A dostaniecie
, bo to znam na pamięć
Ciasto:
20 dag margaryny
2 szkl mąki
0,5 szkl cukru
4 żółtka
łyżeczka proszku do pieczenia
Składniki zagnieść
Masa
0,5 kg twarogu
2 pełne szkl mleka
3, jajka
3/4 szklanki cukru
1 cukier wanliowy
2 budynie śmietankowe albo waniliowe
0,5 szkl oleju
zmiksować, acha to będzie płyn, proszę się więc nie przestraszyć
Masę wylać na ciasto, i wstawić do piekarnika, na jakieś 40-50 minut,
Piana
4 białka
0,5 szklanki cukru pudru
ubić
Pianę wylać na podpieczone ciasto, po tych 40-50 minutach, posypać ją wiórkami kokosowymi, cała paczka ma wyjść. I piec jeszcze przez 10-20 minut, do czasu aż piana i wiórki się ładnie zarumienią.
Poczekać aż wystygnie i wcinać.