Teraz jest 23 listopada 2024, o 22:39

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 6 stycznia 2010, o 22:02

Sądzę, że to i tak nic nie da, bo Polsat nie słucha telewidzów. Obrazek

Post przez Kat » 6 stycznia 2010, o 23:55

dupki, dupki, dupki ObrazekObrazekObrazek

Post przez Justyna » 7 stycznia 2010, o 15:58

Zauważyłam że program polsatu się pogorszył. Ostatnio nadają filmy bardzo stare, które mają 20, 30 lat.

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 7 stycznia 2010, o 16:05

A na Jedynce?? Puszczają około 15 filmy z lat '50 Obrazek

Post przez Justyna » 7 stycznia 2010, o 16:20

Ta telewizja jest jeszcze gorsza.

Post przez Lilia ❀ » 8 stycznia 2010, o 16:45

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">10 najbardziej pożądanych seriali 2009 r.</span>

Magazyn The Hollywood Reporter przygotował zestawienie najczęściej ściąganych z sieci seriali telewizyjnych.

Najbardziej pożądane, bo najczęściej w zeszłym roku pobierane przez niecierpliwych przygód serialowych ulubieńców internautów, byli "Herosi".

A oprócz nich także:

10. "Czysta krew" - Historia Sookie Stackhouse, barmanki z Louisiany, która potrafi czytać w ludzkich myślach. Jej życie do góry nogami wywraca wampir Bill... Uznany przez "USA Today" za jeden z dziesięciu najlepszych seriali 2008 roku obraz z Anną Paquin w roli głównej wciąż cieszy się ogromną popularnością.

9. "Chirurdzy" - Spadkobiercy popularności jednego z najlepszych medycznych seriali wszech czasów - "Ostrego dyżuru". Serial, o którym pisano "nowy standard produkcji telewizyjnej; koncentrująca się na pełnym kolorytu prywatnym życiu lekarzy i chirurgów; doskonała mieszanka komedii, znakomitych kreacji aktorskich i przede wszystkim rewelacyjnej muzyki".

8. "Terminator: Kroniki Sary Connor" - Kontynuacja wydarzeń znanych z "Terminatora II: Dnia sądu", skupiająca się na życiu Sary Connor i jej syna Johna. Ta dwójka z pomocą terminatora Camerona Phillipsa próbuje nie dopuścić do stworzenia Skynetu.

7. "Gotowe na wszystko" - Paleta różnych typów kobiecości: od Bree - perfekcyjnej gospodyni domowej, przez Mary Alice - pozornie szczęśliwą matkę i żonę, Lynette - niespełnioną życiowo matkę pięciorga dzieci, Susan - rozwódkę z nastoletnią córką, eksmodelką Gabrielle, aż po Edie - samotną agentkę nieruchomości. Jeden z najbardziej udanych seriali ABC, obok takich hitów, jak "Brzydula Betty" czy "Zagubieni".

6. "24 godziny" - Jack Bauer (Kiefer Sutherland) bieży na ratunek Ameryce i ma na to zaledwie dobę. Widzowie za to mogliby oglądać Bauera w akcji w nieskończoność.

5. "Dr House" - Piekielnie inteligentny, a poza tym wzór antylekarza: leniwy, szczery do bólu, sarkastyczny, egoista - w gabinecie to on jest królem, który pacjenta ma za (prawie) nic. O ile jednak w rzeczywistości Gregory 'owi nie powierzylibyśmy opieki nad muchą, o tyle jego serialowe zmagania z pacjentami, nałogi, natręctwa i przywary tolerujemy w 100 procentach, a na kolejne odcinki serialu czekamy z niecierpliwością; fani bardziej niecierpliwi - ściągają je z sieci.

4. "Dexter" - Ulubiony seryjny morderca świata. Za dnia ekspert medycyny sądowej policji w Miami, superkiller pod osłoną nocy. Amerykańska produkcja na podstawie powieści Jaffa Lindsaya "Demony dobrego Dextera". Powieść zyskała uznanie krytyków, a historia "dobrego" mordercy - olbrzymią sympatię publiczności.

3. "Skazany na śmierć" - Historia Lincolna Burrowsa, osadzonego w więzieniu stanowym Fox River za zbrodnię, której nie popełnił, wciąga od pierwszego, do ostatniego odcinka.

2. "Zagubieni" - Wielowątkowa, pogmatwana (a przez to silnie wciągajaca i uzależniająca) historia grupy rozbitków pechowego lotu 815 z Sydney do Los Angeles. Serial dla wytrwałych - w zeszłym roku jeden z najbardziej wytrwale poszukiwanych i ściąganych z sieci.

