Teraz jest 27 listopada 2024, o 04:42

Sport

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 19 czerwca 2010, o 00:55

To chyba sprawia, że mundial robi się ciekawszy. A przyznam szczerze na razie nie śledzę namiętnie rozgrywek, najczęściej sprawdzam tylko wyniki (chociaż wczoraj oglądałam mesz Argentyny i Korei Południowej i muszę przyznać, ze w tym wypadku faworyci nie zawiedli i grali bardzo dobrze Obrazek ). Poczekam na zakończenie fazy grupowej, jednak muszę przyznać, że dotychczasowe wyniki są bardzo zaskakujące. A jak jeszcze czytam o słabym stylu gry faworytów to już w ogóle zaskoczona. I ciekawi mnie kto będzie grał w finale przy takim obrocie spraw.Obrazek

Post przez Tsuki » 20 czerwca 2010, o 00:47

Tak odchodząc na chwilę od Mundialu.

Dzis mieliśmy kolejny piękny wieczór dla polskiego żużla. Trzech polaków na podium. To jest piękne. Dzięki temu dwóch z nich prowadzi w klasyfikacji generalnej Indywidualnych Mistrzostw Świata i to ze spora przewagą nad trzecim w klasyfikacji zawodnikiem. Obrazek Jestem prze szczęśliwa. Oby tak dalej. Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 20 czerwca 2010, o 13:31

No i proszę, znowu miłe wieści ze świata żużlowego Obrazek

Post przez Kat » 20 czerwca 2010, o 14:11

a Polscy siatkarze po pierwszym przegranym meczu z Kuba, nastepny wygrali 3:0.

ciekawe, jak dzis wypadna Włosi i Brazylia...

Post przez Tsuki » 21 czerwca 2010, o 00:00

To są wspaniałe wieści, ja jeszcze w to żyję tą euforią. Obrazek

A Włosi zremisowali, oglądałam fragmentu tego meczu i jakoś gra obrońców tytułu nie zachwyciła mnie. Skoro zremisowali z Nową Zelandią to co będzie jak trafią na silniejszego przeciwnego... A Brazylia chyba dobrze sobie radzie tym razem, bo widzę, że pewnie prowadzi.

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 21 czerwca 2010, o 01:05

No ten mecz Włochów to śmiech na sali po prostu Obrazek

A Brazylia bardzo ładnie dzisiaj, choć dobrze komentator powiedział - czarnym charakterem tego spotkania był arbiter Obrazek

Post przez Kat » 21 czerwca 2010, o 01:06

widzialam ten mecz wlochow. fakt, nie zachwycali, ale i tak bylo lepiej niz poprzednio.

Brazylia vs Kości Słoniowe 3:1. ładne akcje, paskudne zakończenie. bramka strzelona z pomocą ręki i popisy sędziowskiego kunsztu...

nie dość, że faworyci grają do kitu, Francja się kłoci, to na dodatek sędziowie są strasznie... ten mundial pozostawia wiele do zyczenia. na dodatek dupek wywalil kakę... fakt, zachował się chamsko - nie powinnien. ale co najmniej dwoch z WKS powinno wyleciec za te nakladki. przeciez to moga noge zlamac... mam nadzieje, ze Elano nic nie bedzie...

Post przez Hebe » 21 czerwca 2010, o 01:54

Kat ty nie wierzysz, a co mój facet ma powiedzieć ObrazekObrazek ogólnie na razie wszyscy pokolei zawodzą Teraz pozostaje tylko poczekać na trzecią kolejkę, bo na razie nie wiele się wyjaśiło (no może poza Argentyną i Brazylią Obrazek ) Ja ciągle trzymam kciuki za Bafana Bafana aczkolwiek oni nigdy nie byli mocni a Modise i Tshabalala to ostatnio postawili na zarabianie pieniędzy a nie na prawdziwe treningi, ale we Fracji wszyscy się żrą więc kto wie........ Obrazek

Post przez Kat » 21 czerwca 2010, o 13:22

wlasnie mialam sie Ciebie zapytac, jak Twoj luby to zniosl... ogolnie z calej 4 moich faworytow, to najbardziej liczylam na Hiszpanow... mam nadzieje, ze jeszcze im sie uda...

Post przez asiunia31 » 21 czerwca 2010, o 15:22

Ale chyba przyznacie, że najlepszy mecz na dotychczasowych MŚ to mecz Kamerun - Dania. Rewelacja. Aż szkoda, że Afrykanie żegnają się z mundialem. A człapiąca ledwie Holandia ( mój faworyt ) czy Brazylia zostaje w grze...

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 21 czerwca 2010, o 17:33

Jaki mecz ,jaki mecz Obrazek Portugalia - Korea Północna 7:0 aż mi się ze szczęścia chciało skakać tylko nie mogę Obrazek A gol Ronaldo cudny Obrazek

Było też coś o Korei ,że jak nie wygrają to czeka ich obóz pracy - biedacy Obrazek

Post przez asiunia31 » 21 czerwca 2010, o 17:51

Mnie się tam skakać z radości nie chciało, bo Portugalczyków w razie hipotetycznej przegranej czeka tylko ostra krytyka w mediach i wśród kibiców. Koreańczycy mają za to inną perspektywę... Nie cieszy mnie takie zwycięstwo Obrazek

Post przez Jadzia » 21 czerwca 2010, o 19:12

Mnie też Obrazek tak mi szkoda tych Koreańczyków Obrazek I pod koniec to była masakra i kopanie leżącego, tak ja to przynajmniej widziałam Obrazek

Post przez Lucy » 21 czerwca 2010, o 20:30

Takie myślenie do mnie nie przemawia , niestety. To nie innych reprezentacji wina,że Korea jest taka jaka jest i kto nią rządzi. Może wszystkie reprezentacje z grupy powinny "oddać mecz" żeby zrobić dobrze prezydentowi / premierowi Korei ? Żal mi ich ale nie będę z tego powodu chodzić z nosem na kwintę przez całe rozgrywki . Mistrzostwa to święto piłki nożnej i mam zamiar się niemi cieszyć . Obrazek

Post przez asiunia31 » 21 czerwca 2010, o 21:01

Lucy, źle to zrozumiałaś, co powiedziałam. Mnie szkoda właśnie piłkarzy, którzy grają w reprezentacji Korei. Czy myślisz, że oni coś zawinili, że mają tak choojowo w kraju? U nas 45 lat był komunizm, ale nie był to permanentny obóz pracy, jak w Korei Pn. I nie uważam, że inne reprezentacje mają z tego powodu ' - reprezentacja Korei w ogóle nie powinna się pojawiać na rozgrywkach, ale FIFA ma w dupie zasady fair play, byleby interes się kręcił Obrazek To samo jest z reprezentacją Iranu. Mnie jest zwyczajnie, po ludzku, żal ludzi, których może spotkać zły los tylko dlatego, że <span style="font-style: italic">ośmielili</span> się przegrać mecz. I fakt, że są MŚ w piłce nożnej, na które czekałam cztery lata, mi tego nie przesłania. Czujesz różnicę? Nie mówię o wyniku, bo zasłuzyli na przegraną. Ale nie umiem się cieszyć, gdy wiem, że kogoś może z tego powodu coś złego spotkać. O tym właśnie mówiłam.

Post przez Hebe » 21 czerwca 2010, o 21:27

wiesz zaczeło się dać sędziemu okulary a skończyło TY byś lepiej zagrała niż te patałachy (nie wiem czy to był komplement czy powinnam się obrazić, bo jak mam być szczera tego meczu nie oglądałam, ale raczej komentarze w stylu do lasu drzewa rąbać a nie walić w poprzeczkę nie są budujące tych w języku hiszpańskim nie jestem w stanie powtórzyć Obrazek Obrazek )

Mecz Portugali z Koreą pokazał że chyba Brazylia nie jest mocna skoro tak słabo sobie z nimi poradziła. Te 7:0 Portugali to prawdziwy nokaut. Ja mam swoje czarne konie ale się nie wychylam, już kiedyś nieopatrznie powiedziałam Grecja mistrzem Europy i zostałam zakrzyczana, że jestem niepoważna a Ziemia płaska (przepraszam za cofnięcie do czasów przed Kopernikowskich bo Grecja pokonała Portugalię 0:1), potem że USA namiesza w pucharze konfederacji (rok temu) to znawcy footballu (mój ex-future , brat bliźniak i druga gorsza połowa) powiedzieli, że chyba nie wiem o czym mówię (byli w grupie z Włochami, Brazylią i Egiptem) do ostatniego meczu byli na ostatnim miejscu a w rezultacie walczyli o mistrzostwo i byli 2 (notabene w półfinałach pokonali Hiszpanię co zaowocowała cichymi dniami) Obrazek Teraz też mam bardzo nieprawdopodobny typ i aż boję się mówić głośno Obrazek Obrazek tak na wszelki wypadek

Post przez Lucy » 21 czerwca 2010, o 22:07

Dobrze cię zrozumiałam . Ciebie i mnie szkoda piłkarzy i zapewne wszyscy tak odczuwają ,na pewno piłkarze innych reprezentacji też . Ale w przeciwieństwie do ciebie mi to nie przysłoniło obrazu całego meczu .

<span style="text-decoration: underline"><span style="font-style: italic">Ale nie umiem się cieszyć, gdy wiem, że kogoś może z tego powodu coś złego spotkać</span></span> o to mi chodziło . Mnie oglądanie meczu sprawiło radość ( bo dużo takich ciekawych nie było ) i czy dzięki temu jestem osobą niewrażliwą ? Nie wiem ,może choć za taką się nie uważam . Ale gdybym<span style="font-weight: bold"> tak </span>się miała przejmować zawodnikami Korei , bezdomnymi ,ofiarami morderstw to bym miała pół jak nie całe życie powalone.

Post przez Hebe » 21 czerwca 2010, o 22:51

hmmm dopiero 20 minuta a mój facet krzyczy ściągnąć sędziego boiska to będzie dłuuuuuugi mecz

Post przez Jadzia » 22 czerwca 2010, o 00:44

Bo sędzia był beznadziejny, ale mecz dobry, chociaż Hiszpanie nie pokazali wszystkiego, co potrafili Obrazek Pewnie będziesz miała Hebe miły wieczór Obrazek

Post przez Tsuki » 22 czerwca 2010, o 00:57

Ja też oglądałam ostatnie pół godziny meczu Portugalia - Korea Pół. I muszę przyznać, że jestem w szoku. Nie jestem wielką fanką Portugalii, ale te brami to był popis. Chociaż przyznam szczerze, że z każdą kolejną było mi mimo wszystko coraz bardziej żal Koreańczyków, bo obawiam się o los tych piłkarzy. Gdyby to była każda inna drużyna nie miałabym takich skrupułów. jednak teraz ich sytuacja jest nie do pozazdroszczenia. Obrazek Mój dziadek jak usłyszał wynik tego meczu to stwierdził, że na miejscu tych piłkarzy nie wracałby do kraju tylko prosił o azyl, bo ich los będzie nie wesoły. Obrazek

Post przez Jadzia » 22 czerwca 2010, o 00:59

Moja mama to samo mówi... A tak oglądałam potem mecz Hiszpanii z Hondurasem to myślałam, że jakby teraz Hiszpanie wygrali 7:0 to bym nie żałowała Honduran Obrazek

Post przez asiunia31 » 22 czerwca 2010, o 11:46

Lucy, czy powiedziałam, że jesteś osobą niewrażliwą? Nigdzie tak nie wspomniałam, więc mi tego nie imputuj. Może to ja jestem przewrażliwiona, skoro tak reaguję, ale nie potrafię inaczej. Gdyby to była inna drużyna, vide nasi kopacze, to bym kibicowała, żeby im jeszcze bardziej dokopali, bo zasługują na to. Tylko naszych po przegranym meczu z Hiszpanią nie czekał obóz pracy, tylko ostra krytyka w mediach i wśród kibiców. Różnica wydaje mi się diametralna. I jeśli, wg Ciebie, przesłoniło mi to cały mecz - być może. Ale, pomimo, że kocham piłkę nożną, ponad wspaniałe widowisko sportowe postawię moje przwrażliwione spojrzenie na pewne sprawy. Trudno. Można się z tego śmiać.

Hiszpania zasłużenie wygrała, chociaż jeszcze nie tracę nadziei, że awansują Chile i Szwajcaria Obrazek No i mecz był nieco nudny, bo Hiszpanie porażali swoją nieskutecznością Obrazek

Post przez Lucy » 22 czerwca 2010, o 14:17

No ja się nie śmieje ,każdy inaczej reaguje i tyle a z niewrażliwą osobą to ja wyleciałam nie ty Obrazek

Post przez aralk » 22 czerwca 2010, o 20:02

Nie powiem żeby mnie porażka Francji szczególnie zasmuciła Obrazek

Post przez Jadzia » 22 czerwca 2010, o 20:11

Ja mam ciągle nadzieję, że Szwajcaria wyjdzie, bo tam takiego przystojnego mają kapitana Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym