Teraz jest 23 listopada 2024, o 07:45

Harlequin Światowe Życie

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Post przez pinksss » 6 listopada 2009, o 11:38

spieprzona okładka ale książka naprawdę fajna, wot i sprawiedliwość Obrazek- to do Gusa Wydowskiego

--------------------------------------

a to mnie ucieszyło:

Obrazek

ta ekwilibrystyka tytułowa Obrazek

z serii Ruthless! Obrazek

http://www.fantasticfiction.co.uk/series/ruthless/ Obrazek

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 6 listopada 2009, o 15:27

Okładka boska ! ciekawe jak zawartością .

Post przez kasiek » 29 listopada 2009, o 00:52

Mam taki wewnętrzny imperatyw żeby przeczytać jakiegoś hśż

a na razie przeglądam <span style="font-style: italic">Lato w Hiszpanii</span> Cowie

Post przez gmosia » 29 listopada 2009, o 01:01

a NATALIE ANDERSON czytalas, kasiek? tylko to ino po ichniemu... musze przyznac, ze nawet bzdurne nie bylo Obrazek

Post przez kasiek » 29 listopada 2009, o 01:03

Jak po ichniemu to nie przeczytam.

Post przez gmosia » 29 listopada 2009, o 01:04

szkoda...

Post przez Agrest » 21 grudnia 2009, o 01:35

Gmosia, a to znasz?

Obrazek

Bo na Smart Bitches piszą, że super hiper Obrazek Aż sama nabrałam ochoty Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 21 grudnia 2009, o 01:43

oj, to jeden z Tych ha-es-żetów Obrazek

co to opisik zero wspólnego z treścią ma Obrazek

ps.ok, oprócz imion bohaterów Obrazek

ps.ale http://www.smartbitchestrashybooks.com/index.php/weblog/comments/bobs-hanukkah-the-winner/ pobiłoby wszystko Obrazek

Post przez gmosia » 21 grudnia 2009, o 04:19

frin, TO rzeczywiscie pobiloby wszystko... Obrazek

agrest, zabierasz sie za grey? Obrazek

<span style="font-style: italic">Though Sarah Halliday is very ordinary, her dangerously attractive new boss is not content with her scrubbing the marble floors of his Tuscan palazzo..

Instead she finds herself catapulted into Lorenzo Cavalleri 's had his fill? An eye for an eye, a heart for a heart. But when cold, calculating revenge turns into red-hot passion, Olivier has no intention of letting her go. Bella will stay right where he wants her - in between his sheets!</span>

Obrazek

Post przez Agrest » 21 grudnia 2009, o 12:49

Za gosposię chyba się zabiorę, ktoś podsumował, że występuję tam przesympatyczna para i to mnie zachęca Obrazek

Post przez Agrest » 22 grudnia 2009, o 01:24

Wnioski po lekturze Indii Grey Obrazek

W książce NIE występują dziewicze sekretarki, bezwzględni i śfiniowaci bohaterowie, sekretne dzieci, wpadkowe ciąże... nie wiem, co tam jeszcze może odstraszać... aaa, szejki też nie występują Obrazek Nie występuje też <span style="font-size: 5px; line-height: normal">cudowne ozdrowienie plemników bohatera.</span>

Co do zgodności z tytułem i opisem, to motyw gosposiowy zajmuje chyba z dwie strony, po to zapewne, żeby dało się to wcisnąć do tej serii At His Service (bo w sumie w pewnym sensie jest nielogiczny... no ale mniejsza z tym). Hajlajf i kupowanie ciuchów - wyolbrzymione rzecz jasna, ale coś tam się pojawia.

(A tak w ogóle to przez większość książki nie ma między nimi żadnej ', a spędzać ze sobą czas muszą dlatego, że toskańska posiadłość jej siostry sąsiaduje z jego terenem, a że dom siostry zalało w czasie deszczu, rodzina musi przenieść się do niego)

Natomiast jak najbardziej jest bogaty facet i kobieta z niezbyt ułożonym finansowo/zawodowo życiem i on pragnie się o nią troszczyć Obrazek Ale bardzo to miłe jest, żadne tam ciąganie do jaskini. I takie słodkie zakończenie Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 22 grudnia 2009, o 02:03

Trochę mi to brzmi jak Anne MacAllister Obrazek

Post przez Fringilla » 22 grudnia 2009, o 02:15

coś w tym jest Obrazek

ale faktycznie zgrabnie, nie? Obrazek

całość jak ten fragment z łażeniem po dachu - a można było tak schrzanić a wyszło tak uroczo. i problem bohaterów ludzki był (znaczy proczytelniczy Obrazek

w sam raz na Święta Obrazek

a skoro już świątecznie to dla bardziej przywiązanych do tradycyjnych ha-eś-żetów polecam Carole Mortimer - A Christmas Affair: klasyka Obrazek ale bez dramatoidalnej przesady Obrazek Obrazek

ps.z 1990 Obrazek ale pl wersji nie widziałam...

