a nie są?happy endings are wicked
hm, kim są czy raczej jak są opisywani?
a nie są?happy endings are wicked
Homoseksualizm nie jest bowiem oficjalnie akceptowanym tematem, więc także w literaturze popularnej pojawia się sporadycznie, nie mówiąc o głównym motywie opowieści.
Co więcej, w przypadku omawianego romansu kobieta jest zamknięta w sobie, zakompleksiona, bierna, nieświadoma drzemiącej w niej seksualności.
Niebezpieczeństwem tworzenia romansów jest więc powielanie stereotypów, utrwalanie ich i przekazywanie dalszym pokoleniom.
efekt powszechnego dostępu do środków komunikacji/publikacjinarzędzia są, efekty na razie mizerne, a im dalej tym gorzej... gdzie to było o nadprodukcji dyplomów?
Kawka napisał(a):No to ja się zgłaszam do analizy horroru. Zaliczyłam tylko "Wywiad z wampirem" ale co tam, skoro inni mogą analizować, to ja też.
kasiek napisał(a):rzuciłam okiem tylko, a autor tekstu wie, że polskie tytuły nijak mają się do oryginalnych?
Agrest napisał(a):kasiek napisał(a):rzuciłam okiem tylko, a autor tekstu wie, że polskie tytuły nijak mają się do oryginalnych?
A jeśli mowa konkretnie o tytule Papug, to nie rozumiem zupełnie, czemu uznano go za niezwiązany z książką, a tylko dający poczucie egzotyki, akurat Papugi czytałam nie tak znów dawno i tytuł był związany z książką, za to nie odnosił się jedynie do egzotycznej lokalizacji Chodziło o negatywne porównanie żony bohatera (i szerzej, angielskich dam, do których zaliczała się i bohaterka) do barwnych, nastroszonych papug, które pojawia się w książce kilkakrotnie.
Ale może to moja analiza kuleje
Powrót do Wiadomości i publicystyka
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość