Teraz jest 27 listopada 2024, o 14:21

Czatowanie...

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Post przez aralk » 16 lipca 2010, o 23:39

no teraz, to na pewno im odżyje Obrazek

Post przez pinksss » 16 lipca 2010, o 23:55

patrz, jeszcze nieboszczkę poniewierali Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 20 lipca 2010, o 23:17

Post przez asiunia31 » 20 lipca 2010, o 23:20

A Polaczki lubią od razu wszystkich Niemców do jednego wora... Obrazek

Post przez pinksss » 20 lipca 2010, o 23:38

i zapewne nie bez wzajemności Obrazek

ale ja wam coś pokażę:

http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100713/STALOWAWOLA/278476857

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 20 lipca 2010, o 23:46

o takich sprawach mówiono od poczatku powodzi...

Post przez pinksss » 21 lipca 2010, o 09:55

o takich sprawach mówiono już przy poprzednich powodziach ...

wywiad pamiętam z powodzianami ileż tego ryżu można im przysyłać i takie tam ...

prawda wygląda tak że burdel w "sztabach powodziowych" jest niesłychany ... i znajomi na własne oczy widzieli, że z tira wydawano rzeczy bez ograniczeń każdemu kto podjechał samochodem ...

możecie sobie wyobrazić kto podjeżdżał ... Obrazek

a tym naprawdę potrzebującym dostało się nic Obrazek

Post przez asiunia31 » 21 lipca 2010, o 14:19

Ja mogę powiedzieć to od <span style="font-style: italic">drugiej strony</span>, bo mój facet pracuje w MOPSie. W takich chwilach postawy roszczeniowe budzą się w ludziach z trzykrotną siłą - bo <span style="font-style: italic">MI</span> się należy! Obrazek Jeszcze pod koniec czerwca przychodzili ludzie, żeby złozyć wnioski <span style="font-style: italic">powodziowe</span> - rozumiem, że miesiąc po powodzi ( która, notabene, nasze tereny, prócz Czechowic, Jawiszowicz i Bierunia, potraktowała bardzo łagodnie ) zauważył pół centymetra wody w piwnicy? Obrazek Pomijam kwestie, że ubiegają się o zasiłek osoby, którym wówczas zaczął... dach przeciekać Obrazek Nie wspomnę o tym, że parę osób ubiega się o odszkodowanie w kwocie 100 tysięcy złotych, podczas gdy chyba tylko dwie rodziny dostały zasiłek w tej najwyższej wysokości, czyli 6 tys. złotych. Oczywiście, są i potrzebujący, bo PARĘ domów było zalanych do połowy parteru ( ale tak to jest, jak się ktoś buduje parę metrów za wałem, bo działak tania ). Jednakże, uważam powyższą postawę za zwykłe naciągactwo - zwłaszcza w świetle wydarzeń np. w Wilkowie, gdzie ludzie potracili dobytek całego życia.

Dużo złego też zdziałał nieprofesjonalizm dziennikarzy - jak słyszałam o tych 6 tysiącach, które ponoć <span style="font-style: italic">każdemu</span> się należą, to wiedziałam, że sępy się zlecą Obrazek A naprawdę potrzebujący zostali z niczym.

Post przez pinksss » 21 lipca 2010, o 14:58

widzisz jak to się do jednego sprowadziło Obrazek

a ci <span style="font-style: italic">roszczeniowi</span> to pewnie rodzina tych co z tirów darli co podeszło Obrazek

czemu by nieskorzystać Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 21 lipca 2010, o 15:11

Mam znajomego, który mieszka w Wilkowie. Przysłał mi kilka zdjęć stamtąd - no koszmar. On miał akurat wielkie szczęście, bo na takiej górce mieszka i woda zatrzymała się dosłownie parę metrów od domu - ale piwnicę i tak zalało. Ale wszyscy jego sąsiedzi - no masakra. I on też mówi, teraz sprzątanie i w ogóle, niekończąca się robota. I jeszcze do tego kupił sobie wcześniej mieszkanie w Puławach w stanie deweloperskim i wykańcza w wolnych chwilach, ale mówi, że już wysiada i tu i tu tak harując... i jeszcze do tego ten upał...

Post przez gmosia » 21 lipca 2010, o 17:17

a zgadnijcie skad ja jestem Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 21 lipca 2010, o 18:37

Taka ciekawostka Obrazek

http://www.biblionetka.pl/book.aspx?id=6291 - tylko za 16, 49 Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 22 lipca 2010, o 13:28

http://www.tvn24.pl/1,1665984,druk.html

Jak ci ludzie od 9 lat umieją tak żyć ? Obrazek Dawno powinni byli coś spróbować zrobić .

Post przez kasiek » 22 lipca 2010, o 14:01

Wiesz Lucy, z ksiedzem proboszczem w małej miejscowości to trudno wygrać, bo to pan i władca, będzie ci robił problemy ze ślubem, chcrzcinami, pogrzebem, objedzie na kazaniu. I ok. rzekniesz mnie to nie dotyczy. Ale jak chcesz wziąc ślub potrzebny ci od niego świstek, jak chrzciny też musi być jego dobra wola o pogrzebie nie wspominam nawet. Żeby z nim zadrzeć naprawdę potrzeb odwagi. Kilka przykładów z życia.

1. Koleżanka mego brata, do kościoła chodziła ale w kratkę, zaszła w ciążę, chciałą wziąć ślub. Nic z tego, on jej ślubu nie da, ani potrzebnego zaświadczenia. Ślub wzieli rok po narodzinach dziecka.

2. Mój kolega i inny ksiądz, urodziło mu się dziecko, dodam że chore. Piotrek i jego rodzice co niedziela byli w kościele, pech chciał, że przeprowadził się do miejscowości żony. Tam go ksiądz proboszcz nie znał. Kiedy przyszedł prosić o chcrzest dla dziecka, bo jest poważnie chore i czy ten chrzest nie mógłby być w szpitalu, dowiedział się że nie,

nawet jeśli chodzi o dzień, nie poszedł mu na rękę, a siostrze jego żony, która miała być chrzestą nie wydał potrzebnego zaświadczenia, bo jej w Kościele nie wduje. Nic dziewnego bo panna studiuje dośc daleko od domu i rzadko przyjeżdza, te same zaświadczenie od ręki dostała tam gdzie studiuje.

Małe miejscowości rządzą się swoimi prawami, a jeżeli trafi się jeszcze ksiądz przekonany o swej wyższości i mądrości, tragedia.

Post przez pinksss » 22 lipca 2010, o 14:17

i bardzo dobrze, taka bez brzucha i cnotliwa musi pół roku zapieprzać na nauki ...

zły przykład ...

wystarczy w ciążę zajść i już nie obowiązuje? Obrazek

a w ogóle po cholere jej ten kościelny? żeby se welon biały nałożyć? Obrazek

pozostałe skandaliczne ...

ps. szpitale mają swoich kapelanów i do nich z takimi sprawami się u nas chodzi ...

Post przez kasiek » 22 lipca 2010, o 14:20

Pinks ona do tego kościoła chodziła tak jak i ja, a nauki nawet te cieżarne pobierać muszą. Zasada niby taka puszczałaś sie to teraz ślubu nie dostaniesz.... To u niego nie jest odosobniony przypadek, o tym co potrafi na kazaniu powiedzieć, albo na pogrzebie to wstyd nawet mówić.

Post przez pinksss » 22 lipca 2010, o 14:25

kasiek, ja chama nie bronię ale weź ...

niechże te zasady obowiązują wszystkich Obrazek

nie zaraz że się puszczałaś to nie dostaniesz ...

to naprawdę wkurwiające ...

człowiek lata jak głupi tyle czasu a tu przyparaduje taka zaciążona, smarnie kasa i ma ślub zanim brzuch urośnie ... wyjdźmy qrważ z tego średniowiecza ... Obrazek

i po co jej ten kościelny skoro do kościoła nie chodziła?

PO CO???

żeby wstyd przed wsią nie był? Obrazek a do doopy z taką religijnością Obrazek

Post przez kasiek » 22 lipca 2010, o 14:29

A masz tu coś co rozśmieszy wielce http://www.pardon.pl/artykul/9738/wy_alaj_z_kosciola_ksiadz_proboszcz_sie_zezloscil

dodam tylko, że wsio to same kłamstwa, jako że mam tam rodzine to wszytsko wiem Obrazek

ksiądz ojcem dziecka katechetki jest

to on ją posłał do szkoły i szkołę opłacił

to on jej znalzał pracę w szkole

to on kupił ten samochód

też bym się wkurzyła, gdyby mi tak za moją dobroć odpłaciła, podłosc ludzka nie zna granic

Post przez pinksss » 22 lipca 2010, o 14:32

nie ma Obrazek

ale nauczyli religii Obrazek

a u nas przed wojną to proboszcz jeździł po wsi i pokazywał która młoda gospodyni ma mu dziś przyjść "posprzątać" Obrazek

i rzeczywiście, mój sąsiad i jego brat ś.p. wypisz wymaluj podobni byli do niego Obrazek

ale atrakcyjne skurczybyki, takie w typie di karpia, sądząc po synu jednego co mnie onegdaj emablował Obrazek

Post przez kasiek » 22 lipca 2010, o 14:38

w ogóle ten ksiądz to miszcz nad misze, staruszek taki, a tyle w nim życia, ileż on krwi napsuł tym swoim parafianom Obrazek i ciągle pijany i dubeltóweczke ma, ale że razem z przróżnymi biskupami w seminarium się uczył, to nikt mu nie zagrozi, na razie dostał tylko młodego ksędza opiekuna

Post przez pinksss » 22 lipca 2010, o 14:39

to o nim powinna być <span style="font-style: italic">Plebania</span> Obrazek

matko ale to straszne, jakże się te ludzie mają wznosić na wyższe poziomy duchowości Obrazek chyba, że na muszcze i pod gazem Obrazek

Post przez kasiek » 22 lipca 2010, o 14:41

co sie spotkam z kuzynami i o tym księdzu posłucham to nie mogę przestać sięśmiać, ale dla parafian tragedia Obrazek

Post przez pinksss » 22 lipca 2010, o 14:42

jak diabli, wszystko przez cholerną rejonizację Obrazek

powinno być jak ze szkołą i przychodnią, na zapisy ... Obrazek

mnie by to bardzo odpowiadało bo od lat nie chodzę do siebie bo tam jest nieustający festiwal garsonek Obrazek

Post przez kasiek » 22 lipca 2010, o 14:49

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 22 lipca 2010, o 14:50

Jedna osoba to mało może zdziałać ale jakby zrobiła się z tego spora grupka ? Przecież wszystkich proboszcz nie zacząłby prześladować ? A nawet jakby to chyba jakieś skargi wyżej idzie napisać ? Wybacz ale po miesiącu to miałabym dość gdybym miała ciągle słuchać z głośników mszy albo tego marszu pogrzebowego Chopina. Przecież nie będę uciekać z domu za miasto żeby nie zwariować . I tak na koniec to zastanawiam się ,że jeszcze nikomu nie przyszedł do głowy pomysł "skonfiskowania" tego sprzętu nagłośniającego . W nocy ,wszyscy śpią ... Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym