Witam, mój pierwszy post
Jeśli chodzi o "Kandydata na ojca" to dotłumaczyłam sobie brakujący dwunasty rozdział, tak więc jeśli ktoś nie zna angielskiego proszę bardzo:
chomikuj.pl/Magdika/Audiobooki+romanse/Phillips+Susan+Elizabeth/Chicago+Stars-Bracia+Bonner/3+Kandydat+na+ojca/Phillips+Susan+Elizabeth+-+Chicago+Stars+03+-+Kandydat+na+ojca
Moją pierwszą książką SEP była "Arena" i nie mam żadnych zastrzeżeń, zakładam, że to trochę bajkowa forma, w związku z tym jestem w stanie przełknąć dziewiętnastowieczne zachowania ojca, czy brak edukacji seksualnej.
Gorzej jak brak "cudów" w stylu "Areny" czy "Włoskich wakacji" a bohaterowie a zwłaszcza bohaterki zachowują się jak totalne idiotki - patrz "Wymyślne zachcianki" - doszłam do końca tej książki bo tylko to miałam akurat na mp3 i żadnego dostępu do komputera.
SEP uwielbiam za dialogi, niektóre wręcz komediowe (gorzej jak akurat jestem w tramwaju i muszę się powstrzymywać) i w miarę odważne sceny erotyczne z pieprzem (te kajdanki we "Włoskich wakacjach"
)
"Z miłości" bardzo mi się podobało, głównie ze względu na śmieszne dialogi. W ogóle mam wrażenie, że w nowszych książkach jest więcej humoru a w starszych było więcej tragedii, akurat czytam "Laleczkę" i cały czas umieram ze strachu, a nie lubię się bać.
A cykl "Chicago Stars" koniecznie czytać po kolei.