Gatunki – rodzaje – typy - crossovery Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+ YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki Poza romansem... — Polska strefa
Z ostatnio przeczytanych romansów historycznych to "Ostatni bal" Connie Brockway przypadł mi do gustu. Myślałam , że nigdy nie przekonam się do romansów i całe życie będę czytać Aleksandra Dumasa i Wiktora Hugo, a tu proszę!!!
Dopiero zaczynam moją przygodę z romansem historycznym, więc nie mogę się pochwalić dużą znajomością autorek. Nicola Cornick i Anne Obrien może być, choć mogę się nie znać i być może znowu palnęłam jakąś głupotę
Ja zaczynałam właśnie od Brockway i nadal uwielbiam drugą jej książkę, którą złapałam w ręce. Ach ten <span style="font-style: italic">Bal...</span> i ten Ramsey
Tyle, że u Wiktora Hugo nie zawsze kończy się szczęśliwie jak w romansach Harlequina. Przykładem może być "Katedra Marii Panny w Paryżu". Długo i szczęśliwie żyła chyba tylko koza.