Bardzo udane początki serii autorek <span style="font-weight: bold">Aleksandra Ivy "Kiedy nadciąga ciemność"</span> i <span style="font-weight: bold">Carrie Vaughn 'Kitty i nocna godzina" </span> W pierwszej bohaterka razem z duchem którego wchłonęła ucieka przed demonami które chcą go dopaść .W ucieczce pomaga jej niezwykle seksowny wampir Dante. Poznajemy tam też bohatera drugiej części który jest palce lizać
aż mnie skręca, że dopiero w styczniu się ukarze. Mamy tu cały zbiór różnych stworzeń poczynając od wampirów, wiedźm, duchów ,zombi a kończąc na elfach . Druga jest o kobiecie - wilczycy, która boryka się z problemami w wachcie ,morderstwami oraz coś tam zaczyna się dziać między nią a płatnym zabójcą który miał ją zabić . Tylko strasznie mnie zdenerwował koniec bo jedna osoba umiera a pewna <span style="font-size: 9px; line-height: normal">suka </span> żyje sobie spokojnie a powinna ziemie gryźć . Wydaje mi się ,że jednak w dalszych częściach Kitty coś z tym zrobi .Tak więc wszystko fajnie ,żeby tylko wszystko wydali.