to ja moge polecic calkiem dobry <bardzo szybko sie robi>:
składniki <ilosc w zaleznosci od liczby osob>
makaron <najlepiej spaghetti ale moze byc tez inny>
pieczarki ok. 15, 20 dag <jesli jest wiecej osob moze byc wiecej>
piersc z kurczaka <podwojna lub wiecej>
ziola <wszelkiego rodzaju: bazylia, oregano, prowansalskie>
mozna dodac cebule, czasonek, jesli masz ochote to tez papryke ale nie trzeba
smietana <najlepiej zeby byla gesta i slodka, o ile mnie pamiec nie myli to ta 18% <ale ja vczasem uzywam zwyklej i tylko ja troche slodze>
i trzy lyzki zwyklej zupy pieczarkowej instant <takiej jak knorr lub winiary>.
pieczarki obraz, umyc i posiekac, w zaleznosci od upodobania, moga byc to duze lub male kawalki. piersi z kurczaka umyc, pokroic na mniejsze kawalki i podmazyc na patelni <mozna obtoczyc w bulce tartej, to beda rumiane>. pieczarki i kurczaka mozna podgrzewac w tym samym czasie i na tej samej patelni <oszczedzi nam to zmywania>, dodac do nich ziola. jak makaron sie ugotuje, mieso i pieczarki zalac smietana, dodac trzy lyzki zupy z proszku i dobrze wymieszac. pogotowac tak, by smietana zgestniala i razem z innymi skladnikami utworzyla gesty sos. wymieszac z makaronem, posypac serem i gotowe
pyszne, szybkie i tanie
jedno z moich ulubionych dan, ktore sama nauczylam sie robic <z czego jestem bardzo dumna>