przez Lucy » 14 maja 2009, o 15:30
Chciałam się was zapytać o zdanie odnośnie tych płyt które kupiłam , które miały dojść a nie doszły . Napisałam do allegro i taką dostałam odpowiedz
<span style="font-style: italic">Uprzejmie informuję, że po zakończonej aukcji została zawarta prawnie wiążąca umowa kupna-sprzedaży i Kontrahenci zobowiązani są do finalizacji transakcji. Strony mają siedem dni na skontaktowanie się w celu omówienia jej szczegółów.
Pragnę również zauważyć, że serwis Allegro nie jest stroną transakcji, udostępnia jedynie techniczne środki do jej przeprowadzenia. Jeśli Sprzedający odmówi wydania przedmiotu na warunkach określonych w czasie licytacji, może Pani dochodzić swoich praw na drodze sądowej.
W przypadku, gdy transakcja nie zostanie sfinalizowana, Sprzedający ma możliwość w ciągu 7 do 45 dni wypełnienia Formularza Zwrotu Prowizji od sprzedaży, a Pani zostanie poproszona przez Serwis o złożenie stosownych wyjaśnień.
Więcej informacji na ten temat znajdzie Pani w Pomocy Allegro: Poradnik Kupującego > Finalizacja transakcji - dokonanie zakupu > "Nie sfinalizowałem transakcji. Czy poniosę konsekwencje z tego powodu?", na stronie.....................Proszę również pamiętać, że ma Pani możliwość wyrażenia opinii na temat aukcji oraz Kontrahenta w formie komentarza.
</span>
I to wszystko . Zaznaczę tu ,że tyle razy dzwoniłam do tego debila , bo inaczej nie mogą go nazwać , wysyłałam sms-y , meile i nie dostałam żadnej odpowiedzi . A ten z allegro piszę o tym ,że jeżeli transakcja nie zostanie sfinalizowana sprzedający może ubiegać się o zwrot pieniędzy ??????????? Przecież tu ja jestem poszkodowana a nie ten idiota .
Co w takiej sytuacji najlepiej zrobić ? Przecież nie będę się sądzić z nim , pieniądze mam bo to była przesyłka pobraniowa . Ile jeszcze mam czekać i na co ? Do szłu mnie doprowadza ,że kilkanaście razy dzwonię do niego a on nie odbiera .
[/i]