Fringilla napisał(a):wyprowadzcie mnie z błędu, ale jak dla mnie wiktoriańskie zwykle cięższe, dramatozowo w szcególności, niż regencyjne i poregencyjne do wiosny ludów...?
jasne, że tak ... zwróć uwagę na panującego
Agaton napisał(a):Przy czym nie wiem czy mi się wydaje czy każda jedna z tych książek dotyczy jakiegoś rodzaju przemocy? Jeśli tak, to chyba sobie podaruję i poczytam jakieś... bajki dla dzieci.
Swoją drogą, od samego początku mojego kontaktu z romansem histo(-e)rycznym preferowałam czasy królowej Wiktorii (Pozwólcie, że pominę powód mojej fascynacji.) i bardzo mi było smutno, gdy odkryłam, że autorki wolą regencję lub choćby nawet (pseudo)średniowiecze.
Jadzia napisał(a):Przejrzeć przeglądam różne takie strony, spisy itd, ale kto mi zagwarantuje, że tam z dramatozą jakąś nie wyskoczą? mam kilka tytułów już potencjalnych, ale muszę je znaleźć jeszcze i fajnie byłoby mieć pewność wspomnianą
Agaton napisał(a):Jadzia napisał(a):Przejrzeć przeglądam różne takie strony, spisy itd, ale kto mi zagwarantuje, że tam z dramatozą jakąś nie wyskoczą? mam kilka tytułów już potencjalnych, ale muszę je znaleźć jeszcze i fajnie byłoby mieć pewność wspomnianą
To Cię zawsze ktoś może ostrzec, że w środku jest nieciekawie
Agrest, moja paranoja sięgnęła wczoraj zenitu i dopóki nie miałam moich ukochanych butów, wszystko mnie przerażało
Przemoc w sensie takim, że bohater wyżywa się na bohaterce w sposób emocjonalny, bo o fizycznym nie mogę w romansie pomyśleć, by nastąpiło HEA Lub choćby ranił celowo, bo go mama nie kochała
Pinks, paradoksy mnie zafascynowały. Wszelkie. Sztywna moralność na potrzeby świata, strach pomyśleć co się działo pod powierzchnią.
Wiedźma Ple Ple napisał(a):Fringilla napisał(a):wyprowadzcie mnie z błędu, ale jak dla mnie wiktoriańskie zwykle cięższe, dramatozowo w szcególności, niż regencyjne i poregencyjne do wiosny ludów...?
jasne, że tak ... zwróć uwagę na panującego
Wiedźma Ple Ple napisał(a):badanie robiła ostatnio? na hormony?
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość