Gatunki – rodzaje – typy - crossovery Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+ YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki Poza romansem... — Polska strefa
Które książki Rodziewiczówny kończą się happy endem? Znam tylko Wrzos i Między ustami..., więc pół na pół. Ewentualnie które warto przeczytać pomimo braku HEA, ale uprasza się o zaznaczenie gwiazdką, cobym się mogła psychicznie nastawić
Mnie tragedia jako taka nie przeszkadza... W przypadku autorów ' wolę po prostu wiedzieć, że akurat w tej książce będzie, nie lubię napięcia A czasem się trafi taki dzień, że ma się ochotę podołować
dal mnie Rodziewiczówna to zawsze i przede wszystkim LATO LEŚNYCH LUDZI , nie romans ale za to .... świetna książka (pochwale się dostałam ją w nagrodę na koniec 3 klasy)
Ja nie mam w domu niestety (oprócz tych wspomnianych (mama przerabiała R. w trybie bibliotecznym, a ja do tej pory nie zabrałam się do kolekcjonowania. Miałam jeszcze Czahary, ale zgubiłam, zanim zdążyłam przeczytać
A z jakiej masz serii te książki, Jadziu? Bo zastanawiam się, które z tych na allegro są na lepszym papierze wydane i dłużej wytrzymają...
cudnie się nadawał do starego kina gdzie Żabczyński (?) okrutny był
podobało mi się to <span style="font-style: italic">Błękitni</span>- romans jak się patrzy i strasznie się przeraziłam bo ta Rodziewiczówna to w sumie pisała co widziała bo tak tam obsmarowała polską arystokrację że hej!
A ja mam Wrzos-film, ale nie oglądałam jeszcze, warto?
Koniec książki wkurzył mnie na tyle, że nawet za bardzo jej nie żałowałam No, spłakałam się i tak, ale ja zawsze płaczę Raczej za tymi płakałam, których śp Kazimiera zostawiła na tym łez padole