Dom i okolice: nasi domownicy, kulinarne opowieści, dekorowanie, ciuchy, szycie i dzierganie, domowe ogrody
-
-
- Posty: 21173
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: z Doliny Muminków
- Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...
-
przez Jadzia » 22 sierpnia 2009, o 18:43
Jak się rabarbar rozpuści to tak wygląda i tyle
Ale smaczne jest
-
-
- Posty: 997
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Ulubiona autorka/autor: chase loretta
przez olly3 » 22 sierpnia 2009, o 18:50
Brązowy ryż z pomidorami w moim wykonaniu też wygląda okropnie (stąd rodzinna nazwa - paciajka), ale go uwielbiam
-
-
- Posty: 45389
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: Czytam, więc jestem.
- Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd
przez Lilia ❀ » 22 sierpnia 2009, o 19:06
A jak to się robi??
-
-
- Posty: 8026
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: doncaster
przez gmosia » 22 sierpnia 2009, o 19:54
a to nie takzwany zmasakrowany groszek?
podzielilabys sie, a nie tylko smaka nam robisz
-
-
- Posty: 21173
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: z Doliny Muminków
- Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...
-
przez Jadzia » 22 sierpnia 2009, o 20:33
Kurcze, rzeczywiście wygląda jak zmasakrowany groszek z kukurydzą
Jeśli masz ochotę to wpadaj
Może zabierz się z moją siostrą, w poniedziałek wylatuje z Edynburga
-
-
- Posty: 14642
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:15
- Lokalizacja: Tychy
przez Lorelei » 22 sierpnia 2009, o 23:12
Chyba wygląda nieciekawie, bo mi się zdjęcie nie chce pokazać
-
-
- Posty: 30763
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:15
- Lokalizacja: Kłyż
- Ulubiona autorka/autor: Joanna Chmielewska/Ilona Andrews
przez ewa.p » 22 sierpnia 2009, o 23:15
teraz to i ja nie widzę,chociaż wcześniej nie było problemu
-
-
- Posty: 21173
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: z Doliny Muminków
- Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...
-
przez Jadzia » 22 sierpnia 2009, o 23:16
A avatar mój widzicie? Bo to z tego samego serwera...
-
-
- Posty: 8026
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: doncaster
przez gmosia » 22 sierpnia 2009, o 23:26
ja wszystko widzé
smaka robisz i kusisz, zeby prace rzucic i przyleciec na uczte... jak ty tak mozesz, jadziu droga
-
-
- Posty: 21173
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: z Doliny Muminków
- Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...
-
przez Jadzia » 22 sierpnia 2009, o 23:29
Powiem jeszcze, że specjalnie dla siostry zamierzam robić we wtorek albo lepiej w środę, żeby się zachowało do jej przyjazdu, murzynka z wiśniami i ciasto z rabarbarem
Jestem wredna, wiem
-
-
- Posty: 14642
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:15
- Lokalizacja: Tychy
przez Lorelei » 22 sierpnia 2009, o 23:49
O już widzę
Em... no nie wiem czy mnie zachęca
Ale pewnie dobre
-
-
- Posty: 8026
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: doncaster
przez gmosia » 23 sierpnia 2009, o 01:46
polaczenie czekolady z wisniami... miodzio
ale dodalabys jakis krem na bazie procentowej, to na pewno wpadne
wisienki
-
-
- Posty: 21173
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: z Doliny Muminków
- Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...
-
przez Jadzia » 23 sierpnia 2009, o 01:56
O nie, nie, nie żadnych kremów, czysty żywy murzynek z dużą ilością kakao, a na wierzchu wiśnie z kompotu i cukier puder
-
-
- Posty: 14642
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:15
- Lokalizacja: Tychy
przez Lorelei » 23 sierpnia 2009, o 02:48
A może wiśnie w likierze?
Takie nasączone
Moja bratowa się takimi narąbała
-
-
- Posty: 8026
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: doncaster
przez gmosia » 23 sierpnia 2009, o 03:06
tak... wisienki w likierze... marzenie
-
-
- Posty: 21173
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: z Doliny Muminków
- Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...
-
przez Jadzia » 23 sierpnia 2009, o 13:38
No ja nie mogę, co wy z tym alkoholem - dwa kluczowe składniki murzynka z wiśniami to kakao i wiśnie. NIEalkoholizowane. No doprawdy, brak mi słów na to rozpasanie
-
-
- Posty: 14642
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:15
- Lokalizacja: Tychy
przez Lorelei » 23 sierpnia 2009, o 14:28
Ale alkoholizowane są lepsze
-
-
- Posty: 8026
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: doncaster
przez gmosia » 23 sierpnia 2009, o 14:33
aaaa tam... ja nawet do jajecznicy dodaje procenty
-
-
- Posty: 21173
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: z Doliny Muminków
- Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...
-
przez Jadzia » 23 sierpnia 2009, o 16:29
Dzisiaj zrobiłam ogórkową - tam też byś pewnie dodała, nie? Już wiem! Do duszenia ogórków, zamiast wody - likieru
-
-
- Posty: 14642
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:15
- Lokalizacja: Tychy
przez Lorelei » 23 sierpnia 2009, o 16:54
A tam likieru
Czystej wódki!
-
-
- Posty: 45389
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: Czytam, więc jestem.
- Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd
przez Lilia ❀ » 23 sierpnia 2009, o 16:58
Robicie offa
-
-
- Posty: 8026
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: doncaster
przez gmosia » 23 sierpnia 2009, o 19:40
ale to bylo o kulinarnych smakolykach, lilus...
wkleilabym wam zdjecie mojego torciku urodzinowego, ale nie moge przerzucic zdjec z komorki... pyszny byl, w dodatku moj pierwszy tort wlasnej roboty
[EDIT]
zastanawiam sie nad upieczeniem ciasta o jakze wdziecznej nazwie <span style="font-weight: bold"><span style="font-style: italic">alkoholik</span></span>
http://www.wielkiezarcie.com/recipe12213.html
-
-
- Posty: 6798
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
przez mewa » 23 sierpnia 2009, o 21:23
ale fajny przepis
-
-
- Posty: 14642
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:15
- Lokalizacja: Tychy
przez Lorelei » 23 sierpnia 2009, o 23:09
Na pewno Ci będzie, Gmosiu, smakował
-
-
- Posty: 21173
- Dołączył(a): 17 grudnia 2010, o 11:14
- Lokalizacja: z Doliny Muminków
- Ulubiona autorka/autor: chyba jednak Krentz/Quick/Castle...
-
przez Jadzia » 23 sierpnia 2009, o 23:15
Nie wiem jakie jest to ciasto, ale ja znam ciasto pod równie wdzięczną nazwą - Pijany Leon
bardzo dobre jest
Powrót do Pani Domu to Ja
Kto przegląda forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości