Teraz jest 21 listopada 2024, o 18:19

Harlequin Światowe Życie

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Post przez Gość » 5 sierpnia 2007, o 20:59

wrzucę 3 opisy:

1. "Zaręczyny po szkocku" Ross Kathryn

"Emma przybyła do Szkocji by w spokoju zapomnieć o przykrych przeżyciach.Zamiast tego sprawiła że zjawił się tram jej były maż, reżyser filmowy,wraz z cała ekipa.Jakby tego było mało wplatała swego przystojnego sasiada w ryzykowna grę.... "

2."Sekrety toskańskiej nocy" Mansell Joanna

"Nell wynajęła dom w Toskanii by w samotności odzyskać spokój i ukryć się przed światem.Jednak nie może uwolnić się od towarzystwa dziwnego mężczyzny któremu przypadkowo udzieliła pomocy na drodze..."

3."Zielone wzgórza Madery" Richmond Emma

"Na Maderze spędziła niegdyś cudowne wakacje w towarzystwie niesfornego kuzyna. Po latach musi tam powrócić by go odszukać ( ma amnezje po jakimś wypadku nie pamiętam dokładnie Obrazek). niespodziewanie znajdzie także wielka miłość..."

Post przez Gość » 5 sierpnia 2007, o 21:03

harlequiny zaczęłam czytać jak miałam jakieś 14-15 lat zaraziłam się od mamy i tak mi zostało a poza ksiażkami mam hopla na punkcie koni czasami nawet wole ich towarzystwo niż ludzi lubię też kino ale ostatnio niestety nie mam czasu Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 5 sierpnia 2007, o 21:04

tą pierwsza opowieść chętnie bym przeczytała. zapowiada się ciekawie Obrazek

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 5 sierpnia 2007, o 21:05

zamierzasz zaglądac tu regularnie?

Post przez Gość » 6 sierpnia 2007, o 09:45

postaram się być jak najczęściej ale przypuszczam że jak zacznę zajęcia to może być ciężka od piątku do niedzieli na uczelni cały dzień narazie jednak mam zamiar zaglądać najczęściej jak będę mogła

Post przez Gość » 6 sierpnia 2007, o 18:38

kolejne 3:

1."Afrykańska opowieść" Karen van der Zee

Przybyła do Kenii by zamieszkać na stałe w kraju za którym zawsze tęskniła.Zamierzała też dokończyć ksiażkę ojca. Nie sadziła że największym wyzwaniem stanie się dla niej Rand-człowiek zmagajcy się z demonami przeszłości

2."Oaza zapomnienia" Helen Brooks

Kit przerażała myśl że nigdy już nie przypomni sobie kim jest i że zostanie na zawsze w tym dziwnym obcym świecie.Tajemniczy opiekun znalazł ja półżywa na ulicy w Casablance."

3."Upał w Waitapu" Robyn Donald

Od chwili pierwszego spotkania z Paulem nie mogła o nim zapomnieć.Jakież było jej zdumienie gdy okazało się że dom w Nowej Zelandii gdzie miała spędzić upalne lato należy właśnie do niego..."

Post przez Patitih » 6 sierpnia 2007, o 18:57

Znalazłam bratnią duszę!!! Obrazek

Patitih@

Post przez Gość » 6 sierpnia 2007, o 19:33

widzę że ja też Obrazek pozdrawiam

Post przez Gość » 11 sierpnia 2007, o 15:15

hej, ja lubie serie światowe życie, choć ostatnio nie mogę znaleźć żadnej ciekawej pozycji. Nie czytałam tych z sierpnia, bo nie bardzo mogę je dostać. Ostatni rok bazuje przede wszystkim na ebookach, bo mieszkam w Anglii i jak dotąd nie znalazłam miejsca gdzie mogłabym kupić polskie wydania (angielski jakoś źle mi się czytają). Może słyszeliście o jakiejś polskiej księgarni w Londynie, gdzie mogłabym nabyć polskie wydania harlequinów?

Post przez Patitih » 11 sierpnia 2007, o 19:06

Gdyby była mowa o Niemczech to bym powiedziała FLUMARK (chyba tak to się pisze, jeśli nie to tak się wymawia). Jest to rodzaj pchliego targu, gdzie znajdzie się wszystko nic za grosze. Myślę, że musiałabyś poszukać takiego miejsca u siebie, na pewno jest i na pewno znajdziesz tam to, czego szukasz.

Patitih@

Post przez Gość » 26 września 2007, o 11:36

2."Sekrety toskańskiej nocy" Mansell Joanna

"Nell wynajęła dom w Toskanii by w samotności odzyskać spokój i ukryć się przed światem.Jednak nie może uwolnić się od towarzystwa dziwnego mężczyzny któremu przypadkowo udzieliła pomocy na drodze..."

POszukuję tej książki od dawna, masz może ja w jakiejkolwiek formie. Bardzo mi na niej zależy. Bede wdzieczna za kontakt:)

Post przez Gość » 26 września 2007, o 14:33

hej pola mam ta książkę w formie tradycyjnej postaram się zrobić skan i ci przesłać 9ale niestety narazie nie mam za dużo wolnego czasu i nie obiecuję że to będzie szybko)

Post przez Gość » 29 września 2007, o 13:04

Bede bardzo wdzieczna za scan tej ksiazki:) jak baedziesz miała wolną chwilke:)

Post przez tusia101 » 18 października 2007, o 20:56

hśż to moja ulubiona seria! żadnej innej nie lubię tak jak tej. bardzo chcialabym przeczytać "ZOSTAĆ KSIĘŻNĄ" Sharon Kendrick

Post przez anunlka » 23 października 2007, o 14:05

czasami w tej serii trafiają się naprawde fajne ksiazki, niestety wiekszosc z nich jest do bani

Post przez Gość » 31 października 2007, o 19:19

mi podobal sie "Wloski miliarder"

Post przez anunlka » 31 października 2007, o 20:59

nie czytałam ale z opisu na biblionetce wygląda na nawet ciekawe

Post przez Gość » 1 listopada 2007, o 21:40

a o czym byl ten " wloski miliarder"?

Post przez anunlka » 2 listopada 2007, o 01:44

Na biblionetce jest opis;

Vivien na wieść o romansie swojego męża, włoskiego miliardera, postanawia od niego odejść, pomimo że spodziwa się jego dziecka. Po dwóch latach dowiaduje się z prasy, że mąż był jej jednak wierny, padł tylko ofiarą oszczerstwa. Podejmuje więc próbę odbudowania małżeństwa, szczególnie ze względu na syna. Jednak Riccardo nie chce czułego pojednania i stawia własne warunki...

Post przez Gość » 2 listopada 2007, o 20:17

ciekawe moze nawet spbie kupie

Post przez anunlka » 4 listopada 2007, o 02:36

no to do dzieła

Post przez agas32 » 5 listopada 2007, o 21:15

Ostatnio z tej serii czytałam fajna książkę Michelle Reid.

Wiem, ze kolejna czesc z serii tej autorki wychodzi w pażdzierniku.

postaram sobie przypomniec tytul.

Post przez Gość » 7 grudnia 2007, o 12:49

a mozesz podac jakies tytuły

Post przez paola198618 » 7 kwietnia 2008, o 16:23

Mi bardzo sie podoba seria Swiatowe Życie zawsze warto poczytac o milonerach i ich dylematach Obrazek

Post przez Gość » 23 maja 2008, o 20:50

Ja raczej nie przepadam ale lepsze niz medicale;p

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...