Teraz jest 21 listopada 2024, o 13:31

Nicole Byrd

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Nicole Byrd

Post przez Lilia ❀ » 29 listopada 2009, o 17:54

Nicole Byrd

ObrazekObrazek

O Autorce

Nicole Byrd to pseudonim literacki, pod którym kryją się dwie pisarki, matka i córka: Cheryl Byrd Zach i Michelle Nicole Place.

Ich dziełem są pisane z pasją, fantazją i poczuciem humoru romanse historyczne z sensacyjnym wątkiem. Powieści Nicole Byrd zdobywają prestiżowe nagrody, jak Bookseller Best i Golden Quill Romance Writers of America.

Nagradzana autorka emocjonujących, błyskotliwych romansów z czasów regencji, które rozpalają wyobraźnię tajemnicą i przygodą (Dama w czerni, Piękność w błękicie, Szkarłatna Wdowa, Złota dama).

Twórczość

Wydane u nas:

Cykl "Saga rodziny Sinclair"
  1. Ukochany kłamca
  2. Szkarłatna wdowa
  3. Dama w czerni
  4. Piękność w błękicie
  5. Złota dama
  6. Niepokorna Lady

Cykl "Siostry Applegate"
  1. Uwieść dżentelmena
  2. Królowa skandalu
  3. Zdradzona
  4. Gorsząca obietnica

W oryginale:

Series
Hill / Sinclair / Applegate Sisters Saga

1. Robert's Lady (2000)
  2. Dear Impostor (2001)
  3. Beauty in Black (2004)
  4. Vision in Blue (2005)
  5. Lady in Waiting (2002)
  6. Widow in Scarlet (2003)
  7. Gilding the Lady (2005)
  8. Seducing Sir Oliver (2006)
  9. A Lady of Scandal (2007)
  10. A Lady Betrayed (2007)
  11. Enticing the Earl (2008)

Post przez kasiek » 29 listopada 2009, o 18:37

Jako że sobie zamaniłam jej tematu to teraz wypada coś napisać. Mam przeczytane wszystko co wyszło po polsku. I tak lubię ją wielce, bo te jej książki nie są na jedno kopytko pisane, jasne można się przyczepić dom paru rzeczy ale ogólnie jest dobrze. A moje najukochańsze dzieło to Uwieść dżentelmena z tym przesłodkim Budyniem waniliowym w roli głownej, co to kocha zwierzątka, i taki uroczo nieśmiały jest i nie wie jak się zachować, ale na wysokości zadania staje.

Post przez pinksss » 29 listopada 2009, o 18:40

to ja musiałam jakoś źle trafić bo przeczytałam Damę w czerni i wynudziłam się jak pies na łańcuchu Obrazek chyba że niegotowa byłam na pełnię talentu Obrazek he?

Post przez kasiek » 29 listopada 2009, o 18:44

Tak prawdę mówiąc to trafiłaś na jedną z lepszych Obrazek . Ja ją cenie za Uwieść dżentelmena i ta sympatia promieniuje na resztę. Obrazek

A Damę w czerni lubię, za tę jej kuzynkę, co to aniołem miłosierdzia jej się bycie marzy i tego chłopaka tegoż anioła, co się wstyda mało honorowego upadku, i za tą ospowatość głównego bohatera.

Post przez pinksss » 29 listopada 2009, o 18:54

to muszę dać jeszcze jedną szansę Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 29 listopada 2009, o 19:07

Uwieść dżentelmena świetne było Obrazek Bohater słodki jak budyń waniliowy Obrazek I bohaterka nie-kretynka Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 9 grudnia 2009, o 22:39

bardzo lubię jej ksiązki bo lekko się je czyta i zawsze jest jakiś wątek sensacyjny, tajemnica czy zagadka

Ulubiona autorka/autor: Anne Bishop

Post przez Bombelek » 27 grudnia 2010, o 11:55

Przeczytałam wszystkie te książki, które wyszły po polsku i bardzo mi się podobały :smile:
Czytało mi się je lekko i miały w sobie tajemniczy wątek, dzięki któremu jeszcze chętniej się do nich wacało :smile:
Najbardziej podobała mi się "Niepokorna Lady" :haha:, ale za to nie za dobrze mi się czytało "Damę w czerni", choć książka sama w sobie nie była zła... :smile:

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 12 stycznia 2011, o 18:53

Kończę właśnie Niepokorną lady i musze przyznać , że czyta mi się bardzo dobrze :haha: Wartka akcja , niczego sobie bohaterowie , a i drugoplanowy wątek romansowy świetny - starsza wdowa poducza w sztuce flirtowania i obycia w towarzystwie młodego , trochę nieśmiałego lorda ( pierwszy raz spotykam się z tym , żeby facet bez przerwy się czerwienił :sweet_kiss: )

Ulubiona autorka/autor: Marsha Canham

Post przez moni » 18 stycznia 2011, o 13:28

Jak na razie jestem po lekturze "Zdradzonej". Miło ją wspominam (ale miło to chyba wszystko, co mogę powiedzieć, prawdę mówiąc spodziewałam się więcej po tej książce), sięgnę po następne.
ObrazekObrazekObrazek

You can hear it. The sound of happiness. It's getting bigger and bigger and bigger! If you wish... If we think we can, anything is possible. I can hear a lot of sounds. Again and... again...
A wind like a breath... I want to be the wind... At times, I want to be the wind that fights against you... the wind that dries your tears... or the wind that eases your tiredness. I want to be a wind like that. And I want to fly. I want to sweep up the sadness and spread happiness.
When you're sad, just cry. I'll be there. When you're happy, just call. I'll be there. But because we're girls, there are times that you get tired. There are times that you hold back your tears. So in times like that, dear, I'm going to come flying down to you... So hold me in your arms gently.

Ulubiona autorka/autor: Jo Putney,Kat Martin,Jude Deveraux,Sandra Brown

Post przez basik » 20 czerwca 2011, o 21:35

Piękność w błękicie - tu bohaterowie spotykają się w dość nietypowej sytuacji...podczas włamania do sierocińca...ona szuka jakiś informacji o swojej rodzinie ( kiedyś była wychowanką sierocińca ) on szuka zaginionej siostry ( która też przez jakiś czas tu przebywała) i odtąd łączy ich wspólny cel i rozkwitające uczucie.
Jest też bardzo ciekawa postać drugoplanowa, dziewczyna która z narzeczonym jedzie do Londynu na sezon, podczas podróży pomaga i zabiera ze sobą bohaterkę, stają się przyjaciółkami i razem przeżywają całą masę niezwykłych przygód .
Czyta się bardzo przyjemnie i mimo że to kolejny tom z Cyklu Saga rodziny Sinclair można czytać jako samodzielną całość.

Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews

Post przez ewa.p » 21 czerwca 2011, o 18:53

ja ostatnio wróciłam do Szkarłatnej wdowy-miło sie czytało
________________***________________

Gotowałam się w środku i musiałam sięgnąć po wszystkie rezerwy opanowania,by utrzymać nerwy na wodzy.Uda mi się.Po prostu muszę być obojętna.Zen.Żadnego walenia po twarzy.Walenie po twarzy nie jest zen.

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 21 czerwca 2011, o 19:00

Ja czytałam dwie jej książki i jedna była fajna (Uwieść dżentelmena), a druga była kiepska (Dama w czerni).
Czytam romanse - mój blog z recenzjami. Recenzjami romansów, oczywiście.

Smoki były idealnym środkiem antykoncepcyjnym, ponieważ raz skonsumowana dziewica już nigdy nie była płodna.

ObrazekObrazek
by Agrest

Ulubiona autorka/autor: nie sposób wymienić wszystkich ;)

Post przez Kasiag » 10 listopada 2011, o 19:22

Jestem świeżo po przeczytaniu Królowej skandalu. Była to moja pierwsza książka tej autorki, ale na pewno nie ostatnia :D Bardzo sprawnie napisana historia dwóch sióstr bliźniaczek Ofelii i Kordelii :D ) oraz ich szalonej eskapady do Londynu w celu realizacji największego marzenia jednej z nich (Ofelii), a mianowicie zostania aktorką w teatrze. Książkę czyta się szybko i z dużą ciekawością, bo jest i humor i akcja; kartka leci za kartą, na koniec zostaje uczucie przyjemnie spędzonego czasu. Polecam :D
Całe życie jest jak oglądanie migawki, pomyślał. Tylko zawsze wygląda tak, jakby człowiek przyszedł o dziesięć minut spóźniony i nikt nie chce mu opowiedzieć, o co chodzi, więc musi sam się wszystkiego domyślać. I nigdy, ale to nigdy nie zdarza się okazja, żeby zostać na drugi pokaz.
Ruchome obrazki Terry Pratchett

Ulubiona autorka/autor: Dżuli Stefa Dżulja MeryDżoł Gejlen Maja Kristin...

Post przez tajemna » 10 listopada 2011, o 19:47

O tak, uwielbiam Byrd. :padam: Chciałam nawet przypomnieć sobie którąś z jej książek, ale wpadłam w polecankowy rytm i jakoś nie widzę możliwości posmakowania jej w najbliższym czasie. :hyhy: Szkarłatną wdowę lubię, zresztą każda jej książka wydana po polsku jest mi bliska. :)
"uderz w Garwood a Tajemna się odezwie"
Sol

"Cierpię na wrodzoną wadę dysfunkcji systemu motywacji."
Wilczyca Karolina Kaim

Ulubiona autorka/autor: krentz harkness howard robb Singh

Post przez fanka76 » 4 sierpnia 2014, o 18:31

Dziewczyny co myslicie o tej autorce . jakos nic o niej nie wspominacie ostatnio. Dlatego ze nic nie wyszło od dawna czy że taka sobie?

