Teraz jest 28 listopada 2024, o 14:47

Czatowanie...

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 23 października 2010, o 00:52

kogo z kim?

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 23 października 2010, o 02:01

Mi było gorąco Dorotko . Wychodzi taka Wargockiej na mównicę i mówi ,że lekarz który przeprowadzi zabieg może dostać 5 lat więzienia . Później wychodzi Piecha i mówi ,że przy odpowiedniej diagnostyce, niepłodność można wyleczyć i ,że nie chce żeby życie ludzkie powstawało na szkle stołu laboratoryjnego. A najśmieszniejsze jest to ,że kilkanaście dni temu Edwards autor metody zapłodnienia pozaustrojowego dostał nagrodę Nobla. Czy my zawsze jakieś głupoty musimy wymyślać ? Obrazek

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 11:00

no i co z tego, że dostał nagrodę? a Nobel wymyślił dynamit, nie Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 23 października 2010, o 13:21

O, Piecha ma fajne pomysły Obrazek Niestety, nie jest tak łatwo jak by ten pan chciał. A z kolei ta pani powinna się w głowę puknąć.

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 13:23

dobrze, że się nie leją w parlamencie jak Włosi Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 23 października 2010, o 13:24

Może lepiej jakby się bili, ale coś mądrego z tego wyszło Obrazek

Post przez Lucy » 23 października 2010, o 14:05

No i ? Dynamit to użyteczna rzecz . To ,że są ludzie którzy nie akceptują in vitro nie znaczy ,że mają wszystkim narzucać swoje zdanie. Tym bardziej poseł który w swoim życiu dokonał mnóstwo aborcji i od 25 lat zmaga się z alkoholizmem . Przez to wszystko mózg mu się zlansował i chce odkupić swoje winy nie patrząc na to ,że ludzie pragnący dziecka nie mają takich obiekcji jak on.

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 14:11

ale w drugą stronę można, nie? Obrazek

Post przez asiunia31 » 23 października 2010, o 15:01

Ale chyba metoda in vitro nie jest obowiązkowo stosowana? Więc jeśli ktoś nie będzie chciał, bo nie zgadza się to z jego światopoglądem to nie zostanie zmuszony do stosowania... Ale dajmy innym ludziom możliwość wyboru - o to w tym wszystkim chodzi.

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 15:07

obowiązkowo skądże, tylko za darmo- podczas gdy inne terapie nadal płatne Obrazek

skoro mamy dawać możliwość wyboru to dajmy też możliwość wyrażenia zdania bez automatycznego klasyfikowania na strony prawą i lewą Obrazek

Post przez Liberty » 23 października 2010, o 15:16

Ja od siebie dodam tylko tyle, że zakaz in vitro i aborcji jest kompletnie głupi. Fakty są takie, ze jako Polka nie mogłabym skorzystać, ale jako obywatelka Unii europejskiej i owszem i nikt nie mógłby mnie ukarać. Takie zakazy uderzają tylko w osoby o niższym statusie materialnym, a wiec najbardziej potrzebujące aborcji albo dopłat do in vitro.

In vitro przeraża Kościół tylko pod jednym względem - in vitro podważa niepokalane poczęcie Maryi. Dzięki in vitro każda dziewica mogłaby urodzić dziecko Obrazek

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 15:24

Obrazek

Liberty skąd ty takie info wytrzasnęłaś

Obrazek

brzmi przerażająco Obrazek

chyba nie usłyszałaś tego w kościele co? Obrazek

no dobra, pośmiałam się a teraz:

Kościół, a mówimy tu o kościele rozsądnym -przeraża gmeranie w człowieku i zamrażanie go sobie "na potem" Obrazek

rozsądni księża z którymi rozmawiałam twierdzili, że można zaakceptować zrobienie takiej ilości zarodków jakie da się wykorzystać ...

nierozsądni jak wszędzie ... tym się wydaje, że są gdzieś jeszcze w XIX wieku ...

i tyle ... więc nie wiem skąd ta głupia maryjna teoria

Obrazek

ale tak, zakaz może zrodzić tylko ... skutek odwrotny Obrazek

tu mamy jakiś polski gen wpisany Obrazek

i ja znowu o swoim ----

A GDZIE DOPŁATY DO ZWYKŁYCH TERAPII PŁODNOŚCIOWYCH?????

Obrazek

Post przez Lucy » 23 października 2010, o 15:32

Chyba nie mówisz poważnie Obrazek nikt do niczego nikogo nie zmusza , daje mu wybór . O to chodzi przecież w demokracji . Ci d.... z PIS - pieprznięci i szurnięci jak dojdą do władzy to spowodują ,że cofniemy się o 50 lat wstecz.

Post przez Liberty » 23 października 2010, o 15:35

Pinks, ja nie żartuję. Są księża, którzy się tego boją.

W Polsce brakuje funduszy na bardzo dużo terapii i leków. Problemem jest podanie znieczulenia rodzącej Obrazek Nie ma na leki dla ludzi z SM. Itd. Itd. Ktoś mógłby powiedzieć, że są ważniejsze problemy niż in vitro. Tylko, że o in vitro łatwiej się kłócić. I jak zwykle wszystko urasta do rangi absurdu. Paniusia z PiS chciała karać za in vitro więzieniem - "ręki" opadają _^_

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 15:37

więc niech sobie będzie wierzący ale nie może mieć pretensji że kościół się do niego nie stosuje ...

a co do obiekcji to właśnie jako ktoś dotknięty takim problemem wiem jak się dba o ciążę od samego początku i myśl że część moich zarodków zostaje zamrożona a potem spłynie w kanał raczej nie dałaby mi spokoju ...

Post przez Lucy » 23 października 2010, o 16:04

<span style="font-style: italic">o co ta awantura? o to czy ma być in vitro czy nie a wielcy jego przeciwnicy i jego zwolennicy jakoś zapomnieli że tam gdzieś koczują ludzie,którym powódź zabrała całe majątki a przed nimi perspektywa zimy w baraku </span>

Bo ta kwestia już dawno powinna być załatwiona ,tylko każdy rząd jak dotąd bał się tego tknąć .

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 16:06

no a ludzie? czemu biorą się na haczyk medialnych szopek zamiast zażądać konkretów? Obrazek

Post przez Lucy » 23 października 2010, o 16:12

Nie wiem ,od jakiegoś czasu nie rozumiem zachowań pewnych ludzi . Poczynając od tych co stoją przed pałacem prezydenckim a kończąc na tych którzy głosują na biednego Jarusia Obrazek

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 16:17

ocho, znowu zielone światło dla demokracji Obrazek

a ja nie rozumiem takiego tonu wypowiedzi, szczególnie u młodych ludzi, którzy nie pamiętają wyczynów politycznych sprzed 2005 Obrazek (przodują np mi uczniowie)

niechże sobie głosują na diabła samego, dajmy możliwość wyboru tu postulowaną Obrazek no chyba że ta możliwość ma się ograniczać tylko do takiej która nam pasuje Obrazek

Post przez Lucy » 23 października 2010, o 17:37

Wiesz czego najbardziej nie lubię Pinkss ? Hipokryzji a PIS w tym ostatnio przoduje . Pamiętasz tą sytuacje jak rodziny ofiar katastrofy pod Smoleńskiej i pani prezydentowa mieli problemy z przylotem ? Ci sprzed pałacu jak się o tym dowiedzieli zaczęli wrzeszczeć "Niech zostanie, niech spadnie". Co mówili o tym pisowcy ? Jest przecież wolność słowa ,każdy może mówić co chcę . I co teraz mamy z tym internetem ? Jak się ma jedno do drugiego ? Co Kaczyński mówił "pod wpływem" w kampanii wyborczej ? Koniec wojny polsko -polskiej a co mamy teraz ? I kto temu winien ? Jarosław chce być premierem ,tylko jak mamy sobie wyobrazić współpracę z prezydentem skoro nawet ręki nie chce mu podać ? Jeżeli prezydent zwolni Nałęcza to może się z nim spotka .Co to niby ma być ? To co działo się jak Lech był prezydentem to będzie pokuś w porównaniu z tym co będzie jak PiS dojdzie do władzy.

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 17:49

dzięki za ten wykład ... nie rozpoznaję nawet połowy faktów i nazwisk Obrazek

przy jednym obstawać będę do tchu ostatniego: chamstwo nie zawsze chamstwem da się zwalczyć a niczego innego nie widzę ... Obrazek

hipokryzji normalny człowiek nie wielbi, nie wierze tylko, że występuje ona tylko z jednej strony ...

a widać to tylko tam gdzie kamera uporczywie się kieruje ...

no kto jeszcze pamięta jaką rewerencją otaczano wszystkie wyczyny poprzednich Wałęsy i Kwaśniewskiego, kto?

błagam cię nie rób mi wykładów o hipokryzji bo ja od dawna głosuję

Obrazek

Post przez Jane » 23 października 2010, o 17:55

Ja to powiedział jakiś czas temu mój profesor: "Wszystko rozpierdzielić do samych fundamentów i budować od nowa. Ale komu by się chciało?"

Mnie już polityka mdli, dlatego na serio jej nie biorę od jakiegoś czasu. Oglądam jako kabaret Obrazek

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 17:56

jeśli o to chodzi to ostatni dobry kabaret polityczny serwował Jan Pietrzak Obrazek

Post przez Lucy » 23 października 2010, o 18:00

Hipokryzją zalatuje z obu stron . Kwestia kto bardziej śmierdzi . Obrazek

Post przez pinksss » 23 października 2010, o 18:03

oczywiście ten którego media wykreują na większego idiotę ... Obrazek

tą lekcję już pobrałam i przyswoiłam Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym