Teraz jest 21 listopada 2024, o 23:07

Seriale

Romantyczne – ale nie tylko – opowieści filmowe, serialowe i teatralne
Od filmów kostiumowych po azjatyckie dramy
Na co czekamy, co polecamy, co odradzamy...

Halloween przed ekranem: nasza klasyka

Post przez pinksss » 3 września 2009, o 23:12

a jakże- to podrzucone własnie takowe było- lewitowało nad kołyską Obrazek

Post przez Agrest » 3 września 2009, o 23:53

A TO widziałam na pewno, hm, może włączyłam specjalnie na ostatni odcinek czy coś, bo jakaś selektywna ta moja pamięć Obrazek

Ulubiona autorka/autor: nie posiadam

Post przez Agaton » 4 września 2009, o 20:52

Właśnie zobaczyłam ostatni odcinek <span style="font-weight: bold"><span style="color: green">"Battlestar Galactica"</span></span>. W ten sposób zakończyłam moja przygodę z tym serialem. Jeśli ktokolwiek zastanawia się nad jego obejrzeniem, to, po raz kolejny już, serdecznie polecam. Chociaż ma swoje wady, np. nierówny poziom wszystkich części (Wiadomo, są takie, które zachwycają, ale zdarzyły się i takie, które drażnią na potęgę.), to jako całość jest świetny. Zachęcam do obejrzenia, choćby z czystej ciekawości. Może się spodoba, a może i nie. Warto przekonać się na własnej skórze, o ile, oczywiście, ma się na to czas Obrazek

Post przez pinksss » 4 września 2009, o 21:02

a czy mogłabyś zaspojlerować maluśkimi literkami? Obrazek

kamerą też tak trzęśli do końca? Obrazek

Post przez Agaton » 4 września 2009, o 22:00

Hmm. Nie bardzo rozumiem o co mnie właśnie zapytano... Czy to do mnie było w ogóle? Bo chyba ciemna jakaś jestem Obrazek

Post przez pinksss » 4 września 2009, o 22:03

no opisz ostatni odcinek jakbyś mogła najlepiej malutką<span style="font-size: 7px; line-height: normal"> czcionką </span> no bo może ktoś inny nie chce znać zakończenia Obrazek

Post przez Kat » 4 września 2009, o 22:06

albo na privie Obrazek wtedy nikt nie bedzie sie obawial, ze cos przeczyta Obrazek

Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...

Post przez Jadzia » 4 września 2009, o 22:07

A ja mam pytanie, czy ktoś coś wie o tym serialu co za dwie godziny będzie na TVP1 pierwszy odcinek? Miecz prawdy się zowie.

Post przez Agaton » 4 września 2009, o 22:08

A że zapytam z czystej ciekawości, ile do tej pory odcinków miałaś okazję zobaczyć?? Nie chcę Ci psuć zabawy z <span style="font-weight: bold">samodzielnego</span> Obrazek zapoznania się z fabułą. Ja osobiście serial ten umiem ocenić tylko jako całość, gdyż sama końcówka nie jest w stanie oddać klimatu tej opowieści telewizyjnej.

Odnośnie pytania Jadzi http://www.filmweb.pl/f439861/Miecz+Prawdy,2008

Niestety pojęcia nie mam jakie "to - to" jest.

Post przez pinksss » 4 września 2009, o 22:13

obejrzałam kilka pierwszych ale nie planuję dalej bo się go zwyczajnie boję plus nie znoszę zdjęć typu jak potrzęsę kamerą będzie dramatyczniej Obrazek Obrazek wiec chciałabym poznać samo zakończenie Obrazek

Post przez Jadzia » 4 września 2009, o 22:17

Akurat to już widziałam, pytałam o odczucia, gdyby ktoś już miał styczność Obrazek

Post przez Agaton » 4 września 2009, o 22:18

Nie kojarzę, żeby nadal tak trzęsło kamerą w BSG. A jeśli chodzi o streszczenie to dużo by pisać. Napiszę Ci Pinks PW jak tylko będę miała dłuższą chwilę czasu, bo tego się nie da sprowadzić do kilku zdań, niestety. A może i stety, zależy od punktu widzenia Obrazek

A w temacie serialu "Miecz prawdy". Przykro mi, ale nie widziałam i nic nie wiem. Czytałam tylko w dodatku TV z GW, że jest to nowa propozycja programu pierwszego polskiej telewizji, do tego krótkie streszczenie. Może przeczytaj komentarze na filmwebie jakie się znajdują w temacie do tego serialu. Tam czasem da się znaleźć jakieś konstruktywne informacje Obrazek

Post przez Kat » 4 września 2009, o 22:19

takie ogolne znalazlam :

Zrealizowana z rozmachem, w malowniczych plenerach Nowej Zelandii, ale i z wykorzystaniem nowoczesnych technik komputerowych, adaptacja popularnego cyklu powieści fantasy Miecz prawdy amerykańskiego pisarza Terry 'ego Goodkinda. Przetłumaczony na 20 języków cykl ukazał się także w Polsce, gdzie znalazł liczne grono wiernych fanów. Żywa, pełna dynamicznych zwrotów akcja, wyraziści bohaterowie, elementy magii i baśni zapewne sprawią, że i telewizyjna wersja Miecza prawdy przypadnie do gustu wielu widzom.

zeby fabuly nie zdradzac Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 5 września 2009, o 21:53

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">Nowe "Beverly Hills 90210"</span>

Obrazek

Wiele osób miało wątpliwości, czy warto wskrzeszać słynny serial. Sukces, jaki odniósł "90210" potwierdził, że było warto.

Od pierwszego odcinka osiągnął w USA rekordowa oglądalność, był też nominowany do People 's Choice, jednej z najważniejszych nagród przyznawanych przez amerykańską publiczność. Wkrótce za oceanem będzie miał premierę drugi sezon serialu.

"90210" opowiada o trzypokoleniowej rodzinie Wilsonów, ale skupia się na losach nastoletniego rodzeństwa: Annie (Shenae Grimes) i Dixona (Tristan Wilds). Po przeprowadzce do Beverly Hills ze spokojnego Kansas, rozpoczynają naukę w elitarnej szkole średniej. Koledż ma jednak złą sławę, bo jego uczniowie są zbyt bogaci i za bardzo pewni siebie. Ciągłe imprezy, szybki seks, narkotyki i alkohol - ich rówieśnicy maja dopiero po kilkanaście lat, a już korzystają z życia, a niekiedy wręcz tracą nad nim kontrole.

Patrzymy na to wszystko oczami pary głównych bohaterów. Już pierwszy dzień nauki uświadomi Annie i Dixonowi, że Beverly Hills to nie prowincjonalne Kansas.

Współczesna kontynuacja fenomenu, jakim był "Beverly Hills 90210" to jeszcze odważniejsze spojrzenie na życie amerykańskiej młodzieży. Gwiazdy przeboju lat 90. stały się ikonami stylu. Teraz poznamy kolejne pokolenie - ich problemy, dramatyczne wybory i miłosne perypetie. Są młodzi, atrakcyjni i stać ich na wiele.

Pierwszy odcinek serialu "90210" w niedzielę, 13 września, o 9:45 w Polsacie.

Post przez Kat » 5 września 2009, o 22:06

dobrze, ze nie zamierzam ogladac, bo i tak by mi szkoda bylo wstawac Obrazek

za to we wrzesniu na foxie powracaja House, Supernatural (CW) i Bones. Premiera 5 sezonu Supernatural 10.09.

a jesli ktos jest zainteresowany, to 3 sezon supernatural (4 odcinek) w poniedzialek (7.09) o 23.55 na tvn.

Post przez Lilia ❀ » 5 września 2009, o 23:13

<span style="font-size: 18px; line-height: normal">"Gdzie pachną stokrotki" w TVN7</span>

Obrazek

6 września kanał TVN7 rozpocznie emisję pierwszej serii serialu "Gdzie pachną stokrotki".

Znany też pod oryginalnym tytułem "Pushing Daisies" serial to kryminalna baśń w odcinkach opowiadana w odrealnionej scenerii rodem z filmów

Tima Burtona. Unikalny, komiksowy styl

charakteryzuje całą oprawę wizualną produkcji.

Amerykański serial komediowy nominowany był do nagrody

Złotych Globów w 2007 roku. Format nadawany jest w Polsce przez stacje Canal+ oraz platformę N dzięki usłudze VOD.

Pierwszy odcinek w TVN7 zostanie wyemitowany 6 września, kolejne w każdą niedzielę o 19.05.

Post przez Agrest » 5 września 2009, o 23:19

Stokrotki polecam Obrazek Tylko lektor zagłuszy fantastycznego narratora Obrazek Kiedyś było na C+, tam można lektora wyłączyć...

Post przez Dorotka » 6 września 2009, o 01:08

"Chirurgów" sobie dzisiaj obejrzałam. Z ogromną przyjemnością.

Post przez Jadzia » 6 września 2009, o 23:06

Właśnie się skończył pierwszy odcinek Małej wielkiej miłości, czyli polsko-amerykańskiego wytworu, którego się lękałam Obrazek Jak się okazało, niesłusznie Obrazek Ten odcinek był śmieszny, główny bohater jest fajny, kobieciarz straszny, ale pewnie się poprawi Obrazek Bohaterki za dużo nie było, więc trudno powiedzieć. Będą cztery odcinki tylko, więc nawet jeśli teraz skiepszczą, to będzie się dało obejrzeć do końca.

Świetne było, jak taksówkarz odjechał z jego wszystkimi rzeczami i Ian (bohater) się próbował porozumieć z policją. Okazało się, że jedyną osobą na posterunku, która zna angielski jest rosyjska dziwka, jednak problem który zaraz wyskoczył okazał się taki, że posterunkowy nie mówi też po rosyjsku Obrazek

Ulubiona autorka/autor: wiele ich jest ...

Post przez Renata7 » 6 września 2009, o 23:18

Miałam zamiar go obejrzeć , ale jak to u mnie bywa zapomniałam . Nie wiem jak serial , ale koleżanki mi mówiły , że film była bardzo fajny. Obrazek Obrazek

Post przez Jadzia » 6 września 2009, o 23:19

Ooo, to i film jest?

Post przez Lilia ❀ » 6 września 2009, o 23:59

Serial na podstawie filmu kinowego z tego/zeszłego roku.

Z serii kolejna polska komedia romantyczna Obrazek

Post przez Jadzia » 7 września 2009, o 00:25

Ale jeśli cały film jest taki, jak ten pierwszy odcinek, to jest duża różnica między tą komedią a poprzednimi - jest rzeczywiście śmieszna Obrazek

Post przez Dorotka » 7 września 2009, o 00:30

Ooo, a ja nie obejrzałam, bo ... zapomniałam. Obrazek I jak widzę mam czego żałować. Obrazek

Post przez Kat » 7 września 2009, o 00:34

nie martw sie Dorotka - na pewno powtorza Obrazek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Oglądamy!