Teraz jest 24 listopada 2024, o 00:46

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 10 stycznia 2010, o 13:45

hmm...xD właściwie to zależy od gustu..xD

czytałam je parę lat temu i mi się spodobały..xD:)

hmm... a co do serialu... to może jakbym obejrzała więcej odcinków... to by mi się spodobał..xD a jak leciały to nie miałam zbytnio czasu..Obrazek

Post przez Justyna » 10 stycznia 2010, o 13:47

Ja odpadłam po pilocie serialu.

Post przez mewa » 10 stycznia 2010, o 17:17

wczoraj były tygodniowe powtórki i zerkałam jednym okiem....straszne to jest, mnóstwo pozaczynanych wątków, ciągnie się jak flaki z olejem, aktorzy straszni...jedno co mi się podobało to kolczyki Majki Obrazek i jej garbusek Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 11 stycznia 2010, o 14:53

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">TVP pokazuje nowe seriale</span>

Seriale pokazywane przez TVP, w tym "Przystań" i "Londyńczycy" dobiegły już końca. W ich miejscu pojawiają się nowe produkcje. Zobaczymy "Bananowego doktora", "Nieustraszonego" i "Agentkę przyszłości".

"Bananowy doktor" ("Rogal Pinas") - bohaterem serialu jest nowojorski lekarz Hank Lawson, którego życie diametralnie się zmienia. Traci pracę, porzuca go narzeczona. Wtedy brat chce pomóc mu w oderwaniu się od kłopotów i zabiera go na weekend do posiadłości zamożnego znajomego. Tam Hank udziela pierwszej pomocy dziewczynie gospodarza i ratuje jej życie. W ramach wdzięczności bogaty gospodarz daje mu cenny, nietypowy prezent, który ma odmienić losy Hanka. Emisja: środy, godz. 20.25, TVP1.

"Nieustraszony" - jest to remake serialu z lat osiemdziesiątych z Davidem Hasselhofem w roli głównej. Serial opowiada o byłym weteranie wojennym i kierowcy wyścigowym w jednym oraz jego niezwykłym samochodzie, nazwanym K.I.T.T. Samochód mówi, myśli i doskonale sobie radzi w walce z niebezpiecznymi przestępcami. Emisja: czwartki, godz. 20.20, TVP1.

"Agentka przyszłości" - główną bohaterką jest Jamie Sommers, barmanka, która opiekuje się swoim młodszym bratem. Pewnego dnia Jamie orientuje się, że nie jest zwykłym człowiekiem, część jej ciała zbudowana jest z elektronicznych materiałów,które dają jej niebywałe możliwości. Dziewczyna rozpoczyna współpracę z agencją Berkut Group i podejmuje się skomplikowanych misji. Emisja: środy, 23.20, TVP2.

Post przez Martita » 11 stycznia 2010, o 16:04

Meine Boże, czemu każda kisążkowo-serialowa artystka ma Garbusa ?

Te kolczyki rzeczywiście miała fajne :0

Parę dni temu mój chłopak po raz trzeci próbował mnie przekonać do (najlepszego serialu na świecie Obrazek ) <span style="font-style: italic">Rodziny Soprano</span>, no, w końcu mu się idało Obrazek Jestem gdzieś w połowie drugiej serii, mało kobiecy serial, ale z czystym sumieniem mogę polecić Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 11 stycznia 2010, o 22:39

mało? Obrazek poczekaj, aż Carmela się otrząśnie Obrazek

Post przez Martita » 11 stycznia 2010, o 22:43

Nie mogę się doczekac, aż go z domu wywali Obrazek

Post przez Agrest » 12 stycznia 2010, o 01:21

TVP to chyba seriale z wyprzedaży kupuje, nie ma to jak zapowiedzieć dwie serie, które w USA krótko się utrzymały i dawno je zdjęto...

Post przez Dorotka » 12 stycznia 2010, o 02:20

I to za nasze abonamenty. No ale cóż, ważne, że kasa idzie na gigantyczne wypłaty dla Lisów i innych wysoko ceniących się "gwiazdeczek" TVP, a nie na jakieś tam głupie programy dla widzów. Seriali się tym rozwydrzonym widzom zachciewa, też coś! Obrazek Obrazek

Post przez Justyna » 12 stycznia 2010, o 14:00

On pieniądze z abonamentu przeznaczają na swoje premie a nie na filmy i seriale.

Post przez Lilia ❀ » 12 stycznia 2010, o 15:17

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Instrukcja obsługi Miasta Kocic</span>

Już 11 stycznia w poniedziałek na Foxlife zobaczymy pierwszy odcinek nowego serialu "Miasto Kocic". Jest to komedia z Courtney Cox w roli głównej, która podbiła serca widzów za Oceanem.

Czy spodoba się również Polakom? Szanse są, ale pod pewnymi warunkami.

Bohaterką "Cougar Town" jest Jules, czterdziestoletnia rozwódka, której coraz bardziej doskwiera przekonanie, że w jej życiu nie wydarzy się już nic ciekawego. Wtedy za namową młodszej przyjaciółki zaczyna pozwalać sobie na szaleństwa i umawiać się z mężczyznami. Poza główną bohaterką mamy również jej dwie przyjaciółki: młodziutką Laurie i rówieśniczkę Jules, Ellie - obie panie, delikatnie rzecz ujmując, nie przepadają za sobą. Jest były mąż Jules - nieudacznik Bobby, ponętny sąsiad Grayson, dość żałosny mąż Ellie, Andy i inni.

Zmagania Jules z upływającym czasem, przelotnymi zauroczeniami i udowadnianiem wszem i wobec, że wciąż jest młoda i stać ją na wiele mają być zabawne i z reguły są, chociaż czasem bawią widza trochę za bardzo. Komediowego talentu Courtney Cox odmówić nie sposób, lecz aktorka go nadużywa. Jej gra to momentami "błaznowanie", pewne wątki scenariusza też budzą wątpliwości. Czy rzeczywiście czterdziestoletnia kobieta, która wychowała syna i prowadzi własny biznes za swój największy problem może uważać niemiły ton głosu sąsiada, albo zjedzenie jednego ciastka za dużo?

Są też żarty i wątki udane. Jules oburza się na widok swojej rówieśniczki z młodziutkim chłopakiem, by wkrótce znaleźć sobie młodego partnera. Kiedy staje się rozwódką, w sposób przerysowany, ale bardzo zabawny pokazano wrogość, jaką zaczęły okazywać jej rówieśnice - w końcu stała się potencjalnym zagrożeniem dla ich małżeństw.

Jules przypomina nieco Susan z "Gotowych na wszystko", według wielu najbardziej irytującą z "desperatek". Tyle tylko, że w "Cougar Town" neurotuyzm i egocentryzm zdesperowanej czterdziestki podany jest w sposób bardziej przerysowany i lekki zarazem. Może dzięki temu bardziej znośny, ale to przy wystarczającej tolerancji na wszelkie "dowcipasy" w wykonaniu Cox.

Trochę to wszystko infantylne, dlatego jeśli już oglądać "Miasto Kocic", to warto nastawić się na lekką rozrywkę i czasami nie najwyższych lotów poczucie humoru. Nie ma też co liczyć na to, że zobaczymy problemy kobiety, która po rozwodzie układa swoje życie na nowo. W zamian otrzymamy porcję śmiechu i żarty czasem naprawdę udane.

Post przez Lilia ❀ » 15 stycznia 2010, o 15:57

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">"Hotel 52" wiosną w Polsacie</span>

Obrazek

W wiosennej ramówce Polsatu pojawi się nowy serial obyczajowy "Hotel 52", w którym zagrają m.in. Magdalena Cielecka i Rafał Królikowski.

Najnowsza polsatowska produkcja opowie o najciemniejszych zakamarkach ekskluzywnego hotelu.

Główną bohaterką jest Natalia Lipska (Laura Samojłowicz), 24-letnia dziewczyna, która w wyniku rodzinnych zawirowań zostaje właścicielką luksusowego hotelu. Lipska będzie wkraczać w prywatne życie gości, często pomagając w rozwiązywaniu ich problemów, ale również je komplikując. Każdy z odcinków stanowi zamkniętą historię odwiedzających to miejsce gości.

Wśród pracowników Hotelu 52 zobaczymy menedżerkę Iwonę Szwed (Magdalena Cielecka), recepcjonistę Krzysztofa Kwiatkowskiego (Artur Górski) oraz dozorcę, którego zagra Rafał Królikowski. W obsadzie znaleźli się także: Helena Sujecka, Robert Kuraś, Paweł Tomaszewski, Magdalena Lamparska, Magdalena Kumorek oraz Jakub Mazurek.

"Hotel 52" jest produkowany przez Akson Studio dla telewizji Polsat. Reżyserem serialu jest Grzegorz Kuczeriszka, znany między innymi z takich projektów jak "Teraz albo nigdy", "Czas Honoru" i "Oficer".

Serial pojawi się w wiosennej ramówce Polsatu, zaplanowano 13 odcinków produkcji.

Post przez Justyna » 15 stycznia 2010, o 16:55

Boże znowu jakiś polski nudny serial, jeśli będzie taki jak "Majka" to dziękuję.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 15 stycznia 2010, o 18:43

jesli humorystycznie jak Hotel Babylon..

Post przez Justyna » 15 stycznia 2010, o 22:24

Może to w tym stylu będzie, poczekamy zobaczymy.

Post przez Dorotka » 15 stycznia 2010, o 23:54

Jakoś nie za specjalnie bawił mnie "Hotel Babylon", więc mam nadzieję, że "Hotel 52" będzie zabawniejszy.

Post przez kasiek » 17 stycznia 2010, o 22:37

Mam pytanie do fanek True blood Obrazek, tych któe czytały całą serię, albo się orientują, jakiej ilości książek odpowiada serial i jak się do nich ma?

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 17 stycznia 2010, o 23:22

Z tego, co wywnioskowałam z opisów, 1 sezon bazuje na części pierwszej. Choć może wykorzystali coś z innych częsci, bo ta książka to na serial 2 - 4 odcinkowy maksymalnie się nadaje.

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 20 stycznia 2010, o 21:48

<span style="font-weight: bold">Gwiazdy serialu "Przyjaciele": wczoraj i dziś</span> Obrazek

http://film.onet.pl/zwiastuny/0,68026,1,,322,fotonews.html

Większość wygląda bardzo korzystnie, jedynie Matt LeBlanc fatalnie Obrazek

Post przez Liberty » 20 stycznia 2010, o 23:35

Przeczytałam dziewięć tomów Charlaine Harris o Sookie. Jeden sezon "True blood" równa się jednemu tomowi. Powstały dwa sezony, trzeci w produkcji i zapowiedziany jest czwarty, z czego bardzo się cieszę, gdyż w czwartym tomie króluje Eric Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 20 stycznia 2010, o 23:37

Planuję to oglądać na foxlife. A niecierpliwi mogą nabyć za jakiś czas za 150 zł całą serię od razu.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 21 stycznia 2010, o 20:19

Ja to oglądałam w internecie i nie moge sie doczekać trzeciej serii tym bardziej że ostatni odcinek drugiej ciekawie się skończył Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 25 stycznia 2010, o 04:47

Ogląda ktoś "Majkę"? Warto??

Post przez Dorotka » 25 stycznia 2010, o 12:26

Ja oglądam. Nawet niezła. Co prawda wątek z zapłodnieniem w ramach cytologii Obrazek mocno naciągany, ale reszta całkiem, całkiem. No i te nastrojowe krakowskie klimaty....

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 25 stycznia 2010, o 15:22

Ja też oglądam, nie umywa się co prawda do "Brzyduli" ale taka zła nie jest .

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!