przez Dorotka » 8 października 2010, o 12:40
A może warto byłoby się zastanowić co kiedyś przyciągało nowych użytkowników. Bywało, że nawet panowie się rejestrowali i, o dziwo, chętnie udzielali, choć to typowo babskie forum. Czy są takie tematy, które przyciągaja? Z pewnością Lisy, Motywy, Recenzje, myślę, że Czytelnia też. Te działy są naszym atutem i wabikiem. Przez jakiś czas Nasza Twórczość też przyciagała całkiem spore grono dziewczyn, które nie tylko chciały czytać, ale głównie wklejać swoje opowiadania, bo piszących osób jest niemało. Bywały osoby, które z początku rzadko udzielały się w innych tematach, za to często gościły w opowiadaniach, ale potem powoli wciągały się w życie forum i zaczynały rozmawiać z nami w innych działach.
Nam potrzeba jakiegoś wabika, który ściagałby do nas nawy narybek. Coś takiego, co stanowiłoby wyjątkowo kuszacą przynętę. Tylko co to miałoby być?
Na forum serialowym, na którym jestem zarejestowana takim wabikiem są całe seriale, filmy i telenowele, które można oglądać za friko. Warunkiem dostępu do nich jest jednak napisanie przynajmniej 100 postów [i to treściwych i sensownych, bo zbyt krótkie i lakoniczne są wykasowywane przez admina], a potem co miesiąc minimum 70 postów, bo inaczej dostęp do Pobieralni filmowej jest odbierany. Nie mam pojęcia czy udostępnianie tych filmow jest legalne, czy nie, ale nikt ich za to nie ściga, więc może i u nas można byłoby zastosować coś podobnego? Myślę tu o "książkach w wersji komputerowej", jakich pełno jest na Chomikach i w całym Internecie . Wiem wiem, prawa autorskie, ale może jest na to jakiś legalny sposób?