka. Uczcijmy pamięć jej towarzyszki, przedwcześnie poległej w imię postępu filozofii i racjonalnego myślenia."
Pod stołem siedział Greebo i mył się językiem. Od czasu do czasu mu się odbijało.
Wampiry wstawały z martwych, z grobów i z krypt, ale nigdy nie zdołały tego dokonać z kota.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 26 marca 2011, o 17:15

z szejków mogę ci polecić Johannę Lindsey Porwana narzeczona

Post przez Heidi » 26 marca 2011, o 17:25

Jedyny prawdziwy szejk w swej nieprawdziwości jakiego znam to ten z Diablicy Coulter

Ulubiona autorka/autor: za mało miejsca na wszystkie

Post przez Anullaa » 26 marca 2011, o 21:35

ewa.p napisał(a):z szejków mogę ci polecić Johannę Lindsey Porwana narzeczona

Asienko :) ja tam Porwaną narzeczoną poczytałam i mnie się nie podobała (ale to podobno jedna z pierwszych, jak nie pierwsza, książek Lidnsey) wiec może się dopiero wprawiała :)
Mogę jednak polecić też Lindsey Srebrzystowłosy anioł wprawdzie to nie szejkowie a klimaty tureckie ale jak dla mnie o niebo lepsze niż wyżej wymieniona

A z romansów biurowych to czytałam ostatnio hg Michelle Celmer Na balu u księcia. Jest to chyba 4 część, ale spokojnie wiadomo o co chodzi nie czytając poprzednich :) Książka krótka, szybko się czyta

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 26 marca 2011, o 21:37

Hm z tych biurowych to może Idealni partnerzy Krentz :hyhy:
chyba, że już czytałaś ;)
http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=32778
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Asieńka » 27 marca 2011, o 14:27

Z tego co widzę to nie czytałam, dziękuję wam dziewczyny! :)
"Znasz przypowieść o żabie w śmietanie? Jak dwie żaby wpadły do dzbanka ze śmietaną? Jedna, myśląc racjonalnie, szybko zrozumiała, że opór jest bezcelowy i że losu nie da się oszukać. A może jest jakieś życie pozagrobowe, więc po co się niepotrzebnie wysilać i na próżno pocieszać płonnymi nadziejami? Złożyła łapki i poszła na dno. A druga była na pewno durna, albo niewierząca. I zaczęła się szamotać. Wydawałoby się, po co się szarpać, jeśli wszystko przesądzone? Szamotała się i szamotała... Aż ubiła śmietanę na masło. I wylazła z dzbanka. Uczcijmy pamięć jej towarzyszki, przedwcześnie poległej w imię postępu filozofii i racjonalnego myślenia."
Pod stołem siedział Greebo i mył się językiem. Od czasu do czasu mu się odbijało.
Wampiry wstawały z martwych, z grobów i z krypt, ale nigdy nie zdołały tego dokonać z kota.

Post przez Asieńka » 14 czerwca 2011, o 22:48

Tym razem mam ochotę na coś (i tutaj interpretacja dowolna :hyhy: ) z ogniem - nie ważne, jaki gatunek, może być z dramatozą, alenie w nadmiernej ilości. Musi się coś dziać :D

Post przez Wiedźma Ple Ple » 14 czerwca 2011, o 22:49

Szalona Thornton :smile2:

Post przez maddalena » 15 czerwca 2011, o 09:20

Z szejków to polecam stary HQ Romans Niebezpieczne zauroczenie Stephanie Howard- książka w 100% szejkowata. :hyhy:

Porwana narzeczona też jest niczego sobie

Z biurowych do dużo znajdziesz w HQ np. Jessica Steele pisała dużo biurowych.
Oto miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. O'Cangaceiro

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 15 czerwca 2011, o 12:37

Wiedźma Ple Ple napisał(a):Szalona Thornton :smile2:

"Hiszpanka" tej samej autorki też warta uwagi :)
Ile razy w życiu człowiek musi się powstrzymywać.

Występek i cnota są takimi samymi produktami jak cukier i kwas siarkowy - Hipolit Taine

Life is tough, but it's tougher when you're stupid - John Wayne

"You're so freaking romantic. I don't know how I keep my pants on." - Abigail Roux, "Fish & Chips"

Post przez Heidi » 15 czerwca 2011, o 18:47

A ta Hiszpanka akurat nie przekonała mnie do siebie aaaaażżż tak :confused:

Post przez AnnMM » 15 czerwca 2011, o 19:24

pewnie zaraz nastąpi ogólna nagonka, że nie i beee... ale z ogniem, pierwsze co przychodzi mi do głowy to Dama i pastuch...

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 15 czerwca 2011, o 19:47

Asienka1440 napisał(a):Tym razem mam ochotę na coś (i tutaj interpretacja dowolna :hyhy: ) z ogniem - nie ważne, jaki gatunek, może być z dramatozą, alenie w nadmiernej ilości. Musi się coś dziać :D

Mam kilka propozycji:
- Iris Johansen Niewinna
- Candice Proctor Podejrzenia
- Emilie Richards Klątwa Królowej Pereł
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Post przez ewa.p » 15 czerwca 2011, o 19:54

zgadzam się z Kasiag-świetne propozycje.A czytałaś Dzikość serca Rosemary Rogers?

"Dzikość serca" to powieść o namiętnościach, przygodach i miłości lady Roweny Dangerfield. Wspólnie z tą młodą, piękną i pełną temperamentu damą czytelnik odbywa podróż od pałaców hinduskich radżów, poprzez dwór królewski w Londynie, aż po pogranicze Nowego Meksyku. Tam właśnie bohaterka odnajdzie swe przeznaczenie i mężczyznę swego życia...
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Post przez AnnMM » 15 czerwca 2011, o 20:18

nie wiem, czy Asieńka skorzysta, ale ja po Dzikość serca chętnie sięgnę... :)

Post przez ewa.p » 15 czerwca 2011, o 20:19

a to zapraszam,tylko uprzedzam,że to istny pożeracz czasu,chyba powyżej 500 stron,ale warto
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Powrót do Mam ochotę na...