Post przez Agrest » 22 grudnia 2009, o 02:36

Zgrabnie, i fabularnie, i stylem - chociaż jeśli o styl chodzi, to jednej rzeczy muszę się przyczepić, a mianowicie do nadużycia słowa ' w odniesieniu do wypowiedzi bohatera Obrazek Co za dużo, to niezdrowo Obrazek

Ale tak poza tym fajnie, klimat toskański, księżyce, międzynarodowa przyjaźń dzieci, zrzyna na koniec z Love Actually Obrazek Sympatyczna lektura.

Ulubiona autorka/autor: T.A. White

Post przez nana_rlbi » 22 grudnia 2009, o 03:59

ale zdarzają się w życiu, kilka dni temu poznałam faceta któremu się to przydarzyło (z orzeczeniem lekarskim o niepłodnośći) Obrazek do tego tylko z jedną babką mu się udało Obrazek

ciekawe te opisy co gmosia wrzuciła, może coś sobie z tego poczytam :>

Post przez pinksss » 22 grudnia 2009, o 13:29

a ja takiego spotkałam co mu się z dwoma udało- i nie wiedział z która się ożenić Obrazek

zupełnie jak u Mortimer <span style="font-style: italic">Gypsy</span> Obrazek

przeczytam se Obrazek

Post przez Agrest » 22 grudnia 2009, o 14:26

W życiu różne rzeczy się dzieją, bo <span style="font-style: italic">truth is stranger than fiction</span> Obrazek

Ale w romansach jest to takie częste, że bywa irytujące Obrazek

Post przez pinksss » 22 grudnia 2009, o 14:39

ale romans ma poprawić życie Obrazek

Post przez Agrest » 22 grudnia 2009, o 14:47

No pewnie Obrazek

Tylko może każdy tę poprawę inaczej odbiera, po kilku takich cudownych ozdrowieniach* z rzędu w mojej głowie rodzą się wnioski wcale nie poprawiające czegokolwiek Obrazek

* a może gdyby to były ściśle ozdrowienia, to nie byłoby tak źle, ale np w historykach najczęściej się okazuje, że to poprzedni partner nie mógł mieć dzieci... a więc jakieś niedobranie... i stąd te wnioski...

PS A żeby nie było, że jestem tak całkiem bez serca, to... naprawdę nie zawsze mi to przeszkadza i zazwyczaj cieszę się razem z bohaterami Obrazek I rozumiem też przekonanie kobiet w historykach, że skoro nie ma dzieci, to znaczy, że one ich nie mogą mieć. Ale w nadmiarze i ' może mnie to irytować, nawet jeśli przy czytaniu zakręci mi się łezka w oku Obrazek

Post przez pinksss » 22 grudnia 2009, o 15:15

nadmiar niedobry w każdym przypadku Obrazek

ps. a ten osobnik, który zrobił dzieci dwóm dziewczynom na raz to nie mógł ich mieć z własną żoną, potem się rozstali, żona związała się z kimś innym i urodziła dziecko- ten się wściekł zaczął sypiać z kim popadnie no i klops. Obrazek nie wiem w końcu co zrobił- casting na żonę jak dziadek mojego męża czy jak Obrazek

tak czy siak gospodyni bez grosza wpisana na listę Obrazek

Ulubiona autorka/autor: T.A. White

Post przez nana_rlbi » 22 grudnia 2009, o 16:03

mój znajomy, był wcześniej żonaty, ale po tym jak zrobili badania bo żona chciała dziecko, i kiedy okazało się, że on nie może, to go zostawiła. Jego następna dziewczyna przeżyła zaskoczenie, kiedy okazało się że jest w ciąży, bo on bezpłodny miał być, no i nadal właściwie jest Obrazek z tą co mu się udało, to się ożenił, ale niedługo potem rozwiódł (ma stały kontakt z synem i jest bardzo dobrym ojcem), a tymczasem ożenił się po raz 3 z 20 latką i prowadzą związek na odległość, on w Szwajcarii a ona w Niemczech Obrazek

sorki za offa :oops:

co do hsż, to chciałam nadrobić z polskich trochę, ale zapomniałam na którym numerze skończyłam, a nie lubię marnować transferu na coś co już przeczytałam :x tak więc chyba zacznę prowadzić listę, żeby się nie pogubić Obrazek

a do tego ostatnio polubiłam czytanie po angielsku, to może poczytam sobie to o tej niewinnej sekretarce :>

Post przez gmosia » 22 grudnia 2009, o 16:26

sekretarki gora Obrazek jak znajdziesz, to daj znac, bo ja szukalam z miesiac temu i nie znalazlam, a teraz mi sie nie chce Obrazek

ja tam lubie dobrze napisane ha-es-zety, nawet jesli on sfinia i ciaga, a ona-dziewica mu sie oprzec nie moze i oczywiscie w ciaze zachodzi [mimo ze on bezplodny Obrazek ]

ale podkreslam.... DOBRZE NAPISANE! co sie niestety rzadko zdarza Obrazek

Post przez pinksss » 22 grudnia 2009, o 16:38

układ niemal idealny Obrazek

Post przez Fringilla » 22 grudnia 2009, o 17:19

fakt - jak na włocha to tak wyspiarsko i północnie z lekka Obrazek

Post przez gmosia » 22 grudnia 2009, o 20:36

od nastepnego razu zaczne zapisywac te godne polecenia, pinks Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...