Teraz jest 24 listopada 2024, o 22:02

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 29 października 2010, o 01:45

hm, ten "stary"?

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 29 października 2010, o 10:34

Też to miło wspominam Obrazek

Post przez Kasia » 1 listopada 2010, o 15:59

Och, właśnie zakończyłam pierwszy sezon Pamiętników Wampirów i aż mnie zżera ciekawość co dalej. A tym czasem drugiego sezonu z lektorem jeszcze nie znalazłam, chyba że źle szukałam, a z napisami jakoś nie mam natchnienia oglądać. Oj, przyjdzie mi poczekać. Obrazek

Post przez Liberty » 1 listopada 2010, o 16:07

Podziwiam, Kasiu. Ja odpadałam po pierwszym odcinku. Jak dla mnie to gorsze dzieło niż "Zmierzch" Obrazek

Post przez Kasia » 2 listopada 2010, o 15:27

Nie czytałam książek więc pod tym względem się nie wypowiem. Już gdzieś tam pisałam, że przeczytam jak obejrzę serial. A serial sam w sobie przypadł mi do gustu. No cóż Obrazek każdy ogląda co mu się podoba. Obrazek

Post przez pinksss » 3 listopada 2010, o 01:05

o wypraszam sobie! <span style="font-style: italic">Zmierzch</span> to prawdziwe dzieło Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Marsha Canham

Post przez moni » 3 listopada 2010, o 01:36

"dzieła" nie oglądałam i nie zamierzam, ale Pamiętniki mi się podobają Obrazek

Chyba czas się wziąć za drugi sezpn - a raczej te parę odcinków, które już sie pojawiły.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 3 listopada 2010, o 01:40

A możesz mi podać stronę z tym lektorem ? Bo tylko 10 minut wytrzymałam czytając napisy ,które źle były umiejscowione. Obrazek

Post przez Jane » 3 listopada 2010, o 03:07

Wiekopomnego, zmierzchowego dzieła widziałam 3 minuty i padłam, za to Vampires Suck mnie wciągnęło. W serialach wampirków nie lubię jakoś. Spędzam czas przy proceduralach i, na szczęście, jeśli wampirki tam są to sztuczne.

PS. Już dziś o 18.00 na TVN7 ostatni odcinek JAG!!!

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 3 listopada 2010, o 18:32

jedyny serial ktory aktualnie oglądam to <span style="font-style: italic">Ally McBeal</span> na TVN7,moge go oglądać bez końca

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 3 listopada 2010, o 19:40

To samo miałam napisać. Obrazek Nie mogę się już doczekać, nawet nie pamiętam ile lat czekam na to... Mam nadzieję, że będzie dobrym zwieńczeniem tych 10 serii, bo po kilku ostatnich odcinkach mam duże wątpliwości, jakoś nie czuć zbliżania się ku końcowi. No zobaczymy...

Post przez Jane » 3 listopada 2010, o 21:11

właśnie oglądam i czuję, że znowu będę płakać... kocham ten odcinek. Żałuję, że nie było dalej, Vukovic miał potencjał Obrazek

Post przez Tsuki » 4 listopada 2010, o 20:29

Ja oglądałam pierwszy raz ten odcinek. Jak się skończył to myślałam, ze zacznę krzyczeć. Co ta w ogóle ma być za zakończenie?! Nie dość, że połowa odcinka to wspomnienia, to jeszcze te zaręczyny Mac i Harma rozegrały się w 5 ostatnich minutach odcinka. Ja tu już sobie myślałam, że jak wybiorą gdzie jadą ktoś się zlituje, nastąpi jakiś cud, cokolwiek i jednak dostaną przeniesienie do jednej bazy, a tu jedno zrezygnowało. Obrazek Nie podoba mi się to. W ogóle mogliby się bardziej postarać, bo to wszystko wygląda tak jak w naszych "Kryminalnych". Jakby decyzja o zakończeniu emisji zastała podjęta w ostatniej chwili i na gwałt szukano zakończenia. Moim zdaniem po tyli latach, dla wszystkich fanów mogli się bardziej wysilić.

Post przez Jane » 4 listopada 2010, o 20:59

podobnie myślałam za pierwszym razem, ale później... cóż, typ fabuły "will they-won 't they" wymusza takie zakończenia. Niestety scenarzyści jeszcze nie wymyślili, co zrobić, by serial przeżył zejście się bohaterów. A za długo trzymać ich na dystans też się nie da.

Co do "Kryminalnych" to ich zakończenie... ba... cały ostatni sezon to masakra scenarzysty. Komuś cegła na głowę chyba spadła, gdy pisał kolejne odcinki. Można było naprawdę wiele zrobić - większa trauma Basi czy jakieś przymusowe mieszanko z Markiem, bo coś... A już o komediodramacie Basiowo-Markowym na Malcie nie wspomnę, bo mi słabo...

