Teraz jest 23 listopada 2024, o 01:47

Polska strefa

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 7 marca 2011, o 09:22

tak , wiem, ale Ja mówię o tych, którzy nie kupują przez internet :smile2: np. Ja

Post przez Agnesscorpio » 7 marca 2011, o 10:00

ewajoanna23 napisał(a):
mewa napisał(a):
Agnesscorpio napisał(a):Jeśli mogę coś podpowiedzieć, to ponad rok temu popełniłam romans, jeślibyście chciały się zapoznać z jego treścią, to zapraszam:)
http://www.empik.com/bez-przebaczenia-l ... ,ksiazka-p

przeczytałam fragment na twojej stronie i stwierdzam jedno: czemu jest taki krótki?????

a zdajesz sobie sprawę,że Twoje książki są dostępne tylko w Empiku???i to jak w moim przypadku jeszcze musiałam zamówić, ponieważ na półce ich nie było.Matras nie miał tego w ogóle u siebie, Azymut również.

Nie odpowiadam za dystrybucję, to kwestia wydawcy. Czytelnicy często zwracają się do autora "dlaczego nie ma książki tu, czy tam...". Uwierzcie mi, nie mamy na to wpływu, no chyba że ktoś wydaje sam i sam dystrybuuje.
Machina dystrybucyjna, opłaty "półkowe", promocje, to jedna wielka akcja wyciągania kasy. Powiem tak: debiutantowi nie jest łatwo.
A co do księgarń stacjonarnych, najlepiej pytać, mój wydawca ma podpisaną umowę z Azymutem, L&L, Edyp i Rema. I tam księgarze mogą się zaopatrzyć:)

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 7 marca 2011, o 10:08

"półkowe" :/ w efekcie człowiekowi ani do empiku, ani do trafficu, ani do innych sieciówek już nawet chodzić się nie chce...
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez mewa » 7 marca 2011, o 10:25

i dziwić się później cenom książek :/

Post przez Agnesscorpio » 7 marca 2011, o 13:52

mewa napisał(a):i dziwić się później cenom książek :/

Ceny książek wynikają z kosztów druku, składu, okładki, grafiki, redakcji. Ale ceny wypromowania ksiązki w księgarniach, aby była dobrze widoczna, są horrendalne! Stać na to tylko duże wydawnictwa, małe nie mają szans. I w tym przypadku sprawdza się powiedzenie "duży może więcej".
Ech... ponarzekałam sobie, sorki;)

Ulubiona autorka/autor: Garwood, Nora Roberts

Post przez ewajoanna23 » 7 marca 2011, o 15:03

Patrząc na Ambera i ich ostatnie wyprzedaże, to zaczynam mieć wątpliwości , czy aby na pewno koszt wyprodukowania książki jest tak wysoki!!!!
Ja tylko bardzo żałuję,że tak mało promuje się polskie autorki, których od jakiegoś czasu zrobiłam się fanką, a mało o nich słychać :cry:

Post przez Agnesscorpio » 7 marca 2011, o 15:10

ewajoanna23 napisał(a):Patrząc na Ambera i ich ostatnie wyprzedaże, to zaczynam mieć wątpliwości , czy aby na pewno koszt wyprodukowania książki jest tak wysoki!!!!
Ja tylko bardzo żałuję,że tak mało promuje się polskie autorki, których od jakiegoś czasu zrobiłam się fanką, a mało o nich słychać :cry:

To jest wielka bolączka w naszym kraju. Dlatego założyłam stronę na FB, informuję tam o nowościach, a także organizuję konkursy, w których można wygrać książki polskich autorów. Dzisiaj właśnie ruszyliśmy z kolejnym. Trzeba się wspierać! :)

Post przez mewa » 7 marca 2011, o 16:20

a gdzie dokładnie? :)

Post przez mewa » 7 marca 2011, o 16:23

znalazłam :D

Post przez Wiedźma Ple Ple » 7 marca 2011, o 16:29

Fringilla napisał(a):"półkowe" :/ w efekcie człowiekowi ani do empiku, ani do trafficu, ani do innych sieciówek już nawet chodzić się nie chce...

Judith Krantz - I'll take Manhattan- tam cóż, mechanizm jest pięknie przedstawiony, choć w czasopismach ... :wink:

a Meyer leżała i leży na najbardziej wyeksponowanym miejscu :wink:

Post przez mewa » 7 marca 2011, o 16:39

a bleee :roll:

Post przez Agnesscorpio » 7 marca 2011, o 16:44

Wiedźma Ple Ple napisał(a):
Fringilla napisał(a):"półkowe" :/ w efekcie człowiekowi ani do empiku, ani do trafficu, ani do innych sieciówek już nawet chodzić się nie chce...

