przez kasiek » 30 listopada 2009, o 18:53
a ja mam cuś takiego <span style="font-weight: bold"><span style="font-style: italic">Podarunek</span></span> autor Evans Richard Paul
<span style="font-style: italic">Natan Hurst, cierpiący na Syndrom Tourette’a pracownik działu ochrony sieci sklepów muzycznych, nienawidzi świąt Bożego Narodzenia. Choinka i prezenty od lat przypominają jedynie o tragicznych wydarzeniach, które zniszczyły mu dzieciństwo. Kolejną zbliżającą się Gwiazdkę spędziłby zapewne samotnie, gdyby nie zamieć śnieżna, odwołany przedświąteczny lot i przypadkowe spotkanie z młodą kobietą i jej dziećmi.
"Podarunek" to również historia niezwykłego chłopca, który zmienił życie bliskich mu osób, pomagając im zrozumieć siebie i świat. To lektura pełna ciepła, zrozumienia i nadziei.</span>
i się zastanawiam czytać czy nie czytać? i mam jeszcze<span style="font-weight: bold"><span style="font-style: italic">Perfumy Kleopatry</span></span> Baccar
<span style="font-style: italic">uropa, 1939 rok. Nad światem zbierają się czarne chmury. Wybuch wojny jest tylko kwestią czasu. Nie przeszkadza to jednak elitom w zabawach zaspokajających ich wyrafinowane pragnienia. W egzotycznych i ekskluzywnych klubach podążają za przyjemnościami ciała, nie zwracając uwagi na świat rozpadający się na ich oczach.
Eve Marlowe ma wszystko czego potrzeba, aby wieść dekadenckie życie: urodę, majątek, pozycję społeczną, odwagę ... i nienasycony apetyt na erotyczne przygody. Posiada również wyjątkowy skarb - perfumy starożytnego pochodzenia, które jak powiadają, zostały przygotowane dla samej Królowej Królów - Kleopatry. Uwodzicielskie, zniewalające, tajemnicze - to zapach czystej zmysłowości.
Starożytny eliksir ma taką moc, że wciąga Lady Marlowe w grę dużo bardziej niebezpieczną niż tą, którą prowadziła w mrocznych pokojach osobliwych klubów. Kiedy Naziści rozrywają Europę i Afrykę Północną na strzępy, Eve Marlow ogarnięta żądzą cielesnych doznań, rozpoczyna rozpalającą zmysły podróż z ekscytującymi przystankami w Kairze, Londynie i Berlinie. Każde z miast dostarczy jej nowej dawki rozkoszy, niebezpieczeństwa i szaleństwa. </span>
ale po <span style="font-style: italic">Blond gejszy</span> ja się jej bojam. :