Ulubiona autorka/autor: Różnie to bywa

Post przez Księżycowa Kawa » 4 sierpnia 2014, o 19:11

Dla mnie jest taka sobie, czytałam jej kilka książek, ale nie potrafię już sobie przypomnieć, o czym to było. Nie zrobiła na mnie wrażenia.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

"If you want it enough, you can always get a second chance." MM
*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*
Zamienię sen na czytanie.

Ulubiona autorka/autor: S. Brown, SEP, J. Quinn

Post przez sunshine » 14 września 2014, o 22:19

cisza u tej pani coś :P

ale zapytam czy ktoś czytał sagę rodziny Sinclair?

A amercom ma się pojawić piękność w błękicie i nie wiem czy kupić bo poprzednich nie czytałam a to jest 4 część. Czy one są jakoś powiązane?
Każdy jest jaki jest.
Nigdy nie rezygnuj z własnych pragnień. Inaczej będziesz tego żałować.
Uwierz mi. Moim zdaniem brak Ci odwagi, by przeżywać własne życie. Chcesz rady? Ciesz się życiem, ile tylko możesz.

Prawdziwy facet kocha swoją kobietę w ubraniu, pożąda w bieliźnie, a ubóstwia w jego koszuli. ;)

Post przez Księżycowa Kawa » 14 września 2014, o 22:29

Widocznie jej powieści są za mało porywające.
Są powiązane, bo to mniej więcej o jednej rodzinie. Czytałam nie po kolei i niespecjalnie mi przeszkadzało.
Nie ma dobrych książek dla głupca, możliwe, że nie ma złych dla człowieka rozumu.
Denis Diderot

*
“I might be accused of social maladjustment,” said Daniel. “But not a psychopath. Please. Give me some credit.” MM
*

Ulubiona autorka/autor: Krentz

Post przez szuwarek » 31 stycznia 2015, o 18:06

Szkarłatna wdowa

Podobno (wg. biblionetki ) jest to moje drugie spotkanie z tą autorką. Absolutnie nie pamiętam części pierwsze tej serii. teraz sięgnęłam po tą. I cóż... dawno nie miałam tak bardzo mieszanych uczuć wobec książki. A dokładniej wobec bohaterów. Zacznę od plusów: postać Lucy, naszej bohaterki. Jest to normalna kobieta swych czasów, ani za bardzo wykształcona ani też mop jakowyś. Los i życie skazało ją na życie w ubóstwie ale postawiło na drodze mężczyznę, który się z nią ożenił. Zły nie był, szanował ją, nie dręczył. Lecz trzymał zupełnie obok swojego życia. W trakcie historii razem z Lucy odkrywamy drugie życie jej męża: hazard,
Spoiler:
. Dla Lucy to szok ale i ból: była dla niego kimś obcym, na pewno nie bliską osobą. Jej przyjaciółka , wyzwolona arystokratka tłumaczy, że wielu mężczyzna tak robi: żony traktuje jak czyste i niewinne a pożąda własnie zupełnie innych. Podobała mi się ta historia. moim zdaniem realna, logiczna i taka naturalna. Minus czyli bohater: taaa hulaka, uwodziciel. Damy mówią o nim tylko z uśmieszkiem i tęsknotą w oczach (o matko :roll: ). Poznajemy go kiedy wypełnia arcyważną misję, a czas oczekiwania zabija kochanką. No i mój pierwszy zgrzyt: autorka chciała nam pokazać, że mu nie zależy na kobietach, że żadna nie jest ważna. no i mamy jego przemyślenia o kochance: nudna, narzucająca się, znudzona mężatka , której imienia nawet nie pamięta. I pytam: to po co z nią sypia? i że mu się udaje? I przez całą historię nie przekonuje mnie do siebie. Wiem , że to częste w historykach zwłaszcza ale tutaj absolutnie mnie nie przekonało. Jakieś to było takie... No własnie nielogiczne. Raz gardzi kobietami a potem pomaga
Spoiler:
. Chodzi mi o to, że motyw częsty , ale tutaj mnie nie przekonał. On był jakiś taki: nie hulakowo-uwodzący.
Sama intryga prawie żadna. Prawie. Cała historia skupiona na losie Lucy i jej odkrywaniu prawdy o mężu i uwodzeniu jej praz Ramseya.
Książka nie jest zła, dobrze się czytało, Lucy mnie ujęła, a jednak mam te takie odczucia noo...

Dam autorce szansę, bo jestem ciekawa czy to ten raz coś mi zazgrzytało czy tez nie.
ale skarżysz się czy chwalisz - bo nie wiem jak reagować

Post przez Księżycowa Kawa » 31 stycznia 2015, o 18:38

Przez chwilę wydawało mi się, że to czytałam, ale teraz nie jestem pewna, choć brzmi nieco znajomo. Dla mnie Byrd jakoś ginie w tłumie, nie wyróżnia się.
Denis Diderot

*
*

Powrót do B