No dobra, aja teraz mam pytanie, na które odpowiedzi w gruncie rzeczy nie oczekuję, ale muszę je zadać: Kto wsadził tę książkę:
do literatury dla nastolatek? Z reguły omijam wzrokiem książki z tej serii, bo paranormale dla nastolatek nie interesują mnie ani ociupinkę, ale ta znalazła się w ostatnim biuletynie ambera i kiedy zobaczyłam nazwisko <span style="font-style: italic">Lynsay Sands</span> to uświadomiłam sobie, że tamta książka to ta książka:
. I co prawda nie czytałam opowiadania Sands zamieszczonego w tej antologii (<span style="font-style: italic">The Claire Switch Project</span>), to jeżeli jest napisane w jej normalnym stylu (a przypuszczam, że jest), to ja nie mam pojęcia jakim sposobem miałaby to być literatura młodzieżowa, chyba żeby aż tak zmieniło się to, co młodzież czytuje od moich czasów
No więc zapytam raz jeszcze - co za bałwan im tam to rozdziela między<span style="font-style: italic">Miłością po zmierzchu - Literaturą młodzieżową</span> (jeeeeny, czy można być jeszcze bardziej oczywistym?), a tym jakże <span style="font-style: italic">códnie</span> nazwanym <span style="font-style: italic">Mrocznym pożądaniem - Literaturą kobiecą?</span>
i dobra, wyżyłam się, odpowiedzi na moje pytanie nie oczekuję
Tylko jeszcze jedno - jeśli teraz ktoś zdecyduje się na wydanie innych książek Sands, także paranormalnych, i jakaś nieuświadomiona romansoholiczka, tak samo jak ja uprzedzona do tych <span style="font-style: italic">młodzieżowych</span>, zobaczy, że Sands była wydana w tej właśnie kategorii, nawet jako współautorka antologii, to sięgnie po nią?