Teraz jest 23 listopada 2024, o 22:47

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 22 grudnia 2009, o 17:32

Takie zakończenie dla dzieci ,on powie kocham ,dają sobie po buziaku i koniec. Żadnego rozwinięcia nic :>

Post przez Justyna » 22 grudnia 2009, o 18:58

Ten link już nie działa.

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 23 grudnia 2009, o 00:17

Mnie też rozczarowało to zakończenie. Obrazek Taki w sumie nic, tylko powiedzieli sobie kocham cie i nic więcej, mogli to jakoś lepiej zakończyć, że już nie wspomnę o tym, ze gdyby nie Piotr to pewnie w ogóle by się nie pogodzili. Spodziewałam się czegoś lepszego... :?

Post przez Lucy » 23 grudnia 2009, o 00:44

A jak wam się podoba następczyni "Brzyduli" ? W sensie filmu a nie aktorki Obrazek Mnie osobiście jak na razie zaciekawił ,więc na pewno na dalsze odcinki zerknę .Ale wiecie co ,ta pomyłka lekarska ,doprawdy ... Gdyby to się działo naprawdę to mogłaby śmiało żądać dużego odszkodowania od szpitala.

Post przez Agrest » 23 grudnia 2009, o 00:50

Ja widziałam tego pilota Obrazek Z przypadku, bo Brzyduli nawet jednego odcinka nie widziałam. Ale tak się złożyło, że tę Majkę obejrzałam z bratem i mieliśmy niezły ubaw z tej całej kliniki Obrazek Teraz już nikt nie pójdzie na cytologię Obrazek

A tak poza tym to dialogi bez ikry i bardzo kiepskie zdjęcia.

Post przez Lucy » 23 grudnia 2009, o 00:59

Idziesz na zwykłe badania a "wychodzisz" z dzieckiem. Obrazek

Post przez gmosia » 23 grudnia 2009, o 01:22

??? o jakim serialu mowisz? bo ja sie pogubilam Obrazek

Post przez Agrest » 23 grudnia 2009, o 01:26

O ' Obrazek

Post przez Dorotka » 23 grudnia 2009, o 01:57

Taka pomyłka w realu nie miała się prawa zdarzyć. Tutaj to już scenarzysta popuścił wodze fantazji na maksa. Ale może dalszy ciąg bedzie przez to ciekawszy? Pewnie zerknę na kilka pierwszych odcinków. A co do zakończenia "Brzyduli" to rzeczywiście niejakie, podobnie jak nijaka była przemiana Ulki w piękność. To jej wielkie wejście do firmy, a już szczególnie to przejście z windy do gabinetu, pokazane w zwolnionym tempie, z tym rozwianym włosem było tragiczne. Dziś też zabrakło tego szczególnego romantyzmu, który wycisnąłby nam łzy z oczu. Ale to pewnie zrobiono specjalnie, bo w planach jest druga seria. A wszystko zależy od tego, czy "Majka" okaże się sukcesem, czy też nie, bo jeśli nie wypali, to TVN nakręci dalszy ciąg Ulki i Marka, a właściwie Violi i Seby, bo to o nich ma być druga seria.

Post przez gmosia » 23 grudnia 2009, o 02:07

a to nie slyszalam o "majce" Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 23 grudnia 2009, o 14:16

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Koniec z BrzydUlą</span>

Przed laty ulice polskich miast pustoszały, kiedy na ekranach telewizorów pojawiała się lekko sepleniąca bohaterka brazylijskiej "Niewolnicy Isaury". Tej jesieni przebojem okazała się...

oparta na kolumbijskim pierwowzorze "BrzydUla". Dziś wielki finał serialu.

Czy Ula będzie z Markiem? To pytanie zadają sobie dziś jakieś cztery miliony Polaków. No, może raczej cztery miliony Polek, bo to kobiety są główną widownią "BrzydUli". Serial TVN oparty na kolumbijskim formacie "Yo soy Betty, la fea", tym samym, który stał się punktem odniesienia amerykańskiego hitu "Brzydula Betty", miał być hitem stacji ubiegłej jesieni. Początki "BrzydUli" były jednak trudne. Nie miała szansy na taki rozmach jak "Brzydula Betty", rozgrywająca się na Manhattanie, w redakcji modowego pisma z najwyższej półki. Wybrana na castingu Julia Kamińska, wówczas 20-letnia studentka bez wykształcenia aktorskiego (choć z doświadczeniem i na scenie, i w serialach), została Ulą Cieplak, asystentką prezesa dość zabawnego domu mody.

Z czasem serial zaczął się rozkręcać. Już w maju oglądalność wzrosła, a na wakacyjnym zlocie fanów "BrzydUli" w Warszawie pojawiły się tłumy (w kolejce po autograf niektórzy czekali ponad trzy godziny). Jesienią, już bez łatki hitu, "BrzydUla" hitem się stała. 21 października 44 procent wszystkich oglądających telewizję o 17.55 miało włączoną "BrzydUlę"! Rekord padł wkrótce po tym, jak tytułowa bohaterka przeszła metamorfozę i z brzydkiego kaczątka w wielkich okularach i z aparatem na zębach zmieniła się w wielkookiego łabędzia. TVN postanowił jednak trzymać się swojej decyzji i dziś "BrzydUla" pożegna się z widzami.

W ostatnim odcinku Ula Cieplak spotka swoją następczynię - Majkę. "Majka" również pochodzi z Ameryki Południowej, z Wenezueli. Oryginał nosi tytuł "Juana la virgen", czyli "Juana dziewica" i opowiada o losach 17-letniej dziewicy, która w wyniku błędu popełnionego w szpitalu zachodzi w ciążę przez sztuczne zapłodnienie. W polskiej wersji "Majka" opowiadać będzie o studentce fotografii na krakowskiej ASP, którą ciąg nieprawdopodobnych zdarzeń wiąże z przystojnym architektem Michałem, mężem pięknej, ale wyrachowanej i podstępnej Aleksandry. Brzmi bardzo latynosko...

Po cichu mówi się jednak, że TVN nie chce do końca rezygnować z "BrzydUli". Krążą plotki, że swój serial miałaby dostać grana przez Małgorzatę Sochę Violetta Kubasińska, słynąca z dziwacznych powiedzonek koleżanka Uli.

Post przez Justyna » 23 grudnia 2009, o 16:41

Bardzo rozczarował mnie ostatni odcinek BrzydUli, scenarzyści nie postarali się. Jak można tak sknocić końcówkę. Oglądałam kawałek ', nie zaciekawił mnie i nie mam ochoty oglądać. Polskie seriale to jedna wielka beznadzieja.

Post przez Kat » 23 grudnia 2009, o 17:55

sama Viola na pewno bylaby ciekawa.

a final tragicznie nudny. nie wiem, co sobie Ci scenarzysci mysleli. kolumbijska wersja 100 razy lepsza jesli o koniec chodzi.

na majke nie patrzylam - tylko slowa piosenki. ale aktorka nie wywarla na mnie dobrego wrazenia.

Post przez Lucy » 23 grudnia 2009, o 17:59

Ja w każdym bądź razie czekam na odcinek kiedy Majka dowie ię ,że jest w ciąży . Zapewne przeżyje duży szok. Obrazek

Post przez Justyna » 23 grudnia 2009, o 23:34

Moim zdaniem najlepsza była wersja kolumbijska "Brzyduli".

Post przez Lucy » 24 grudnia 2009, o 00:24

Jeszcze co do nowego serialu ,ja obstaje jednak żeby tak zaraz po pierwszym odcinku jej nie skreślać .Pamiętam te niektóre wypowiedzi na początku "Brzyduli" które też nie były najlepsze . Aż później gdzieś w połowie wszyscy ją pokochali ,oglądalność wzrosła. Co najdziwniejsze na forach jakieś głupie teksty ludzie piszą w stylu "nie zabierajcie nam "Brzyduli" ,nie chcemy Majki ,jak nie będziemy ją oglądać to dadzą "Brzydulę"i tym podobne bzdury. Kiedyś serial musi się skończyć ,trudno żeby na siłę dalsze odcinki produkować . Mamy nową produkcje ,nowych młodych aktorów i głupotą byłoby skreślić ich tylko dlatego że lubiliśmy bardzo "Brzydulę" .Po jednym odcinku trudno wyrobić sobie sprawiedliwą opinie, pamiętam ,że po pierwszym "Brzyduli" mnie nie zachwyciła ale ciesze się ,że nie zrezygnowałam bo dalej okazała się wciągająca - może i teraz tez tak będzie.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9s_VmiDbCiU&hl=pl_PL&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9s_VmiDbCiU&hl=pl_PL&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

To wenezuelski oryginał .

Post przez Justyna » 6 stycznia 2010, o 00:51

Dla wielbicielek serialu Roswell od 7 stycznia na będzie na polsacie o14.45

Post przez Lucy » 6 stycznia 2010, o 01:56

Ja sobie chętnie przypomnę Obrazek

Post przez Kat » 6 stycznia 2010, o 02:50

no zabic to mala kara... a jak ja niby mam to ogladac skoro na uni jestem??!!

Post przez Justyna » 6 stycznia 2010, o 16:39

Kat kogo chcesz zabić, chyba nie mnie. Obrazek

Post przez Lucy » 6 stycznia 2010, o 17:34

Kat w takim ostatnio nastroju ,że wszystkich by miała ochotę wykończyć Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Marsha Canham

Post przez moni » 6 stycznia 2010, o 17:36

też byś się wściekała, jakby Twój ulubiony serial leciał w takich godzinach, gdy Ty jesteś na uczelni

Post przez Lucy » 6 stycznia 2010, o 17:41

Tak ,ale po przeczytaniu ostatnich wypowiedzi Kat w "jak ja nie znoszę" widzę ,że żyje ostatnio w wielkim stresie Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Tsuki » 6 stycznia 2010, o 19:12

Niestety na studentów tak sesja wpływa. Obrazek Swoją drogą w tej sprawie zgadzam się z nią w 100%. Jak oni mogą mi to robić i puszczać Roswell o takiej godzinie?! Obrazek

Post przez Lucy » 6 stycznia 2010, o 19:22

Napisz do nich i ich obsmaruj Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!