Regulamin działu Rozmowy o naszych aktualnych lekturach i książkowych inspiracjach. Szerzej o gatunkach: dział ROMANS+ oraz dział 18+ Konkretniej o naszych listach czytelniczych: dział STATYSTYKI Lektury wg pór roku i świąt: dział SEZON NA KSIĄŻKĘ
Jako, że już gdzieniegdzie się odgrażałam, że szukam nowego, a sama nie wiem czego, to proszę poradźcie mi jakiś tytuł paranormala. Silnych emocji mi brak Czytałam tylko pierwsza ikonkę. I tyle.
Z Ascane przeczytałam pierwszą część, a potem się zatrzymałam, bo chyba to przeszło we współczesność a nad Trylogią Kręgu myślę od dawna. Tylko, że ja Nory to trochę się boję
To były książki <span style="font-weight: bold"><span style="color: darkblue">"Po północy"</span></span> i <span style="font-weight: bold"><span style="color: darkblue">"Przed świtem"</span></span>. Ale w tej pierwszej mało tam było czegokolwiek nadprzyrodzonego, a jak tej autorki nie lubisz, to chyba lepiej nie sięgaj
Przeczytałam <span style="font-style: italic">Diablicę na balu debiutantek</span> Lindy Francis Lee. I chyba muszę raz jeszcze obmacać powiązaną z ww. <span style="font-style: italic">Diablicę w klubie kobiet</span>, ażeby dociec, dlaczego tamta mi się nie podobała. Przecież <span style="font-style: italic">Debiutantki</span> są naprawdę rewelacyjne, napoisane ze swadą i dobrą znajomością tamtych realiów i ludziej natury. Nie ma postaci czarno - białych, każda jest z dobrze wykończona i osadzona '. Po prostu kawał dobrej literatury. Nie muszę dodawać, że zachęcam do przeczytania?