Teraz jest 23 listopada 2024, o 00:16

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez Patitih » 13 października 2009, o 11:53

a ja kiedyś oglądałam taki jeden sobie serial i podobał mi się humor (choć angielski humor nie każdemu odpowiada, a ten oprócz tego, że był angielski to jeszcze taki z lekka zamerykanizowany) i obsada była zjadliwa i na swój sposób dziwne ujęcia i ... po trzynastu odcinkach przestali kręcić Obrazek

a tytuł jego: <span style="font-style: italic">"Inspektor Eddie"</span>

Post przez Liberty » 13 października 2009, o 13:33

Zgadzam się z Tobą Patitih, "Inspektor Edddie" był fantastyczny i też bardzo żałuję, że skończyli kręcić na 13 odcinkach Obrazek Jeśli masz Comedy Central, to od tego miesiąca leci powtórka "Eddiego" Obrazek

Kawko, jeśli wkurzają cię długie seriale, to polecam miniserie HBO - "Generation kill" (7 odc., dvd będzie pod koniec roku, albo na poczatku 2010), True blood (na razie 2 serie - 24 odc.), "Carnivale" (dwa sezony), zakończone: "Rodzina Soprano", "Sześć stóp pod ziemią", "Sex w wielkim mieście" i kilka innych. Żadnego rozwlekania Obrazek

Post przez Agrest » 13 października 2009, o 14:04

Ja lubię seriale Obrazek Lubię się wciągać Obrazek A że potem rozwlekają, to fakt, ale cóż - jak się trafi dobry sezon to cud miód Obrazek

Ulubiona autorka/autor: Proctor, Spencer, Spindler i wiele innych

Post przez Kawka » 13 października 2009, o 14:47

"Rodzina Soprano" odpada - nie lubię filmów i seriali o mafii. "Seks w wielkim mieście" był niezły, z tego co pamiętam, oglądałam kilka odcinków.

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 13 października 2009, o 15:21

Też nie przepadam za takimi serialami . Oglądam jedynie Brzydulę, Housa i Bones Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 13 października 2009, o 15:21

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Parodia amerykańskich telenowel</span>

W ostatnią niedzielę października na antenie TVN-u zadebiutuje nowa produkcja stacji - "Grzeszni i bogaci". To parodia znanych amerykańskich telenowel, takich jak "Dynastia", "Moda na sukces" czy "Santa Barbara".

"Grzeszni i bogaci" to produkcja powstała na licencji kanadyjskiego formatu komediowego "Sins of love". Tragiczna saga rodzinna jest przepełniona niewiarygodnymi wątkami z absurdalnymi postaciami. Romanse, cudzołóstwo, zdrady, nieślubne dzieci i wnuki, diabelskie intrygi, walka o władzę - wszystko osadzone w opowieści o zwariowanym świecie walki dobra ze złem. Serial ośmiesza wszystkie składniki klasycznej opery mydlanej.

"Grzeszni i bogaci" opowiedzą historię rodziny Forresterów. Główne role w serialu kreują Magdalena Stużyńska i Rafał Rutkowski (obydwie - podwójne!), w produkcji nie zabraknie też znanych i lubianych gwiazd, jak: Bartek Kasprzykowski, Hanna Śleszyńska czy Marcin Dorociński. Za kamerą stanie aktor Maciej Kowalewski, który ma na koncie m.in. scenariusz do filmu "Kochaj i tańcz".

Sama historia wygląda na niesamowicie mydlaną:

Łiliam Forrester (Bohdan Łazuka), znany potentat produktów do pielęgnacji ciała, na chwilę przed śmiercią chce przekazać rodzinną firmę w ręce ukochanego syna Alfreda (Rafał Rutkowski). Ten, nieoczekiwanie rezygnuje z posady prezesa Forrester International i wyjawia ojcu prawdę o swoich planach. Nie kosmetyki i grube pieniądze, a leczenie najbiedniejszych w Afryce jawi się mu jako sens zawodowego życia. Stary Forrester przyjmuje decyzję syna z wielkim bólem i rozczarowaniem. Krótko po rozmowie z nim, w dość tajemniczych okolicznościach, umiera...

Niespodziewanie w posiadłości Forresterów zjawia się drugi syn Łiliama i brat bliźniak Alfreda - Manfred (Rafał Rutkowski). Mężczyzna, postrzegany przez wszystkich jako "czarny charakter", próbuje wykorzystać tragiczną sytuację i przejąć rodzinne imperium. Zanim to jednak nastąpi, stoczy bój o dobro rodzinnego majątku z Alfredem, który choć nie chce dowodzić rodzinną firmą to nie pozwoli, by brat zniweczył wieloletnią pracę ich ojca. Czy w tej walce dobro zwycięży nad złem?

Czy Alfred zdoła oprzeć się bezwzględnym metodom, jakie zastosuje jego brat Manfred? Kto jeszcze będzie domagał się praw do rodzinnego majątku?

To jednak nie koniec złych wiadomości w życiu Alfreda Forrestera. Jego narzeczona, Marjon Karter (Magdalena Stużyńska), zostaje postrzelona w swą obfitą pierś przez tajemniczego zamachowca. Pierwsze podejrzenie pada na Rodżera Blejka (Bartek Kasprzykowski), jej byłego partnera, który uparcie nie chce pogodzić się z tym, że odeszła od niego do Alfreda. Mężczyzna ma jednak niepodważalne alibi. Kiedy Marjon leży w szpitalu, odwiedza ją Rejczel (Magdalena Stużyńska) - jej siostra bliźniaczka. Wspólnie z Alfredem postanawiają znaleźć sprawcę tego haniebnego czynu. Z pomocą przychodzi im Dżoni Sport (Marcin Dorociński) - buntowniczy policjant o niekonwencjonalnych metodach. Na pogrzebie Łiliama, Rejczel, przebrana za swoją siostrę, spróbuje odkryć tożsamość mordercy...

Premierowy odcinek wyemitowany zostanie 25 października o godz. 21.45 na antenie TVN-u.

Post przez Kawka » 13 października 2009, o 15:28

Widziałam zwiastun i coś czuję, że to będzie kolejna nietrafiona parodia. Obrazek

Post przez Kat » 13 października 2009, o 21:28

boshe... jaki koszmar....

Post przez Martita » 13 października 2009, o 22:51

Może by sie tak scenarzyści TVN wzieli za coś nowego, sami wpadli na ciekawy pomysł na serial, a nie kopiowali, parodiowali itp. Majewski robi za 1000 beznadziejnych parodii w tej stacji Obrazek

Osobiście z parodi lubie tylko jedną, przeróbkę Mody na sukces, pod tytułem Moda na suknie, twórca ma specyficzne poczucie humoru Obrazek

http://modanasuknie.blox.pl/html

Szczególnie fajne są pierwsze odcinki Obrazek

Ulubiona autorka/autor: T.A. White

Post przez nana_rlbi » 14 października 2009, o 00:21

właśnie skończyłam oglądać "How I Met Your Mother" do 4 sezonu, nie powiem, fajny serial Obrazek , ale on nadal nie poznał jeszcze swojej żony a matki dzieciakom, o której poznaniu im opowiada Obrazek

Post przez Justyna » 14 października 2009, o 12:55

Ostatnio Brzydula robi się bardzo nudna. Czy oni nie potrafią wymyślić coś oryginalnego? Teraz biorą się za parodie, wystarczy Szymon Majewski Show. Gdy widzę ten program to mnie skręca, bo jest aż tak beznadziejny.

Post przez Dorotka » 14 października 2009, o 13:05

Końcówka wczorajszej "Brzyduli" nie była wcale taka smutna, bo Mareczek otrząsnął się już po rozstaniu z Ulką i ruszył w tango. I dobrze, bo z miną zbitego psa nie jest mu do twarzy.

Ulubiona autorka/autor: Iwona Banach

Post przez Lucy » 14 października 2009, o 13:15

Ale nie miał na te rzeczy Obrazek ochoty ........... Dziś Piotr przybędzie Obrazek

Post przez Kat » 14 października 2009, o 16:55

a ja znow nie objerze Obrazek no zesz w mordke... dobrze ze sa powtorki ObrazekObrazekObrazek a Iza mnie wkurza, plotkuje na prawo i lewo i to przez nia Ulka jeszcze bardziej sie zacina.

za to Wiola, Pszemko i jego synalek rzadza. zwlaszcza Pszemko... az mi go zal... zwlaszcza ze ten gowniarz sie w tej osobie "zakochal".

Post przez Renata7 » 14 października 2009, o 17:01

Wczorajsze zemsta Wioli na Pszemko normalnie mnie powaliła . Wilolka rządzi Obrazek

Post przez Kat » 14 października 2009, o 18:20

mnie najbardziej rozwala w tym bufecie Obrazek po prostu padam, jak slysze jej uprzejme "slucham", podawanie kanapek, paczkow i scieranie ta jakze czysta szmatka

Post przez Renata7 » 14 października 2009, o 19:42

No i te świeże pączki !

Post przez Kawka » 16 października 2009, o 15:05

Aleks zwolnił Sebastiana Obrazek , a Violetta się na niego rzuciła Obrazek Szkoda, że w ostatnim odcinku nie było w ogóle Marka. Za to Ulka znowu zachowała się strasznie - naskoczyła na Piotra i nawet nie dała mu się wytłumaczyć. Już nie mogę się doczekać następnego odcinka i jej zamiany w "anioła", jak to ujął Pshemko Obrazek

Post przez Renata7 » 16 października 2009, o 15:32

Ja też czekam niecierpliwie Obrazek Byle do szóstej Obrazek

Post przez Kawka » 16 października 2009, o 15:38

Dlaczego te odcinki są takie krótkie? To jest jawne znęcanie się nad telewidzem. Obrazek

Post przez Renata7 » 16 października 2009, o 15:43

Też się zgadzam . Zanim się dobrze rozkręci to zaraz się kończy . Mam takie same wrażenie , kiedy czytam harleqiny Obrazek

Post przez Dorotka » 16 października 2009, o 15:44

Dziś Ulka pożegna się z aparatem. Obrazek

Post przez Dorotka » 16 października 2009, o 21:04

A guzik. Wcale się nie pożegnała. I nie pokazali jej po przemianie. Normalnie skręci mnie z tej ciekawości w chińskie es.

Ale Violka była dzisiaj boska. Widać, że oni oboje z Sebą czują do siebie miętę. Za to Paulina to wredna sucz. Mam nadzieję, że ją szlag trafi na widok Ulki.

Post przez Kawka » 16 października 2009, o 21:09

Ja też, ja też!

Post przez Patitih » 16 października 2009, o 23:43

a ja już obejrzałam Obrazek i gdyby nie fakt, że można oglądać wykupiony odcinek na komputerze na którym wbiło się hasło, to bym Wam je udostępniła, a tak mogę Was tylko podenerwować Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!