Jadzia napisał(a):To teraz ja - poszukuję lekkich (a przynajmniej nie mega-dramatozowych) westernów z motywem mail-order bride. nawet nie wiem jakby to było po polsku... Żona z ogłoszenia?
Wiedźma Ple Ple napisał(a):głupia była i tyle.
łeb zakuty i tumanica. dot.com
ps.zauważ, że tym razem nie skończyło się epoką palenia czarownic
Dzięki wielkie, Liberty z tych co wymieniłaś Carriger mam za sobąLiberty napisał(a):Z westernem nie pomogę. W Polsce ich mało, a z tych po angielsku w ostatnim roku same melodramaty czytałam.
Steampunk - zapowiedziana Meljean Brook z "The Iron duke" i opowiadankiem “Here There Be Monsters” z antologii "Burning up" (można czytać osobno). Dalej: "Bezduszna" Gail Carriger. Z autorek, których jeszcze nie tknęłam, ale mają dobrą prasę: Zoe Archer, Liz Maverick, Cherie Priest, Katie MacAlister.
Wiedźma Ple Ple napisał(a):ps.zauważ, że tym razem nie skończyło się epoką palenia czarownic
nie, tylko wojną!
natomiast parę tytułów z "niszowych" wydawnictw to tak.. różnie...
Lilia napisał(a):steampunk - cóż to jest
Wiedźma Ple Ple napisał(a):to nie czytnęłabyś sobie w Objęciach chłodu Brown? hę?
raczej nie nastawia mnie optymistycznie... No. A do tego SPL to coś, co rzadko kiedy mnie potrafi do siebie przekonać.Agrest napisał(a):traumy, które muszą zwalczyć, zazwyczaj nawzajem sobie zadali.
Agrest napisał(a):Tak, o Sherry Thomas mi chodziło, nic po polsku nie ma.
I nie nastawiałabym się negatywnie, bo możesz stracić ciekawą lekturę
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości