Martita napisał(a):I o to chodzi, że ja chcę przeczytać coś innego, niż mam w zwykłych historykach, a homo czy transwestyci mi nie straszni. A jak ktoś danej tematyki nie lubi, to nie musi czytać przecież. A swoja drogą Królewna Rice też miała wątki homoseksualne.
Liberty napisał(a):Nie chodzi o jakieś wymyślne pozycje łóżkowe, a kwestię płci. Już w "Kochanku i "Kobiecie Gabriela" autorka zasugerowała lekkie ciągoty homoseksualne jednego pana, ale wszystko tak subtelnie, ze część czytelniczek mogła przeoczyć. Tak jak i scenę seksu analnego w "Kobiecie Gabriela"
Ale już w "Cry for Passion" mamyW naszym kraju tego typu tematyka to jeszcze tabu.Spoiler:
Martita napisał(a):No dokładnie, a Schone mimo wszystko ciekawsza. Przeglądałam wczoraj Zbudź się kochanie, i całkiem ciekawy mi się wydaje ten motyw podróży w czasie. Po sesji mam nadzieję poczytać na kompie, to co dla mnie niedostępne w bibliotekach, i mam akurat w planie tą książkę. A może Amercom wyda ? No chyba że jestem spóźniona i już było ?
Liberty napisał(a):I lubi sobie o prawach kobiet podyskutować Generalnie podnosi tematy, o których w typowych historykach ani widu ani słychu
Agaton napisał(a):Liberty napisał(a):Nie chodzi o jakieś wymyślne pozycje łóżkowe, a kwestię płci. Już w "Kochanku i "Kobiecie Gabriela" autorka zasugerowała lekkie ciągoty homoseksualne jednego pana, ale wszystko tak subtelnie, ze część czytelniczek mogła przeoczyć. Tak jak i scenę seksu analnego w "Kobiecie Gabriela"
Ale już w "Cry for Passion" mamySpoiler:
W naszym kraju tego typu tematyka to jeszcze tabu.
Liberty, a nie tak czasem w "The Lady's Tutor"? Niedawno czytałam i pamiętam, że na bank w tej książce ten motyw się pojawił
Wiedźma Ple Ple napisał(a):Liberty napisał(a):I lubi sobie o prawach kobiet podyskutować Generalnie podnosi tematy, o których w typowych historykach ani widu ani słychu
i porównanie do Rice krzywdzące
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości