Teraz jest 27 listopada 2024, o 12:29

Sport

Gdzie możecie gadać, o czym tylko Wam się podoba, a na co nie ma miejsca w innych działach?
Tutaj!

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 10 stycznia 2010, o 02:40

A ja tam się cieszyłam, że Kubica wygrał. Nie chce absolutnie umniejszać sukcesów naszych lekkoatletów na Igrzyskach Olimpijskich, ale medale tam już zdobywaliśmy i pewnie zdobywać będziemy. A Kubica jest naszym jedynakiem w F1 i pewnie jeszcze długo się innego zawodnika nie doczekamy. :roll: Cieszę się, że w takiej sytuacji został on doceniony za swoje sukcesy, tym bardziej, że 2008 rok był jego dopiero drugim pełnym sezonem w stawce.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 10 stycznia 2010, o 03:26

Ty i mój tata - tak samo myślicie . :lol: Żebyś wiedziała jak się "bijemy" poglądami na ten temat. Ale wiesz co mnie najbardziej wkurzyło ? to, że powiedział ,że miał taki straszny wypadek i mu się należało . I powiem ci ,że chyba coś w tym jest bo co on takiego zrobił ? Owszem jest pierwszym Polakiem który jest w formule 1 ale czy z tego tytułu należy mu się pierwsze miejsce w plebiscycie ? W ogólnej klasyfikacji zajął dopiero czwarte miejsce . I teraz mamy Olimpiadę i złote medale i z tego wynika że nie są nic warte. Możesz przyjechać z czterema jak wioślarze i co z tego ? Nic . Było mi ich po prostu szkoda bo się im należało - ale takie rzeczy to tylko w Polsce się dzieją . Te pierwsze miejsce było za sympatię a nie za zasługi.

Co do aktualnego plebiscytu to dziwi mnie 8 miejsce Adamka i mam wrażenie ,że to sprawka walki z Gołotą ,przez to ,że wygrał.

Post przez mewa » 10 stycznia 2010, o 13:05

nie oglądałam - to Kubica powiedział, że mu się należy nagroda za wypadek? hmmm za to akurat to nie sądzę....

Post przez Lucy » 10 stycznia 2010, o 15:34

Nie ,Kubica tak nie powiedział ,tylko mój tata tak napomknął Obrazek

Post przez Tsuki » 10 stycznia 2010, o 17:48

No akurat w tym aspekcie się nie zgodzę z Twoim tatą, bo to jest ryzyko tego sportu i faktycznie za to nagród raczej nie przyznają. Jestem też w stanie zrozumieć rozczarowanie kibiców lekkoatletyki, że nie doceniono sukcesów naszych olimpijczyków. Jednak Kubica osiągnął coś czego żadnemu Polakowi się dotychczas nie udało. Wygrał jeden z wyścigów i gdyby nie polityka BMW miałby duże szanse w walce o tytuł mistrza świata, ale to zespół odpuścił tą walkę a nie Kubica. Dlatego rozumiem za co została mu przyznana ta nagroda.

Post przez Kat » 10 stycznia 2010, o 21:41

ale licz sie z tym Tsuki, ze zdobywanie medali przez lekkoatletow to tez nie lada wyczyn, zwlaszcza jak maja taka konkurencje. ale juz sie nie odzywam, bo wiem ze masz hopla na punkcie F1 i nikt Cie nie przegada Obrazek

Post przez Tsuki » 11 stycznia 2010, o 03:11

Hehe, masz rację. Obrazek Tylko, że ja tu nie próbuje nikogo przegadywać, wyrażam tylko swój pogląd na tą sprawę. Obrazek I absolutnie nie umniejszam, jak już pisałam, sukcesów naszych lekkoatletów. Wiem, że to musiało kosztować ich dużo pracy, ale nie rozumiem w takim razie dlaczego ktoś próbuje umniejszać sukcesy Kubicy, w końcu on też włożył w swój sukces wiele pracy. Obrazek

Post przez Lucy » 11 stycznia 2010, o 04:23

Dla mnie liczą się wyniki w tym wypadku . Za mało osiągnął żeby zdobyć pierwsze miejsce w plebiscycie . Napisałaś ,że <span style="text-decoration: underline">dlaczego ktoś próbuje umniejszać sukcesy Kubicy, w końcu on też włożył w swój sukces wiele pracy.</span> Nikt nie odbiera mu tego ,że ciężko pracuję ale dla mnie nie ma porównania między nim a lekkoatletami - oni też ciężko pracują i mamy namacalny tego dowód - złoty medal olimpijski . Jeżeli to nie jest wystarczający powód żeby ich nagradzać to co ? Zawsze jak oglądam olimpiadę to komentatorzy zazwyczaj maja smętne głosy bo mało medali zdobywamy ,zawsze liczyliśmy na więcej a tu oczywiście wychodzi jak zawsze. Później lotnisko oblegane przez fanów ,każdy dumny a jak przyjdzie co do czego i jest wybierany sportowiec roku okazuję się ,że jednak czegoś zabrakło ,tylko czego ? Popularności ?

Post przez Tsuki » 11 stycznia 2010, o 22:14

Nie chcę się kłócić z takiego powodu, bo tu wchodzą w grę także osobiste sympatie co do rodzajów sportów, a moje serce zawsze będzie przy sportach motorowych, i jeszcze siatkarzach. Obrazek Ale nie wydaje mi się, żeby to była kwestia popularności, bo jak sama pisałaś na lotniskach są oni witani przez licznych fanów. Tu pewnie chodzi o jakąś nowość i sam fakt tego, że mamy Polaka w F1 i całkiem nieźle sobie tam radzi.

Post przez Lucy » 11 stycznia 2010, o 23:30

Przecież to nie kłótnia tylko wymiana poglądów Obrazek Bardzo ciekawych nawiasem mówiąc Obrazek Wiesz ,ciekawi mnie fenomen Kubicy a właściwie tego sportu . Kiedyś jeszcze na samym początku jak zaczął jeździć w Formule 1 to zasiadłam przed telewizorem i niestety nie wytrzymałam pół godziny ,nudne po prostu to. Jedne okrążenie ,drugie ,trzecie itd.itd. nie umiałam wytrzymać o mało bym nie zasnęła Obrazek Jednak zostanę przy piłce nożnej i boksie. Obrazek

Post przez Tsuki » 12 stycznia 2010, o 00:26

Wiesz głupio się przyznać, ale jak wyścig jest o jakieś nieludzkiej porze, np. o 6 rano, to też mi się zdarza przysypiać na jakiś nudniejszych fragmentach wyścigu. Co do okrążeń to ja jestem przyzwyczajona, od najmłodszych lat jestem wielką fanką żużla, a tam też jeżdżą w kółko. Co prawda tylko 4 okrążenia, ale zawsze. Obrazek To tak pół żartem, pół serio. A w F1 trzeba wejść, ja na początku zanim opanowałam zasady jakimi rządzi się wyścig też mało z tego rozumiałam i wydawała mi się dziwne, dlaczego ktoś był 1 teraz jest 5 a za chwile znowu 1. Jednak jak już pojęłam wszystko to na prawdę pokochałam ten sport. A wydaje mi się, że fenomen Kubicy polega na tym samym co fonemem Małysza. Jednego dnia mało kto wiedział na czym tak na prawdę polegają skoki, a następnego cala Polska kocha Małysza i zna się na skokach. Obrazek Tutaj różnica polega tylko na tym, że Kubica jeszcze nie walczy o najwyższe trofea, ale jego starty w F1 nie tylko pozwoliły kibicom tego sportu, których wydaje mi się trochę było już wcześniej, na oglądanie wyścigów w telewizji publicznej, ale dały kogoś komu można tak na prawdę kibicować. A sam fakt rodaka w stawce, który w dodatku został okrzyknięty nową gwiazdą tego sportu przyciągnął nowych ludzi. Obrazek

Co zaś się tyczy samego sportu to ciężko to wytłumaczyć. To jest tak jak z każdym innym sportem, jedni go kochają inni nie lubią.

Post przez Kat » 12 stycznia 2010, o 01:41

gdybyscie widzialy, jaka ja mialam polewke, jak razem powtorke oladalysmy grajac w karty... jak Tsuki w ekran siedziala wpatrzona, to normalnie sie rozkladalam ze smiechu - zwlaszcza ze nic sie nie dzialo, tylko non stop to samo Obrazek

tez zdecydowanie wole pilke nozna (i z czystym sumieniem moge powiedziec, ze Tsuki jako towarzysz do meczy jest niezastapiona), siatkowke.

a z wyscigowych to wolalabym nascar lub uliczne wyscigi - fajniejsze samochody Obrazek

Post przez Tsuki » 12 stycznia 2010, o 17:10

Kat tam zawsze coś się dzieje. Obrazek A mi się jednak bardziej bolidy podobają, ale to kwestia zamiłowań.

A że dla Ciebie jestem niezastąpiona w czasie meczy piłki nożnej to wiem, bo krzyczę prawie tak samo głośno jak ty. Obrazek Szkoda tylko, że teraz aż do Euro nie będzie żadnych ważnych meczy naszej reprezentacji. Obrazek

Post przez Lucy » 12 stycznia 2010, o 22:48

Ale mamy MŚ w RPA Obrazek Niestety bez nas ale są inne drużyny Obrazek

Post przez Tsuki » 13 stycznia 2010, o 00:56

No niby tak, ale jeśli chodzi o piłkę nożną to ja z prawdziwą namiętnością oglądam tylko mecze naszej reprezentacji. Chociaż pewnie na niektóre mecze w czasie mundialu zerknę. Obrazek

Post przez Lucy » 13 stycznia 2010, o 00:59

Ja wszystkie obejrzę - jak zawsze zresztą Obrazek

Post przez Kat » 13 stycznia 2010, o 01:12

to ja mam odwrotnie - naszej reprezentacji moge sobie darowac, ale Wlochow, hiszpanow i portugalczykow objerzec musze Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 3 lutego 2010, o 22:09

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Adam Małysz DRUGI Obrazek</span>

Post przez Dorotka » 4 lutego 2010, o 01:16

Hurrra! Nareszcie.

Post przez Tsuki » 4 lutego 2010, o 02:35

Dobrze to wróży tuż przed IO. Mam nadzieję, że uda mu się zdobyć to jedyne wyróżnienie jakiego jeszcze mu w karierze brakuje. Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 4 lutego 2010, o 14:21

Też trzymam za niego kciuki Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 7 lutego 2010, o 15:19

Na Jedynce teraz losowanie drużyn ma Euro 2012.

Post przez Justyna » 7 lutego 2010, o 17:06

Tomasz Adamek zanotował 2 zwycięstwo w wadze ciężkiej i 40 na zawodowym ringu. W obecności 11 tysięcy fanów w New Jersey "Góral" pokonał jednogłośnie na punkty Jasona Estradę.

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 7 lutego 2010, o 17:45

Ciekawe, jak mu pójdzie z tym następnym - Arreolą.

Post przez Justyna » 8 lutego 2010, o 15:45

Może też wygra.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do O wszystkim innym