Regulamin działu Rozmowy o naszych aktualnych lekturach i książkowych inspiracjach. Szerzej o gatunkach: dział ROMANS+ oraz dział 18+ Konkretniej o naszych listach czytelniczych: dział STATYSTYKI Lektury wg pór roku i świąt: dział SEZON NA KSIĄŻKĘ
Te co ja czytałam, to <span style="font-style: italic">Portret, Sukcesja, Spadek</span> i jeszcze <span style="font-style: italic">Markiz</span> na pewno.
Nie czytuję po ichnemu, bo sporo czasu mi zajmuje tłumaczenie, a jak jak niektóre książki mają skomplikowanie długie zdania, że szlak trafia przy szukaniu choćby źdźba sensu, to już w ogóle poległam. Ale dzięki za dobre chęci
Powiedzmy, że czasami tłumaczeniem zajmują się nie całkiem kompetentne osoby, a te, które mają ich pilnować, żeby nie popełniły błędu i w razie potrzeby korygować, są jeszcze gorsze. Ale nie zawsze.
pomijając rozmowę o tłumaczeniach, wracam do wcześniejszej wypowiedzi o <span style="font-weight: bold">Cabot</span>- <span style="font-style: italic">Spadek</span> mi się podobał! oj tak! Bardzo mi się podobał!
Jakby się tak zastanowić, to można by pod tę kategorię podciągnąć <span style="font-style: italic">Wyrachowane zaloty</span> C. Maxwell... Oczywiście, to dosyć spore podciągnięcie, ale na pewno nietypowy bohater, jak na <span style="font-style: italic">histeryka</span>...