1. "Herosi" - Wciagająca opowieść o grupie ludzi o nadprzyrodzonych zdolnościach i ich poczynania mające na celu ratowanie ludzkości. Grupa supermanów była niepokonana także w rankingu najpopularniejszych seriali pobieranych z sieci.

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 8 stycznia 2010, o 16:57

eee... no jak dla mnie to fajny pomysł... w sumie... (ok, fajny gdybym mogła o tej porze oglądać tv, ew. nagrywać Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 8 stycznia 2010, o 17:05

Całkiem dobry pomysł, ale mogli by zaczynać o 16, to może udałoby mi się parę razy coś ciekawego obejrzeć, a tak to jeśli już same końcówki.

Post przez Lilia ❀ » 8 stycznia 2010, o 17:08

Teraz puszczają Bonanzę ok. 15-stej - ktoś chętny na western??

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 8 stycznia 2010, o 17:08

kurcze... albo okołopołudniowo albo późnowieczornie Obrazek

a co do seriali: czytałam opis "Majki"... kurcze blade Obrazek

Post przez Justyna » 8 stycznia 2010, o 20:41

Bonanza odpada, nie lubię westernów.

Post przez Tsuki » 8 stycznia 2010, o 23:46

A ja dziś będąc akurat o tej porze w domu obejrzałam sobie Roswell. I przypomniałam sobie dlaczego 10 lat temu tak pokochałam ten serial. :wink:

Post przez Kat » 9 stycznia 2010, o 02:33

mi tez sie udalo spojrzec Obrazek achh ten Michael ObrazekObrazek tylko ze musieli zaczac puszczac od 6, bo dzis byl juz 3 odcinek.

Post przez Justyna » 9 stycznia 2010, o 18:17

Chyba zmienił mi się gust, kiedyś lubiłam Roswell teraz nie bardzo.

Ulubiona autorka/autor: Margit Sandemo

Post przez LiaMort » 9 stycznia 2010, o 18:37

lubię Roswell..xD ale wolę książki.. niż serial.. Obrazek

Post przez kasiek » 9 stycznia 2010, o 18:45

Właśnie przeczytałam na Pudelku, ze TVN negocjuje zakup praw do kręcenia drugiej serii "BrzydUli"

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 9 stycznia 2010, o 18:47

Ja czytałam chyba dwie pierwsze książ ki i wyjść nie mogłam z podziwu jak z takiego... czegoś... mogli zrobić taki fajny serial Obrazek

Post przez Tsuki » 9 stycznia 2010, o 21:16

Hmmm... Nie wiem, czy dobrze rozumiem, ale to ten serial jest oparty na książkach? Obrazek Jak to się stało, że umknął mi ten fakt.

Post przez Martita » 9 stycznia 2010, o 21:39

Fajnie by bylo, jakby im się udało, bo druga seria <span style="font-style: italic">Brzyduli</span> może być lepsza od <span style="font-style: italic">Majki</span> Obrazek

A właśnie, któras z Was ogląda ? Bo ja po 2 odcinkach odpadłam Obrazek

Post przez Kat » 9 stycznia 2010, o 21:48

ja tez nie wiedzialam, ze Roswell jest oparty na ksiazkach... nigdy do takiej info nie dotarlam... ciekawe.. ja serial lubie Obrazek zwlaszcza 1 serie, bo byla najciekawsza. pozniejsze byly duzo slabsze.

Post przez Agrest » 9 stycznia 2010, o 22:14

Też to czytałam Obrazek Opinia podobna, tzn bardziej to wyglądało jak takie książeczki pisane na podstawie serialu, a nie na odwrót.

A napisała je ta pani:

http://en.wikipedia.org/wiki/Melinda_Metz

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 9 stycznia 2010, o 22:21

Wydawnictwo Da Capo wydało tylko pięć części.

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 10 stycznia 2010, o 00:50

W takiej broszurowej niemalże formie do tego... I były okropne Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 10 stycznia 2010, o 01:34

Do niedawna zdaję się były do kupienia w księgarni czytajtanio.pl

Post przez Tsuki » 10 stycznia 2010, o 01:58

Ja uwielbiam ten serial i zaciekawiłam mnie informacja, że jest to serial oparty na podstawie książek. Jednak teraz tak poczytałam na ten temat i wychodzi na to, że producenci serialu dość poważnie zmienili historię tam opisaną, przynajmniej tak się po recenzjach wydaje, więc zastanawiam się czy nie zepsuje mi to wrażeń z filmu. Chyba jednak zaryzykuje i jak uda mi się dostać te książki to przeczytam. Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!