Teraz jest 27 listopada 2024, o 18:51

Czatowanie...

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Post przez pinksss » 3 sierpnia 2010, o 16:33

bać Obrazek

Post przez Jane » 3 sierpnia 2010, o 16:38

W sumie to chyba jedyny możliwy wybór

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 3 sierpnia 2010, o 16:58

Straszno było patrzeć... i niestety, fanatyzm wygrał.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 3 sierpnia 2010, o 17:33

Wiecie takie rozwiązanie już ekstremalne bo policja tu nie chciała nikomu robić nic złego .Jak jest jakaś zadyma to jeżdżą te auta z szlauchami i polewają tłum wodą Obrazek Tam gdzie zastopowali tą procesje bym ich poczęstowała prysznicem . A szczególnie tą wariatkę co pokazują cały czas która krzyczy "nie oddamy krzyża, on jest ważny dla narodu" .

Post przez Jane » 3 sierpnia 2010, o 17:44

Mam tylko nadzieję, że ta banda to jedynie margines społeczeństwa. Br... straszne

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 3 sierpnia 2010, o 18:13

hej, ale może bez przesady? gumę palili? z bejsbolami przyszli? policjantów gryźli?

linczować chcieli?

ja wiem, że patrząc na tvn24 można odnieść takie wrażenie, ale też jak dotąd wydawało mi się, ze na tym opiera się społeczeństwo obywatelskie: wychodzi się i mówi, czasem głośno, czego człowiek chce.

za słowa i hasła tępić? za agresję? to może zacząć prozac sypać do wody pitnej?

a jeśli urzędnicy nie potrafią zorganizować i przeprowadzić akcji mając tyle czasu faktycznego i antenowego, aby tłumaczyć co po co i dlaczego, co w zamian itd. to przykro mi, ale bardziej doceniam grupę, która potrafiła się zorganizować, przedstawić postulaty i wymusić działania (tudzież ich brak).

co to za wladza, która się z grupką (bo to jednak grupka niewielka choćby w skali miasta) dogadać nie potrafi?

a aspekt kościelny dla mnie jest totalnie niezrozumiały.

Post przez Lucy » 3 sierpnia 2010, o 18:25

Ale z kim się ma władza dogadać ?? Z tymi którzy przyszli i chcieli się doczepić do krzyży ? Z takimi osobami ??Kompromis został zawarty między Kościołem a harcerzami którzy ten krzyż tam postawili . Koniec kropka , nie ma o czym rozmawiać . Robi się ośmieszające nas widowisko bo ludziom się we łbach poprzestawiało . Niestety rząd ustąpił a to doskonała zachęta dla innych ,że mogą robić co chcą.

Post przez Fringilla » 3 sierpnia 2010, o 18:51

Tak, właśnie z takimi osobami. To obywatele tego państwa.

To, że ktoś gdzieś jakąś umowę zawiera to jedna sprawa. Pytanie: jakie ma to faktyczne przełożenie na rzeczywistość? Od dawna wiadomo, jaki status ma ten krzyż i cała otoczka, jacy ludzie się wypowiadają i co robią w tej sprawie. To nie jest wydarzenie i pospolite ruszenie sprzed tygodnia. To sprawa publiczna - pozwolono, aby nią była, dawno temu.

Brak komunikacji oraz opanowania sytuacji od samego początku właśnie się mści - kompromituje się i administracja i, niestety, Kościół jako instytucja, za niepodołanie organizacyjne.

Post przez Scholastyka » 3 sierpnia 2010, o 19:26

nie lubię fanatyków żadnej maści, uważam, że miejsce TEGO krzyża jest w kościele, ale - moim zdaniem - "ziarnem" konfliktu jest wypowiedż Komorowskiego . To wyraz pogardy dla moherów i przeciwników politycznych. Myślę, że gdyby wzniesli ołtarz przed pałacem, odprawili mszę i w uroczystej procesji przenieśli krzyz do św. Anny - nie byłoby zadymy. Podkreślam - nie jestem moherem - było jednak kilka sposobów rozwiązania tej sytuacji. Nie wiem - wysłania krzyża po sanktuariach maryjnych, postawienia przed pałacem projektów tablic...

