Magadha napisał(a):Ja w większość książek pochłaniam w formie audiobooków. Jeśli są gotowe, czytane przez lektorów/aktorów to fajnie, ale w Polsce nie ma na to popytu, co innego po angielsku.
Dlatego jak nie ma audiobooka czytanego przez lektora sama preparuję taki audiobook przy pomocy programu, który sprezentowałam sobie półtora roku temu. Trochę poprawiam tekst, wrzucam do czytnika i w krótkim czasie mam książkę w słuchawkach, którą umilam sobie prace domowe i drogę do pracy.
Z drugiej strony gdyby nie cena, pewnie też chętnie zafundowałabym sobie taki czytnik, czasami uszy muszą odpocząć
Renata7 napisał(a):Ja zdecydowanie preferuję tradycyjne książki , ale jeśli coś mnie naprawdę interesują to nie stronię od ebooków Audiobooki zdecydowanie omijam - jak dla mnie to już nie jest czytanie i nie daje takiej radochy
Magadha napisał(a):Ja się rozpraszam przy audiobooku tylko jeśli jest nudny, wtedy już ma minus jeden punkt przy ocenianiu.
Po książki papierowe po prostu nie chce mi się chodzić po bibliotekach, bo przecież wszystkiego w najbliższej nie znajdę, a czytanie e-booków z komputera nie jest najzdrowsze dla oczu. Gdybym miała czytnik to pewnie czytałabym więcej niż słuchała, można to robić np. w wygodnym fotelu, z nogami na podnóżku Czytając z laptopa nie mogę się tak odprężyć i dlatego audiobook jest dla mnie wybawieniem, mogę nawet zamknąć oczy i wyobrażać sobie bohaterów i ich poczynania.
Wiedźma Ple Ple napisał(a):najzdrowsze dla oczu jest nieczytanie wcalea czytanie e-booków z komputera nie jest najzdrowsze dla oczu.
Bombelek napisał(a):Mag (Magadho- to Ty), a propos czytania książek, może dołączysz do forumowej zabawy polecankowej?
Wiedźma Ple Ple napisał(a):oj, ja przeważnie nadwyrężam wtedy credit card
Wiedźma Ple Ple napisał(a):oj, ja przeważnie nadwyrężam wtedy credit card
Magadha napisał(a):Mag Nigdy nie używałam takiego nicka.
Magadha napisał(a):A nad zabawą ciągle się zastanawiam, bo jednak trzeba wtedy coś napisać o książce.
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości