<span style="text-decoration: underline"><span style="font-weight: bold">Banan cafe </span></span>
Wrzucic do blendera lub mikserem rozetrzeć:
-1 banan,
- 120 ml mleka,
- łyzeczkę kawy rozpuszczalnej,
- łyżeczkę cukru [można dać więcej, jeśli lubi się słodszą]
Schłodzić.
UWAGI - w upały można dodać tłuczony lód.
<span style="text-decoration: underline"><span style="font-weight: bold">Krem krówkowy na rumie</span></span>
- puszka gotowej masy krówkowej [nieco mniejsza niż mleko skondensowane]
- pół litra rumu i ... to wszystko.
Masę krówkową lekko rozgrzać w kąpieli wodnej, przełożyć do większego i wysokiego naczynia np. do dużego słoika. Dolewać wolno rumu stale mieszając, a gdy masa trochę zrzednie zmiksować ją na wolnych obrotach. Następnie przelać do butelek [koniecznie z szerokim wylotem, bo krem może bardzo zgęstnieć i nie będą problemy z wydostaniem go przez wąską szyjkę butelki ]. Jeśli okaże się, że krem jest zbyt słodki, można go rozrzedzić większą ilością rumu lub czystej wódki. Smacznego!
No, kto jest odważny i wypróbuje?