Post przez Fringilla » 3 sierpnia 2010, o 19:31

była Obrazek tak trudno było nie tyle przewidzieć, co zauważyć, kto i jak krzyczy?

Post przez pinksss » 3 sierpnia 2010, o 19:52

ja bym się i mediów przyczepiła ... bo podjudzanie obserwuję straszliwe ... i to nie od tych wyborów tylko od poprzednich ... Obrazek

szczucie jest po kolei na poszczególne: partie/instytucje/urzędy/jednostki...

wszystko pod egidą proeuropejskości/antykatolicyzmu (wygodne wybierz), ja się tego boję ... Obrazek

moja 50 letnia koleżanka z pracy powiedziała, że tęskni za komuna bo było jasne że media kłamią a Radio Wolna Europa nie ... a teraz??? Obrazek

Post przez Fringilla » 3 sierpnia 2010, o 19:55

sezon ogórkowyt ogórkowym, ale fakt Obrazek

Post przez pinksss » 3 sierpnia 2010, o 19:58

przez ostatnie lata zajmowali się szczuciem na szkoły w tym okresie Obrazek

że nie wolno na radę rodziców zbierać, że nie wolno książek zamawiać hurtem ... ze nie wolno nic, a teraz proszę ... krzyżyk w gardle stanął Obrazek

nas to nie bawi Obrazek

Post przez Fringilla » 3 sierpnia 2010, o 20:06

a teraz dorośliśmy i koniec z wygodnictwem czarnobiałym Obrazek wolność trudna sprawa Obrazek

a na serio: całościowo nie bawi Obrazek

Post przez Lucy » 3 sierpnia 2010, o 20:27

To ja mam propozycje niech tam gdzie teraz stoi krzyż postawić pomnik .Dajmy tam miniaturkę prezydenta bo wzrostem nie grzeszył i po sprawie. To był <span style="font-size: 7px; line-height: normal">cholera</span> taki szanowany ,lubiany i kochany prawdziwy mąż stanu. Na koniec polecam artykuł z którym się zgadzam i aż jestem zdziwiona bo autor nie jest moim ulubieńcem http://www.redakcja.newsweek.pl/Tekst/Polityka-Polska/538545,Pod-krzyzem-wywolaliscie-demona.html

Post przez Fringilla » 3 sierpnia 2010, o 20:39

nie ma społeczeństwa, w którym nie ma konfliktów grup (no dobra, bywają takie bardziej zhomogenizowane, ale doprawdy, chcielibyście do nich należeć? Obrazek

demokracja nie polega na tym, że przechodzi walec i wyrównuje.

nie jestem katoliczką i aspekt wewnątrzreligijny dla mnie jest na poziomie emocjonalnym niezrozumiały, więc wypowiadac się nie będę na temat kto co plugawi bądź nie.

jako obywatelka chciałabym nie mieć wrażenia, ze moje państwo zajmuje się albo podszczuwaniem różnych grup na siebie nawzajem, albo ma tak rozwalone struktury i organizację, ze banalnej w sumie, "pomnikowej" sprawy rozwiązać nie potrafi, mając czas i władzę Obrazek

przywyczajajmy się, jeśli chcemy żyć w państwie z wolnością słowa.

Post przez pinksss » 3 sierpnia 2010, o 21:25

to doprawdy trudno ocenić bo odkąd go wybrano zaczął się szum że jest "głupi" Obrazek szum jakiego moje oczy wcześniej nie ogladały a prezydenci mieli "za uszami".

Panowanie Wałęsy doskonale pamiętam i wiem co to znaczy jak prezydent jest głupi, a następnie akcję z prezydentem nieświętym . Odniosłam tylko wrażenie, że cały medialny szum był skierowany do obywateli jeszcze z ciepłymi dowodami osobistymi, posiadaczy adresów internetowych, którzy to mieli szczęście poprzednich rządów nie pamiętać ... Obrazek

a pierwszorzędną akcję szczucia obejrzałam na własne oczy w Wiadomościach w Jedynce ...

działa tak na przykładzie mojej grupy zawodowej:

straszymy krachem budżetowym ... wspominamy o cięciach ...

