Teraz jest 24 listopada 2024, o 07:40

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 21 kwietnia 2010, o 18:56

Daria ma dość i w końcu to pokazała . Kim ona jest z zawodu ? Bo mogłaby się jakąś pracę znaleść kiedy dzieci wychodzą do szkoły .Powiedziała ,że jej się nudzi więc w czym problem ?

Co do Magdy to iskrzenie widzę między nią a Janem , Mikołaj to bardziej kumpel.

Karolinie przez hormony w głowie się po przewracało Obrazek

A Joanna przynajmniej może liczyć na stały seks ( po ostatnich przeżyciach) Obrazek

Post przez Dorotka » 21 kwietnia 2010, o 19:37

A nie wydaje ci się, że w tym wszystkim czegoś brakuje? Że cała ta historia zaczyna się rozmywać?

Post przez Lucy » 21 kwietnia 2010, o 22:08

Faktem jest ,że liczyłam na inne rozwiązania . Te zawieszenie między Janem a Magdą nie wiem do czego ma doprowadzić Obrazek A Karoliny Darii nie rozumiem za bardzo.

Post przez Kat » 21 kwietnia 2010, o 23:07

dla mnie to w ogóle robi sie bez sensu. strasznie sztuczne w dodatku. ciekawe, jak szybko Słomka będzie chciała do niego wrócić. chociaż jak dla mnie to oni od początku do siebie nie pasowali.

Daria - dobrze, że wreszcie sie postawiła, ale takich rzeczy nie załatwia się w ten sposób. powinna z mężem spokojnie pogadac, a nie, ma wszystko gdzieś i wyjeżdża. praca by jej nie zaszkodziła. co do relacji z teściową - zgadzam się z Dorotka. niby jej nie lubi, ale dzieci jej na głowę zwala.

Magda - ta to w ogóle dziwaczka jest. szpilki do spa... normalnie litości... innych butów na tej planecie nie produkują?! zwłaszcza na takie wyjazdy? śmiech na sali. a co do niej i do Jana - zaraz wyjdzie z tego trójkącik razem z jej siostrą.

o rudej prawniczce się nie wypowiadam, bo jej znieść nie mogę. drażni mnie, jak mało kto.

Post przez Dorotka » 28 kwietnia 2010, o 01:15

Ależ durna robi się ta "Majka". Bo właśnie sie okazało, że Dagmara też jest w ciąży, i też z Michałem. Biedaczysko, jak nie miał dzieci, to nie miał, ale jak już zaczął zapładniać, to na prawo i lewo. A co najśmieszniejsze, ani za pierwszym, ani tym bardziej za drugim razem, nie był tego świadomy. Obrazek Zero przyjemości wynikającej z odlotowego seksu, a na dzieci płacić będzie trzeba. Obrazek Pierdoła a nie facet. Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 28 kwietnia 2010, o 01:23

a ja obejrzałam ostatni odcinek Brzyduli amerykańskiej - uważam, że bardzo sympatyczny Obrazek i w ogóle Eric Mabius czyli Danie się sprawdził (kurcze, lubię go, ale mam wrażenie, że jeszcze konkretnego miejsca w filmowym świecie sobie nie znalazł... rola Daniela to był krok w dobrą stronę Obrazek

Post przez asiunia31 » 28 kwietnia 2010, o 12:34

A propos Brzyduli - czekam na sezon czwarty na DVD, ale chyba jeszcze poczekam jakiś czas, bo dopiero skończyli emisję w TV... Rzecz jasna, już poczytałam na temat zakończenia, i jestem na tak Obrazek

Mam pytanie - od jakiegoś czasu chodzi za mną kupno pierwszego sezonu na DVD "Gdzie pachną stokrotki". Oglądał to ktoś? Warte obejrzenia?

Post przez Agrest » 28 kwietnia 2010, o 12:54

Się zgłaszam, że oglądałam Obrazek (jeszcze do niedawna miałam w sygnaturce link do fragmentu Obrazek ) I moim zdaniem było warto Obrazek Ale na pewno jest to bardzo specyficzny serial, więc trudno orzec, czy się komuś na pewno spodoba, ale w tym wypadku warto chyba zaryzykować.

Przede wszystkim serial jest niesamowity wizualnie i pod tym względem dopracowany w najmniejszych szczegółach, więc nawet jak ci się nie spodoba, można cieszyć oczy kolorami, zakręconą scenografią i retro-garderobą (i warto zwrócić uwagę, że wokół taki kalejdoskop, a główny bohater zawsze na szaro, czarno, etc Obrazek )

Po drugie - dużo też opiera się na dowcipie słownym, rozbudowanych dialogach, no i narracji fantastycznego narratora, Jima Dale ' Obrazek Ale mimo to - polecam Obrazek

Post przez asiunia31 » 28 kwietnia 2010, o 13:01

Dziękuję Obrazek Potrzebowałam właśnie takiego ', żeby zakupić Obrazek

Post przez Fringilla » 28 kwietnia 2010, o 16:30

ja też poprę - jest ok Obrazek ale faktycznie, to jeden z tych, od których można odpaść w pewnym momencie bez bólu, z perspektywą powrotu planowanego... kiedyś Obrazek

Post przez asiunia31 » 28 kwietnia 2010, o 16:57

Dziękuję Obrazek Już zakupiłam Obrazek Tylko nie mam pojęcia, kiedy obejrzę - doba ma tylko 24 godziny...

Post przez Agrest » 28 kwietnia 2010, o 18:37

I ja właśnie odpadłam przy przerwie w drugim sezonie i wciąż mam do obejrzenia kilka ostatnich odcinków, ale KIEDYŚ na pewno skończę Obrazek

Post przez Lucy » 29 kwietnia 2010, o 15:42

Ja już przestałam oglądać bo te postacie strasznie anemiczne są . Jak widzę cierpiętniczą minę Majki to mam odjazd. Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 2 maja 2010, o 17:00

Ostatnio odkryłam fajny serial. <span style="font-weight: bold"><span style="color: green">"Chuck"</span></span>. Taki miks komedii i akcji, chociaż bywa momentami poważnie.

<span style="font-style: italic">Chuck Bartowski, geniusz i maniak komputerowy pracujący w sklepie BuyMore, nie jest tym, kim może się wydawać. To dobrze. Od kiedy nieświadomie ściągnął tajne dane rządu do swojego mózgu, w jego życie wkroczyła zawrotna akcja i ekscytacja oraz piękna tajna agentka w roli jego dziewczyny. To niedobrze. Bo teraz Chuck jest w niebezpieczeństwie 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.</span>

Poprawkę biorę na to, że bohater nie jest geniuszem Obrazek Bardzo sympatyczna produkcja. Ja polecam, może komuś przypadnie do gustu.

Post przez Agrest » 2 maja 2010, o 18:30

Słodziak z Chucka, co nie? Obrazek Też oglądam Obrazek

Post przez Fringilla » 2 maja 2010, o 18:34

oglądałam trochę sezonu pierwszego - ekipa w ogóle milutka Obrazek

Post przez Agrest » 2 maja 2010, o 18:40

Zdecydowanie im się udało z ekipą, gdybym miała oglądać dla intrygi, to już bym musiała dawno przestać, bo dziury zioną głębią Obrazek A tak to miły relaksik, chociaż już się gubią coraz bardziej... no ale na razie nie rezygnuję Obrazek

Post przez Agaton » 2 maja 2010, o 19:59

Parę odcinków pierwszej serii widziałam i jestem zadowolona, na razie. Rozrywkę zapewnia, więc nie będę szukać dziur w fabule. Jeszcze się okaże, że mole pożarły i co wtedy? Obrazek

Post przez Justyna » 3 maja 2010, o 00:01

Na jakim kanale ten serial.

Post przez Kat » 3 maja 2010, o 00:05

ale mnie wczoraj zdraznily Usta usta. myslalam, ze ten serial bedzie zabawny, rozrywkowy i zadnych smetow i glupot w nim nie bedzie, a tu surprise. i to gorzkie surprise. normalnie masakra Obrazek a juz sie cieszylam, ze bedzie co ogladac.

Aha, dla chetnych od pon do piatku na AXN o godz. 18.00 leci Largo z Pauelm Saganti. Bardzo fajny serial oparty na komiksie. bardzo sympatycznie sie oglada. dopiero lecialy 2 pierwsze odcinki, wiec nic straconego - mozna zaczac patrzec Obrazek

Post przez Justyna » 3 maja 2010, o 00:11

Kat dzięki za info, bardzo lubię serial Largo.

Post przez Dorotka » 3 maja 2010, o 00:14

Masz racje, Kat, wczorajszy odcinek "Usta usta" był, delikatnie mówiąc, do dupy. Ta awantura na przyjęciu o "niewiadomoco", a potem jeszcze ta historia z ciążą i zgaduj-zgadulą kto jest tatusiem, no i ta scena na dworcu, kiedy ona odjeżdża, bo on się zawahał, gdy powiedziała, że to z pewnością dziecko jej byłego męża. Jedyny fajny moment, to ten, w którym Wilczak spotkał na ulicy tego dresiarza, który podbił mu oko i dramatycznym głosem jęcznął: "<span style="font-style: italic">No nie, znowu</span>?" . Obrazek

Post przez Lucy » 3 maja 2010, o 13:30

Najpierw "Dziewice" a teraz "Usta usta" zaczynają się staczać Obrazek

Post przez Agaton » 3 maja 2010, o 14:04

Wcześniej leciało na TVN7, teraz nie wiem czy jeszcze jest. Chyba nie. Ja osobiście oglądam na portalu z serialami (<span style="color: white">seans24</span>).

Post przez pinksss » 6 maja 2010, o 22:58

Saganti, no Obrazek

fajny jest tam Obrazek

--------------------------------------

Wallander- wolę jednakowoż Szweda Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!