Najgorzej zakończyło się chyba "Na wariackich papierach". To latanie po studiu filmowym...

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 5 listopada 2010, o 03:01

ej, to było fajne Obrazek

Post przez Jane » 5 listopada 2010, o 04:04

samo w sobie tak, ale jako zakończenie serialu... wolałabym coś bardziej romantycznego

Post przez Tsuki » 5 listopada 2010, o 19:49

Ja rozumiem, że w serialach gdzie fabuła toczy się wokół tego, czy główni bohaterowie będą, czy nie będą razem, nie można ich połączyć za wcześnie i też nie chodzi mi o to, że Harm i Mac zeszli się dopiero w ostatnim odcinku. Raczej chodziło mi o to, że to wszystko potoczyło się w ciągu 5 minut. Nagle zdecydowali, że będą razem, wezmą ślub, a jedno z nich zrezygnuje ze służby. Moim zdaniem ten wątek mógłby zostać chociaż przez cały odcinek pociągnięty, jakieś ich wątpliwości, rozterki, czy zrezygnować, czy nie... Wtedy wydało by się to bardziej naturalne, przynajmniej moim zdaniem.

o "Kryminalnych" to mi się nawet myśleć nie chce, bo do dziś nie wybaczyłam TVN, że zakończył to tak nagle, przez co ten ostatni sezon był bez ładu i składu, a zakończenie... Nawet nie będę komentować. Obrazek

Post przez Justyna » 5 listopada 2010, o 20:13

Końcówka ostatniego odcinka serialu JAG mnie rozczarowała. Harm i Mac powiedzieli sobie że się kochają i że się pobierają. I koniec, zakończenie to trochę nijakie.

Post przez Tsuki » 5 listopada 2010, o 20:51

No właśnie, ja też mam takie wrażenie. Za szybko się to potoczyło. Skoro już fani czekali 10 sezonów na to, miałam nadzieje, że pozwolą nam się bardziej delektować tym faktem. A tu nawet nie zdążyłam się nacieszyć, że są w końcu razem.

Post przez Kasia » 5 listopada 2010, o 20:52

Lucy drugiego sezonu nie znalazłam z lektorem i męczę z napisami, a jak pytasz o pierwszy sezon to muszę sprawdzić. Obrazek

Post przez Jane » 5 listopada 2010, o 20:53

Zakończenie JAG miało dać wstęp do filmu, ale się nie udało niestety. Choć pomysł podobno nie jest ostatecznie skreślony. Ostatnio w wywiadach David coś wspominał. Reszcie aktorów byłoby to chyba na rękę.

Mnie "Kryminalni" najbardziej rozłożyli tym, że zmusili fanów do obejrzenia epilogu w DDTVN. Ja tu liczyłam na nie wiadomo co, a tu Baśka z brzuchem i lofffciam cię (że zacytuję pokemony Obrazek) Mareczku. Bleee....

Post przez Tsuki » 5 listopada 2010, o 20:57

No chyba że taki był zamysł tego zakończenia. O tym nie słyszałam, ale skoro tak to sobie wymyślili to mogli najpierw ustalić czy film na pewno powstanie. A tak to wszystko jest w próżni zawieszone. Może będzie, może nie...

Co do "Kryminalnych" to masz racje. To chyba było najgorsze. Ja też liczyłam na coś konkretniejszego. A to co nam pokazali było chyba gorsze od zakończenia pokazanego w tv. Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 5 listopada 2010, o 22:08

Przyznam, że wczoraj obejrzałam ten ostatni odcinek, widziałam tę ostatnią scenę i musiałam chyba zamienic słowo z siostrą, bo pokazały się reklamy. Czekam aż się skończą i na ciąg dalszy tych wyznań miłosnych, a tu... Ally McBeal. Z rodzeństwem gapiliśmy się w ekran niedowierzając, że to była końcówka. Nawet napisów nie zauwazyłam Obrazek

Post przez Justyna » 6 listopada 2010, o 16:54

Po prostu marne zakończenie JAG, ale i tak lubię ten serial. A od 4 listopada puszczają od początku.

Post przez Jane » 6 listopada 2010, o 17:06

to, że puszczają raz jeszcze rozłożyło mnie na łopatki... uwielbiam ten serial, ale... no bez przesadyzmu Obrazek

PS. Mam pytanko: Lubicie "Spadkobierców"? Improwizowany serial na tv4... ja się przyznam bez bicia, że uwielbiam Obrazek lepszego "odmóżdżacza" jeszcze nie znalazłam Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!