pokazujemy bohaterów z Afganistanu oraz innych mundurowych, a potem dajemy planszę o podwyżce dla nauczycieli, której to wspomniani bohaterowie nie dostaną Obrazek potem wypowiedzi związkowców pokrzywdzonych ...

a na koniec ani słowa o reszcie budżetówki zwanej urzędami ... Obrazek

ładnie i obiektywnie prawda? Obrazek

i tak samo wygląda u nas scena polityczna odkąd Mr Tusk nie dorwał się do żyrandola ... Obrazek

i to mnie przeraża jak do jasnych bąbelków ... Obrazek

Post przez Lucy » 3 sierpnia 2010, o 23:22

Mnie nigdy by przez myśl nie przeszło żeby o takie coś rozpętywać wojnę ,bo jak to inaczej nazwać ? Jest demokracja możemy robić co chcemy ,nikt nie zabrania protestować ale o co ? Jeżeli protestują pielęgniarki ,nauczycielki to rozumiem ,jest konkretny powód - chcą lepiej zarabiać . A jaki tu mamy ? Poza tym to nie jest apolityczny protest ,słyszałam te okrzyki "Jarek, Jarek" czy inne dotyczące premiera. Dla mnie to nie są żadni obrońcy krzyża tylko nawiedzeni słuchacze Radia Maryja i entuzjaści teorii spiskowych takich jakie prezentuje mądry pan Macierewicz.

Post przez pinksss » 3 sierpnia 2010, o 23:39

no phi Obrazek

Post przez Fringilla » 4 sierpnia 2010, o 00:09

ja chcę żyć w państwie, w któym wrzeszczą tacy "obrońcy krzyża". a nie koszmarnie niedofinansowane, a istotne dla działania państwa, grupy zawodowe zasilane forsą z budżetu Obrazek

Post przez pinksss » 4 sierpnia 2010, o 00:16

przecież nie wrzeszczę do cholery Obrazek

wszystko robię sama, mój komputer, moja drukarka, moje komplety książek, nawet moje CD Obrazek moje długopisy, pisaki ... powinnam im wystawiać faktury za godziny bo traktują mnie gorzej niż prywatna szkoła językowa, zapewniająca mi cały osprzęt jaki mi się zamarzy Obrazek i szacunek którego nawet nie wymagam Obrazek

nie wrzeszczę- w zamian za to pokazują w tiwi jak odbieram podwyżkę bohaterom z Afganistanu Obrazek

ale tak! prawo do wrzeszczenia dla każdego!!!

jak będę sobie chciała pokrzyczeć <span style="font-style: italic">Jarek!</span> to chcę mieć prawo bez wkładania mi na głowę beretu z tej miłej przędzy Obrazek

Post przez Fringilla » 4 sierpnia 2010, o 00:24

nie wrzeszczysz i masz. znaczy: nie masz. i innie też nie Obrazek

chodzi o to, że ja nie chcę, zeby przykładowo twoja grupa miała takie powody do wrzasku, że trzeba na ulicę wychodzić Obrazek

wolę, gdy największym zmartwieniem jest <span style="font-style: italic">hepening</span> taki jak dziś Obrazek kto widział faceta przywiązanego do krzyżą bądź dziewczę z flagą? Obrazek

Post przez pinksss » 4 sierpnia 2010, o 00:26

nie widziałam Obrazek

ładni byli? Obrazek

znaczy powinnam wrzeszczeć jak chcę coś dostać? to nie licuje z moją godnością Obrazek mam więcej niż 2 lata Obrazek

Post przez Fringilla » 4 sierpnia 2010, o 00:30

no, to było interesujące widowisko Obrazek sztuka uliczna powraca Obrazek

widać jeszcze tak źle nie jest - masz za co pisaki kupić Obrazek struktura ci tę możliwość stwarza, a mundurowi zawsze się teżmogą do jakiegoś blackwater się zapisać Obrazek

Post przez pinksss » 4 sierpnia 2010, o 00:32

i mam póki co wakacje podczas których mogłabym bezkarnie protestować Obrazek

ale naprawdę, kiedyś odkładaliśmy strajk na "po maturach" Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym