Polecam gorąco <span style="font-weight: bold">"Ulicę Rajskich Dziewic" Barbary Wood</span>
opis z okładki:
Gdy młodziutka Jasmina pada ofiarą gwałtu, okrywa hańbą nie tylko siebie, ale i całą rodzinę. Obyczaje islamu są dla niej bezwzględne. Wypędzona z Egiptu, przeklęta i skazana na śmierć, zwraca się w stronę kultury Zachodu, gdzie będzie musiała na nowo zbudować swoją tożsamość. Jednak los zechce, by po latach wróciła w rodzinne strony i poznała skrywane przez pokolenia tajemnice obłędu, cudzołóstwa i morderstwa…
„Ulica Rajskich Dziewic” to nie tylko dzieje arystokratycznego klanu Raszidów, to także barwna opowieść o obyczajowości i historii Egiptu…
Przeczytałam tą książkę jednym duszkiem
Jest wielowątkowa ale mimo wszystko akcja jest przejrzysta. Byłam zszokowana dowiadując się jak okropnie są traktowane kobiety w Egipcie-myślę, że warto o tym poczytać i po prostu to wiedzieć. Zaczęłam doceniać to, że Polska to jednak wolny kraj jeśli chodzi o prawa kobiet
Dla entuzjastek thrillerów polecam twórczość Harlana Cobena-akcja ciągle trzyma w napięciu, jesteś na 100% pewna, że już wiesz kto dokonał zbrodni... a na ostatniej stronie czeka Cię zaskoczenie