Judith Krantz - I'll take Manhattan- tam cóż, mechanizm jest pięknie przedstawiony, choć w czasopismach ... :wink:

a Meyer leżała i leży na najbardziej wyeksponowanym miejscu :wink:

No Meyer jest wszędzie, zajrzyj do lodówki, wcale się nie zdziwisz :hyhy:

Post przez Wiedźma Ple Ple » 7 marca 2011, o 18:14

Agnesscorpio napisał(a):
ewajoanna23 napisał(a):Patrząc na Ambera i ich ostatnie wyprzedaże, to zaczynam mieć wątpliwości , czy aby na pewno koszt wyprodukowania książki jest tak wysoki!!!!

To jest wielka bolączka w naszym kraju. Dlatego założyłam stronę na FB, informuję tam o nowościach, a także organizuję konkursy, w których można wygrać książki polskich autorów. Dzisiaj właśnie ruszyliśmy z kolejnym. Trzeba się wspierać! :)

długo byłam obrażona na fejsbóka ale teraz jednak doceniam jego przydatność ... w pewnych sprawach ...

Post przez Agnesscorpio » 7 marca 2011, o 21:00

Wiedźma Ple Ple napisał(a):
Agnesscorpio napisał(a):

długo byłam obrażona na fejsbóka ale teraz jednak doceniam jego przydatność ... w pewnych sprawach ...

Czasami się przydaje:) Byłam dzisiaj w biblio, cholerka, mało mieli interesujących mnie w tej chwili tytułów. Wypożyczyłam:
Jo Beverly "Niepokorna oblubienica"
Lisa Jackson "Szept"
Johanna Lindsey "Kochaj mnie zawsze"

Lisę już mi mama zabrała :D

Post przez Wiedźma Ple Ple » 7 marca 2011, o 21:02

Beverley poważam :wink:

Post przez Agnesscorpio » 7 marca 2011, o 21:09

A na allegro za psią kasę zamówiłam:
"Spełnione marzenia" Erica Spindler
"Niezależna żona" Linda Howard
"Pożądanie" Julie Garwood
"Jak grom z jasnego nieba" Candace Camp
"Diabelska intryga" Jo Beverly

:D

Post przez Wiedźma Ple Ple » 7 marca 2011, o 21:15

"Niezależna żona" Linda Howard
"Pożądanie" Julie Garwood

nie poważam ... dobrze, że cena psia :wink:

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 7 marca 2011, o 21:18

ehm, ja tylko tak na marginesie, bo sama mam ostatnio poszerzony margines przypadków offtopowych: romans historyczny,a w szczególności obcojęzyczny, to niekoniecznie może w tym temacie :hyhy:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Post przez Agnesscorpio » 7 marca 2011, o 21:37

Fringilla napisał(a):ehm, ja tylko tak na marginesie, bo sama mam ostatnio poszerzony margines przypadków offtopowych: romans historyczny,a w szczególności obcojęzyczny, to niekoniecznie może w tym temacie :hyhy:

Sorki, już się zamykam:)
A wracając do romansów literatury polskiej, ostatnio recenzowałam polski romans dziewczyny, która ma 14 lat. "Spalona róża" Anna Walczak. Na moim blogu jest recenzja: http://agnesscorpio.blogspot.com/2011/0 ... lczak.html

Post przez Wiedźma Ple Ple » 7 marca 2011, o 21:50

mamy Joan Bowen dwa? :wink:

Post przez Vienna » 7 marca 2011, o 21:51

Agnesscorpio napisał(a):Hehhe, wiesz, ja w ogóle trochę "krwawa" jestem, teraz skończyłam kolejną ksiązkę, która jest u wydawcy i to dopiero będzie romans. Pierwsze recenzentki płakały (ja się śmiałam :rotfl: )
A co do BP, to powiem tak: książka miała się zakończyć tak jak lubię, czyli BAD END. Ale moja mama, czytając wszystko na bieżąco, przyszła do mnie i powiedziała:
"Bój się Boga, dziecko. Tyle im zgotowałaś, co niektórzy podwójnie żyjąc by nie zaznali. Dajże im trochę oddechu!"

No cóż...
Dałam;)

Czy może chodzi o Zakręty losu ? :D

Post przez Wiedźma Ple Ple » 7 marca 2011, o 21:54

książka miała się zakończyć tak jak lubię, czyli BAD END.
a fuj, fuj, fuj ...
ludzkość nie jest w stanie przyjąć nadmiaru rzeczywistości ... :mrgreen:

Post przez Agrest » 7 marca 2011, o 21:55

A jak kończysz tak jak lubisz, to ostrzegaj, bardzo proszę :P

A propos młodzieży piszącej, to to dziewczę od Atlantydy czy czego tam wydało kolejne dzieło, natknęłam się ostatnio w empiku ;)
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Post przez Wiedźma Ple Ple » 7 marca 2011, o 21:56

ja jeszcze Atlantydy nie tkłam :big: a ty?

Post przez Agrest » 7 marca 2011, o 21:58

Też nie... A ta nowa to o Roszpunce :P
"I read a story to-night. It ended unhappily. I was wretched until I had invented a happy ending for it. I shall always end my stories happily. I don't care whether it's 'true to life' or not. It's true to life as it should be and that's a better truth than the other."

Emily Byrd Starr

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...