Teraz jest 26 listopada 2024, o 20:18

Sport

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 12 lipca 2010, o 16:32

Oczy ma genialne i zarąbiste Obrazek

Brawo dla Hiszpanii Obrazek choć i tak stawiałam na Holandię Obrazek

No i szczególnie podziwiam bramkarza Hiszpanii Obrazek dobry jest Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 12 lipca 2010, o 17:01

W 1997? To chyba powódź oglądałaś Obrazek

(Złośliwa się robię Obrazek Musiałam.)

Post przez pinksss » 12 lipca 2010, o 17:02

najpierw był mundial- odwrotnie niż w tym roku Obrazek

a może to były miszczostwa Europy? Obrazek

Post przez Agaton » 12 lipca 2010, o 17:04

MŚ 1998. Gospodarz: Francja, mistrz: Francja Obrazek

Post przez pinksss » 12 lipca 2010, o 17:05

tak, rację masz ... ubrałam rok ak. 1997/98 w to to Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 12 lipca 2010, o 18:11

Tak to Navas jest Obrazek Ale kurcze powiem po babsku, jak w innych zespołach to po jednym, dwóch, góra trzech przystojnych piłkarzy tak w Hiszpańskiej prawie wszyscy - od Ikera począwszy poprzez Villę (żeby sobie tylko tę bródkę zgolił, zresztą widziałyście jaką ma paskudną żonę? Obrazek ), Pique (uwielbiam go, i te jego sznureczki Obrazek ), Llorente, Navas, Xabi Alonso, Torres, no dużo by wymieniać Obrazek No nawet Fuy... tfu! Puyol ma coś w sobie Obrazek

Post przez pinksss » 12 lipca 2010, o 18:15

takie coś krążyło onegdaj, jak byliśmy orłami- temat: Portugalia-Polska:

Obrazek

Obrazek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 12 lipca 2010, o 18:19

Ten pierwszy z prawej zdaje się mój ulubieniec Pauleta Obrazek

Ja się tak zastanawiam ,że piłkarze śmiało mogliby grać bez koszulek nie sądzicie ? Dwa wielkie plusy : idzie co oglądać i nikt nie będzie się próbował szarpać bo i za co ? Obrazek Jeszcze gatki zostałyby Obrazek

<span style="font-weight: bold">UWAGA TYLKO DLA OSÓB O MOCNYCH NERWACH !!!</span>

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mH_SnS3Mk_k&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mH_SnS3Mk_k&amp;hl=pl_PL&amp;fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Post przez Jadzia » 12 lipca 2010, o 18:22

dobre Obrazek A wczoraj Iniesta dostał chyba żółtą kartkę za zdjęcie koszulki... ja myślałam, że nie można gołej klaty pokazać, a on miał podkoszulek, a on chyba dostał jednak żółtą Obrazek Czy za coś innego to było?

Post przez Hebe » 12 lipca 2010, o 18:26

żeby stwierdzić, że Puyol ma coś w sobie to wymaga odwagi albo dużych problemów ze wzrokiem (sorry, ale jakoś wyjątkowo ten egzemplarz hiszpańskiej drużyny mnie nie hmmm rusza).

No przynajmniej mój facet jest szczęśliwy, nie dość, że Hiszpanie w końcu są mistrzami świta, to oglądał mecz w Madrycie gdzie mógł cieszyć się specyficzną atmosferą (cokolwiek miał na myśli) i będzie mógł wieczorem powitać ich osobiście na całej tej paradzie i fecie jaka jest planowa Obrazek Obrazek obłęd Obrazek

Post przez pinksss » 12 lipca 2010, o 18:39

teraz mają lepsze kamery to i zbliżenia lepsze ... onegdaj była tylko piłka i ... uda Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 12 lipca 2010, o 19:22

Fajnie, że Hiszpanii udało się w końcu wygrać. Ludzie mają się z czego cieszyć. Jak oglądałam tą radość wśród Hiszpanów to sobie pomyślałam, że chciałabym być na ich miejscu. Obrazek Jednak ja osobiście stawiałam na Holandię, wydaje mi się, że w przekroju całego mundialu to oni bardziej zasłużyli sobie na Puchar.

Ale jeśli chodzi o styl gry w finale to mam na to jedno określenie... Coś okropnego!!! Jak można tak grać w finale Mistrzostw Świata? Ja rozumiem, że obu drużynom puszczały nerwy, ale i tak przesadzali z tymi faulami. Obrazek No cóż tak czy tak już koniec i teraz trzeba nam czekać na Euro...

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 12 lipca 2010, o 19:35

<script type="text/javascript" src="http://www.wrzuta.pl/embed_video.js?key=a7wM2XUTaNF&login=w592&width=450&height=387&bg=ffffff"></script>

Post przez asiunia31 » 12 lipca 2010, o 21:14

No i mamy mistrza świata - <span style="font-style: italic">wymęconego</span>, wręcz przeczołganego, ale mistrza. Od razu miałam skojarzenie z Euro 2004 i zwycięstwem Grecji. Tyle, że teraz Hiszpanie zrobili to samo w o wiele gorszym i paskudnym stylu. <span style="font-style: italic">Noblesse oblige</span> - więc i styl, w jakim zdobywa się mistrzostwo świata, w przypadku tak dobrze wycenianych gwiazd, powinien budzić uznanie. A budził co najwyżej niesmak. Dobrze, że nie zawiódł Casillas ( chociaż ten turniej nie był jego dobrym turniejem ), Villa, Navas i Puyol. Reszta - grubo poniżej przeciętnej...

