Regulamin działu Rozmowy o naszych aktualnych lekturach i książkowych inspiracjach. Szerzej o gatunkach: dział ROMANS+ oraz dział 18+ Konkretniej o naszych listach czytelniczych: dział STATYSTYKI Lektury wg pór roku i świąt: dział SEZON NA KSIĄŻKĘ
Czekaj, czekaj, czytałam coś ostatnio, co facet ciągle poprawiał okulary i wyraźnie niewyraźnie czuł się w otoczeniu agresywnych kobiet. Ale co to było?
Nie pamiętam w ogóle nic więcej nie mogę sobie przypomnieć... nawet czy to był współczesny, czy jakiś s-f, czy opowiadanie, czy coś dłuższego, nic kompletnie nie mogę sobie przypomnieć, jedynie mgliste wrażenie...
<span style="font-style: italic">Oczy niemal wyszły mu z orbit ,twarz się zaczerwieniła .Ze zduszonym "o mój Boże" odwrócił się na pięcie i z całej siły wyrżnął głową w framugę. </span>
To reakcja na widok kobiety w staniku.Zastanawiałam się co by się stało jakby zobaczył ją nago ? Zawał serca gwarantowany .
On wszedł do studia Mac a ona chwilę wcześniej oblała się napojem i ściągnęła bluzkę . Zobaczył ją i taka była jego reakcja. Napomnę tu ,że on ma problem z koordynacją ruchową i inne wypadki też mu się zdarzają
Facet który się czerwieni i cały czas przytrafiają się mu małe wypadki nie bardzo mnie zachwyca. Poza tym tu nastąpiło zmiana ról ,on zachowywał się jak baba ( te maślane oczy ,wszystkie reakcje jakie są opisywane jak z nią jest ,ją widzi bardziej pasują do kobiety) ona jak facet ,na początku już wyznaczała granice ich związku ,nie chciała się angażować a wręcz uciekała .
O to mi właśnie chodziło, co Agaton napisała Bo gdyby ją najpierw sam rozebrał, a potem uciekł w popłochu, to wtedy można by się zacząć martwić, a tak...
Facet, który się czerwieni, to nie jest aż takie dziwo nienaturalne
Lucy mącisz, ponieważ ta scena jest na początku książki. On przyszedł do niej jako fotografa w sprawie ślubu siostry, więc to miało być spotkanie biznesowe. A tu taka niespodzianka... To nawet normalna reakcja, że facet się odwraca, a że walnął głową - inna rzecz.