przez Lilia ❀ » 25 października 2009, o 14:38
A ja wiedziałam, że przegra. To było oczywiste (przynajmniej dla mnie).
<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Gołota: Chciałbym przeprosić wszystkich kibiców!</span>
Andrzej Gołota przegrał wczoraj swoją kolejną walkę o honor. Kibice byli rozczarowani jego słabą postawą w tej walce. Wolno się ruszał i nie trafiał w przeciwnika. Fani boksera spodziewali się lepszej walki. Co Gołota mówił po przegranej?
<span style="font-style: italic">Chciałbym przeprosić wszystkich kibiców, którzy przyszli mnie zobaczyć, że nie wygrałem. Może boks nie jest już dla mnie. Tragedia, tragedia... - powiedział po walce Gołota.</span>
Gołota był załamany porażką oraz tym, że znowu odnowiła mu się kontuzja łokcia. To uniemożliwiało mu częstsze ataki. A jak walkę skomentował Adamek?
Adamek: Wygrałem sercem i szybkością.
i dodał
<span style="font-style: italic">Zawsze proszę Boga, aby i ja, i mój przeciwnik, cały i zdrowy wszedł i wyszedł z ringu. Przyjął dużo ciosów, ale stał jakby liczył na jakiś cios, który spowoduje, iż on wygra. Na koniec nie podał mi ręki, ale ja go klepnąłem, jak człowiek. Dziś jestem zmęczony, a tak w ogóle to poszedłbym z nim na wódkę, czemu nie - powiedział po walce Tomek Adamek</span>
Adamek jest szybki, silny i widać, że ma serce do boksu. Nawet fakt, że Gołota jest od niego cięższy o 20 kilogramów, nie zrobił na nim większego wrażenia.