Sam mecz - dramatyczny. Sędzia Webb ewidentnie nie nadaje się do tej roboty - odgwizdywał czasami tak śmieszne faule, kompletnie nie dawał grać. No i ubrdał sobie, że skoro Holendrzy grają ostrzej, to ich faule będzie tylko odgwizdywał. Iniesta powinien wylecieć ze dwa razy z boiska ( jakby to było możliwe ) za symulowanie wszelakich fauli i wymuszanie rzutów wolnych. I - sprawa karygodna - sędzia nie zauważył, że Holandia powinna mieć rzut rożny i nakazał Casillasowi zacząć od bramki. Z tej akcji padł ten feralny gol - moim zdaniem był spalony, ale wykłócać się nie będę, bo widziałam to raz.

W każdym razie - wieczór miałam wczoraj spierd..... Obrazek Do popołudnia mnie zresztą trzymało. Mam tylko nadzieję, że za cztery lata ci wielcy <span style="font-style: italic">miszczowie</span> nie wyjdą z grupy, jak obrońcy tytułu z 2006 roku Obrazek Rzekłam.

Post przez Martita » 12 lipca 2010, o 21:15

Dostał żółtą za zdjęcie koszulki. Nie wiem czemu, ale nie wolno tego robić zawodnikom i są za to karani. Głupie to, ale trzeba przeżyć Obrazek

Post przez asiunia31 » 12 lipca 2010, o 21:16

Akurat ten taboret to raczej nie ma czego pokazywać Obrazek A żółta mu się należała - i to juz dużo wcześniej Obrazek

Post przez pinksss » 12 lipca 2010, o 21:43

właśnie mnie nużą te ich odstawki -trzymanie się za brzuszki ... Obrazek

to tak mężczyźni rozgrywają teraz piłkę nożną? Obrazek

Post przez Agaton » 12 lipca 2010, o 22:02

Teraz to różnie ją rozgrywają.

Zawsze mnie cieszą rzuty wolne. Łapki za plecki, łapki na krocze, łapki po bokach. Do wyboru, do koloru Obrazek

Post przez asiunia31 » 12 lipca 2010, o 22:06

Trzeba przeciez chronić <span style="font-style: italic">dobra osobiste</span> Obrazek

Post przez Kat » 12 lipca 2010, o 22:13

wybacz Asiuniu, ale sie z Toba nie zgodze.

Brutalnie to od poczatku grali Holendrzy. I webb mimo ze sedziowal karygodnie, to jednak tez im duzo poblazal. zarowno Sneiderowi, Van Persiemu, ktory niby wielki gwaizda, a gowno na tych mistrzowstach pokazal, to samo tyczy sie van Bommela i dejonga, ktory pomylil boisko od pilki noznej z mata od kung -fu. Spokojnie z 3 czy 4 pilkarzy holenderskich inny sedzia moglby wyrzucic z boiska. Co do Iniesty - racja. tez nie powinnien sie tak zachowywac i pewnie inny sedzia dalby mu zolta albo wywalil z boiska.

moim zdaniem obie druzyny pokazaly sie ze zlej strony. i jedna i druga byla cienka. Robben podobnie jak Villa nie pokazali w tym meczu nic poza psuciem dobrych okazji.

Bohaterem jak dla mnie jest Iker - pokazal klase (i racz zauwazyc, jak pieknie go Robbena podeptal, jak ten obronil jego strzal).

co do roznego - pilka odbila sie od Fabregasa, nie od Ikera.

i jakby nie patrzec, hiszpanie mimo cienkiej gry, i tak wypadli lepiej niz holendrzy. mieli wiecej sytuacji bramkowych, ktore pieknie schrzanili.

Post przez Agaton » 12 lipca 2010, o 22:15

No tak. Tylko niektórzy dają obie za plecy, nie dbając o <span style="font-style: italic">rodowe klejnoty</span> Obrazek

Post przez asiunia31 » 12 lipca 2010, o 22:23

Kat, ja NIE powiedziałam, że Holendrzy nie grali ostro - bo grali. De Jong po faulu na niepamiętamkim Obrazek ( a nie chce mi się klikać ) powinien wylecieć. Ale ten sam sędzia, który kartkował najmniejsze przewinienie Wiatraków, przemilczał różne, często brutalne faule, Hiszpanów. Np. taki Puyol w 82. minucie powinien wylecieć za faul na Robbenie - miał już jedną żółta kartkę. Robben wychodził na czystą akcję bramkową. Trudno. Sędzia nie sprostał ( mówiąc eufemistycznie ) wymogom meczu tej rangi.

Co do rożnego - chyba żadna różnica, czy piłka odbiła się od Casillasa, czy tez Fabregasa - i tak POWINIEN być rożny, bo piłka ostatnia dotknęła zawodnika hiszpańskiego. Wszyscy to widzieli, tylko Webb nie. Moim zdaniem karne byłyby najsprawiedliwszym rozwiązaniem. Zakończyło się tak, jak się zakończyło i duży niesmak pozostał. Gdyby zdobyli CZYSTO tę bramkę, nie miałabym żadnych <span style="font-style: italic">ale</span>.

Post przez pinksss » 12 lipca 2010, o 22:25

sędzia kalosz Obrazek

Post przez asiunia31 » 12 lipca 2010, o 22:27

Mówiąc staromodnie - TAK Obrazek

Ale ma dobre plecy u Colliny, jak widać Obrazek

Post przez Jadzia » 12 lipca 2010, o 22:44

asiunia, ja tylko chcę powiedzieć, że spalonego nie było, bo puszczali powtórki i jeszcze z metr miał do spalonego Iniesta Obrazek Webb-kalosz, a mecz o brąz był o niebo ładniejszy...

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym