ewa.p napisał(a):zdecydowanie warto przeczytać Kwiaty na poddaszu Virginii C. Andrews.Książka opowiada o tym jak zmienia się życie rodziny po śmierci jednego z rodziców.Wdowa wraz z czwórka dzieci przenosi się do domu swoich rodziców,fanatyków religijnych.Dzieci,jako "diabelskie nasienie"(ponieważ ich matka wyszła za mąż za swego wuja,czego jej rodzice nigdy nie zaaprobowali) ukrywane są na strychu,gdzie maja przebywać do śmierci swojego dziadka.Książka opowiada o tym,do czego można się posunąć w imię zdobycia pieniędzy.Jest to też wstrząsająca niekiedy relacja tych dzieci,o tym jak wygląda ich ograniczone życie,bez miłości ,bez wolności,bez kogoś bliskiego.Nie polecam jedynie tym,którzy są zbyt wrażliwi na krzywdę dzieci
agula napisał(a):Jean-Claude występuje we wszystkich częściach. Można powiedzieć, że z kazdą częścią ich zwiazek się rozwija. Pojawia się potem trójkąt, najpierw bez seksu ( i nawet powiem, że wtedy podoba mi się bardziej).
Spoiler:
Z góry zaznaczam, że nie jest to "romans romansowy". Yyy raczej bazuje to na wzajemnym pociągu seksualnym choć bohaterowie w pewnym momencie zaczynją przyznawac się do uczuć.
Jak dla mnie pierwsze cztery części są najlepsze ale z przyjemnością czytam kolejne.
Bombelku spokojnie czytaj dalej. Części które najbardziej irytują czytelników w Polsce jeszcze nie wyszły. Jak dla mnie ta seria jest super.
moni napisał(a):Aha, przeczytałam "Miłość jedynego meżczyzny" Ranney i zdecydowanie polecam miłośniczkom Szkotów
Dzięki Basik
ewa.p napisał(a):zdecydowanie warto przeczytać Kwiaty na poddaszu Virginii C. Andrews. Nie polecam jedynie tym,którzy są zbyt wrażliwi na krzywdę dzieci
aralk napisał(a):obiłam się i o film i o książkę, przy czym mam nieodparte wrażenie, że tych książek to było trochę więcej niż 1
moni napisał(a):Spoiler:
mewa napisał(a):Smolinski miałam ochotę przeczytać jak widziałam opis -ale nie wpadła w moje łapki
A Noszczyńska to chyba wiedźma czytała, i Frinn, i Kasiek
basik napisał(a):moni napisał(a):Aha, przeczytałam "Miłość jedynego meżczyzny" Ranney i zdecydowanie polecam miłośniczkom Szkotów
Dzięki Basik
Portrety miłości Ranney też się dobrze czyta
Lucy napisał(a):Fringilla napisał(a):to nie ja
Byłam Ewą ?
Agrest napisał(a):A czemu dla bohatera, już coś z nim czytałaś?
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości