Teraz jest 22 listopada 2024, o 19:46

Aktualnie w kinie

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 31 marca 2008, o 00:41

ja tez Obrazek

Post przez pinksss » 31 marca 2008, o 00:49

ojejku jejku, amerykańskie dziub dziub Obrazek wielkie mi odkrycie że są ludzie którym można oddać dziecko zamiast je wyskrobać Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 31 marca 2008, o 02:07

hehe, tylko jakos w filmy o takiej tematyce to w większości podniosłe produkcje telewizyjne że skręca z mdłosci i zażenowania. i jednak konkluzja z lekka mnie zaskoczyła.

ps.żeby to adoptowanie jeszcze takie proste cholera było w naszym kraju Obrazek

Post przez Lena 872 » 31 marca 2008, o 21:38

czy któraś z Was oglądała "Nie kłam kochanie"?? Nie wiem czy warto sie wybieraćObrazek

Post przez Kat » 31 marca 2008, o 22:06

ja nie, ale czy ktos widzial "oko" z Alba?? warto isc??

Post przez Lolka xD » 12 kwietnia 2008, o 01:12

No właśnie jak oceniacie Nie kłam kochanie? Mam zamiar się wybrać, ale nie wiem czy warto...

Post przez pinksss » 12 kwietnia 2008, o 11:26

słyszałam że po prostu przyjemne w odbiorze Obrazek przyzwoita komedia Obrazek

Post przez wiwi14 » 12 kwietnia 2008, o 19:47

no właśnie, czy ktoś z Was widział "nie kłam kochanie", bo nie wiem, czy warto się wybrac, czy poczekac troszke i po prostu w domu obejrzec...z filmów, które ostatnio widzialam w kinie śmiało moge polecić:

Lejdis - wspaniałe, cudowne, niesamowite i miliard razy lepsze od Testosteronu, tekstu:"Skoro faceci są z Marsa, to niech tam ..... wracają" nie zapomne do końca życia...

P.S. Kocham Cię - wzruszająca historia, śliczna muzyka oraz widoki prosto z Irlandii...

Step up 2 - jeżeli ktoś lubi filmy taneczne, to gorąco polecam...główni bohaterowie może nie najcudowniejszej urody, jednak mają coś w sobie, a poza tym jak tańczą Obrazek samemu by sie tak chcialo...

no i Choć goni nas czas - komediodramat...moim zdaniem wspaniały (moja mama też tak twierdzi), łzy płyną ze śmiechu i wzruszenia, na prawde warte obejrzenia...

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 14 kwietnia 2008, o 01:56

A czy wybieracie się na to?

Indiana Jones i Królestwo Kryształowej Czaszki - premiera 22.05.2008

http://pl.youtube.com/watch?v=cAGcQABSSXE

http://pl.youtube.com/watch?v=T7Bau6ZnNO4

Post przez Fringilla » 14 kwietnia 2008, o 03:10

obowiązkowo dla zasady.

Post przez pinksss » 14 kwietnia 2008, o 16:06

całkowicie musowo koniecznie Obrazek

Post przez Jadzia » 14 kwietnia 2008, o 16:15

Podobno ma się pojawić nieślubny syn Indiany. Może być ciekawie Obrazek

Post przez dobi » 14 kwietnia 2008, o 16:55

mmmm... ja też obowiązkowo! a ojciec indiany też tam jest, prawda? (prawdziwy zlot rodzinny) Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 18 kwietnia 2008, o 13:41

Zapowiedź.

<span style="font-weight: bold">Powrót do Narnii</span>

<span style="font-weight: bold">Minął rok, od kiedy czwórka angielskich dzieci - Łucja, Zuzanna, Edmund i Piotr Pevensie - znalazła drogę do fantastycznej krainy Narnii. Zgodnie z obietnicą Lwa - Króla Aslana, dzieci powracają teraz do baśniowej krainy.</span>

Obrazek

W czasie ich nieobecności minęło w Narnii tysiąc trzysta lat! Mówiące zwierzęta przeszły do legendy, a władzę w Narnii sprawuje bezwzględny król-uzurpator Miraz. Prawowity władca, książę Kaspian, siostrzeniec Miraza, został zmuszony do ucieczki. Narnijczycy kryją się przed bezwzględnymi wojskami tyrana. Dopiero rodzeństwo, przybyłe z ogarniętej II wojną światową Anglii, pomoże Kaspianowi odzyskać tron.

Już w maju na ekranach kin zadebiutuje kontynuacja "Opowieści z Narnii". Za kamerą "Księcia Kaspiana" stanął Andrew Adamson ("Shrek").

Czego mogą spodziewać się widzowie? Reżyser twierdzi, że tym razem to film przede wszystkim dla chłopców.

"Przeciwnicy naszych bohaterów to przeważnie ludzie, groźni wojownicy. Nadaliśmy im inspirowany średniowieczem wygląd. Nawiązaliśmy zwłaszcza do ówczesnych hiszpańskich i francuskich formacji wojskowych" - opowiadał.

Nowy film to także opowieść o dojrzewaniu. William Moseley tak tłumaczył ewolucję granej przez siebie postaci: "Piotr ma własne problemy, z którymi musi się uporać, a Kaspian własne. Początkowo mocno ze sobą rywalizują, dochodzi pomiędzy nimi do ostrych starć. Zaczynają jak rozgniewani na siebie nastolatkowie, a gdy ta część opowieści się kończy, rozumieją konieczność kompromisu i zachowują się jak mądrzy królowie".

Na planie dwaj młodzi aktorzy się zaprzyjaźnili.

Anna Popplewell, filmowa Zuzanna, tak opowiadała o atmosferze podczas pracy: "Czuliśmy się trochę jak na zjeździe rodzinnym. Poznaliśmy się wszyscy dobrze podczas kręcenia poprzedniego filmu. Wiedzieliśmy, jakie są nasze mocne strony, ale także nauczyliśmy się, jak radzić sobie z tym, co się nam niekoniecznie w innych podoba".

Książę Kaspina" to film nieco "doroślejszy" od części pierwszej - twierdzi Andrew Adamson.

"Zyskałem zaufanie producentów i zaufanie do samego siebie, pracując nad pierwszą częścią filmu. Dlatego odważyłem się pójść krok dalej".

Reżyser nie zmienił jednak zasad, które przyświecały mu podczas pracy nad pierwszą częścią. Twierdzi, że jeśli odstępował od literackiego pierwowzoru, to tylko w minimalnym stopniu, starając się zachować ducha twórczości C.S. Lewisa.

"Opowieści z Narnii: Książę Kaspian" w kinach od 30 maja.

Post przez Kat » 18 kwietnia 2008, o 13:44

kasiazki lepsze... obejrzalam film i po ilus latach od czytania ksiazki, widzialam braki i niezgodnosci... naprawde sie wkurzylam...

Post przez Jadzia » 18 kwietnia 2008, o 20:08

Tak jak z Harrym Potterem. Książka fajna, a ekranizacja skrótowa i w ogóle. A do tego dubbing - tego w filmach fabularnych nie toleruję Obrazek

Post przez Lilia ❀ » 19 kwietnia 2008, o 14:10

wieczorem na TVN "Jak stracić chłopaka w 10 dni", a w kinach znowu oni Obrazek

<span style="font-weight: bold">Nie wszystko złoto co się świeci (Fool 's Gold)</span>

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ben Finnegan, przez przyjaciół zwany “Finnem” (Matthew McConaughey), jest sympatycznym, nowoczesnym poszukiwaczem skarbów, którego obsesją stało się znalezienie legendarnego osiemnastowiecznego Posagu Królowej – czterdziestu skrzyń wypełnionych bezcennymi skarbami, które zatonęły w morzu w 1715 r. Podczas obsesyjnych poszukiwań tego skarbu Finn zaniedbuje wszystko inne, a przede wszystkim doprowadza do kryzysu swoje małżeństwo z Tess (Kate Hudson).

Właśnie wtedy, gdy Tess zaczyna stawać na nogi po rozwodzie i znajduje pracę na pokładzie luksusowego jachtu należącego do miliardera Nigela Honeycutta (Donald Sutherland), Finnowi udaje się w końcu uzyskać cenne wskazówki dotyczące położenia skarbu. Ku konsternacji Tess, Finn wprasza się na pokład statku Nigela, gdzie używa swojego nonszalanckiego wdzięku, aby przekonać miliardera i jego córkę – nastoletnią imprezowiczkę Gemmę (Alexis Dziena) do wspólnych poszukiwań zatopionych hiszpańskich skarbów. Nawet Tess nie może się oprzeć magii skarbu i także pomaga w poszukiwaniach Posagu Królowej, którego wcześniej tak długo szukała razem z Finnem.

Jednak nie tylko oni są na tropie skarbu. Poszukuje go także Moe Fitch (Ray Winstone), który był kiedyś mentorem i przyjacielem Finna, a także bezwzględny miejscowy gangster o pseudonimie Big Bunny (Kevin Hart). Obaj mają zamiar dotrzeć do skarbu przed Finnem. Tak oto zaczyna się wyścig…

Romantyczno-przygodową komedię Nie wszystko złoto, co się świeci wyreżyserował Andrew Tennant, którego wcześniejsza komedia Hitch: Najlepszy doradca przeciętnego faceta, stała się kasowym przebojem. Na planie Nie wszystko złoto… doszło do ponownego spotkania Matthew McConaugheya i Kate Hudson, którzy wcześniej partnerowali sobie w przebojowej komedii romantycznej Jak stracić chłopaka w 10 dni.

W obsadzie zobaczymy także weterana kina Donalda Sutherlanda (Duma i uprzedzenie), Ewena Bremnera (Wszystko gra), Alexis Dzienę (Broken Flowers), Kevina Harta (Wielkie Kino) oraz Raya Winstone’a (Beowulf).

Post przez pinksss » 19 kwietnia 2008, o 14:33

nie do wiary- coraz bardziej robi się podobna do Goldie Hawn Obrazek

Post przez wiwi14 » 19 kwietnia 2008, o 15:50

lubię tą parkę na ekranie Obrazek hmm i to ciałko i te oczka...tylko się zakochać w panu McConaughey

Post przez Jadzia » 19 kwietnia 2008, o 15:53

Donald Sutherland grał w dumie i uprzedzeniu? Obrazek A w której wersji?

Film chyba ciekawy, oglądałam wczoraj Saharę i była bardzo fajna Obrazek

Post przez Scholastyka » 19 kwietnia 2008, o 15:59

2005 - tfu!

Post przez Jadzia » 19 kwietnia 2008, o 16:11

Rzeczywiście, pana Benneta. Cóż, ta rola była wyjątkowo dobrze zagrana Obrazek

Post przez Madeleinee » 19 kwietnia 2008, o 20:22

Faktycznie Pinks jest niesamowicie podobna do swojej mamy, Goldie.... Obie są świetne Obrazek

Post przez pinksss » 19 kwietnia 2008, o 20:26

hmm Obrazek jak dla mnie to sie pohanbił Obrazek

Post przez Fringilla » 19 kwietnia 2008, o 20:28

bo? Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!