Teraz jest 23 listopada 2024, o 23:40

Romans + fantastyka

Gatunki – rodzaje – typy - crossovery
Fantastyka / Paranormal — Historyczny — Współczesny — Kryminał / sensacja / thriller / mafia — Religijny — LGBTQ+
YA / NA — Dla dzieci i młodzieży — Harlekiny — Chick-lt — Komiks — Fanfiki
Poza romansem... — Polska strefa

Ulubiona autorka/autor: Jayne Ann Krentz

Post przez Berenika » 21 października 2007, o 00:36

Mnie też siódmy tom się podobał, wątki romansowe również, choć pod tym względem nie było zaskoczenia, bo w zasadzie autorka dość konsekwentnie wysyłała czytelnikom sygnały, jak się cała historia skończy.

Białołęcką lubię i podobały mi się zarówno jej opowiadania o smokach, jak i historia Kamyka - ubolewam jedynie, że nie została jeszcze zakończona.

Zabawne są też jej opowiadania wydane pod tytułem Róża Selerbergu - są to m.in. przerobione fanfiki ze świata Harry 'ego Pottera. Najpierw zyskały uznanie braci internetowej, potem pojawiły się w formie książkowej. Oczywiście autorka musiała pozacierać wszelkie ślady wpływów Rowling, ale i tak czyta się dość przyjemnie.

Obrazek

Post przez tusia101 » 21 października 2007, o 01:05

ja tam się zawiodłąm na 7 tomie. mialam nadzieję, ze się inaczej skończy...

Ulubiona autorka/autor: Linda Howard (niezmiennie)

Post przez Smoczyca » 21 października 2007, o 13:34

A ja nie czytałam i chyba nie przeczytam. Jakoś mnie nie ciągnie.

Post przez raen » 21 października 2007, o 20:16

ja rowniez nie ruszylam zadnego hp i mnie nie ciagnie aktualnie czytam dary le guin zadna rewelacja bardzo plaskie do tej pory poprostu historia ktora mozna przeczytac...

dla fanow smokow... niestety nie pamietam gdzie ale widzialam jakas zapowiedz antologi z opowiadaniami polskich autorow o smokach... wczoraj w nocy probowalam znalezc jakies dokladniejsze informacje dla was ale nie trafilam do tej pory sporo tych stron czasem przerzucam...

Post przez pinksss » 21 października 2007, o 20:42

że napisał jak miał 15 to słyszałam ale czy mu szybko wydali tego nie wiem Obrazek

Post przez Anya » 21 października 2007, o 21:52

raen, czy chodzi Ci o Księgę smoków?

<a href="http://www.sklep.gildia.pl/literatura/23497-tomasz-kolodziejczak-anna-brzezinska-jacek-piekara-ewa-bialolecka-maja-lidia-kossakowska-wit-szostak-krzysztof-piskorski-marcin-mortka-michal-studniarek-iwona-surmik-izabela-szolc-maciej-guzek-ksiega-smokow" target="_blank">http://www.sklep.gildia.pl/literatura/23497-tomasz-kolodziejczak-anna-brzezinska-jacek-piekara-ewa-bialolecka-maja-lidia-kossakowska-wit-szostak-krzysztof-piskorski-marcin-mortka-michal-studniarek-iwona-surmik-izabela-szolc-maciej-guzek-ksiega-smokow</a>

Post przez raen » 21 października 2007, o 23:50

anya hmm... chyba masz racje widocznie jakis stary post czytalam... grudzien 2006 Obrazek heh

http://www.fahrenheit.net.pl/ polecam sympatyczne opowiadanka sie zdarzaja... szukajcie w archiwum Obrazek

Post przez Smoczyca » 23 października 2007, o 16:32

Coś dla mnie :smile1: Już słyszałam o tym wcześniej. Trzebaby poczytać Obrazek

Post przez tusia101 » 23 października 2007, o 17:21

o tak, trzeba Obrazek

Post przez raen » 23 października 2007, o 22:47

inna autorka ktora lubie czytac to Vinge Joan D nie opisze bo czytalam z 10 lat temu ale miala kilka momentow erotycznych

seria psychotronik

1 myszolap

2 kocia lapka

3 deszcz snow

seria krolowa

1 krolowa zimy

2 krolowa lata powrot

3 krolowa lata zmiana

czytalam tez bursztynowe oczy fajny tytul prawda? ale tresci zupelnie nie pamietam... tej ostatniej...

Post przez tusia101 » 23 października 2007, o 23:26

ja niestety nie czytalam żadnej ksiażki tej autorki Obrazek może sie kiedyś skuszę...

Post przez Smoczyca » 24 października 2007, o 08:48

No no, dziewczyny, jesteście prawdziwą kopalnią fantastycznej wiedzy Obrazek Ale szczerze powiedziawszy, to dziwi mnie, że ten temat ma aż takie "powodzenie"

Post przez raen » 24 października 2007, o 22:38

lady dragon... nie dziwi mnie zainteresowanie fantastyka... zaczelam czytac w wieku 14 lat romanse dopiero w szkole sredniej gdy przeprowadzialam sie do internatow i nie moglam na niczym innym skupic uwagi bo dobila mnie ksiazka psychopatie kepczynskiego i siegnelam po cos lzejszego z polki kolezanki... hmm chociaz przepraszam czytalam od czasu do czasu ale dewaitis wrzos macierz hrabiego monte christo itp razcej kanon... wydaje mi sie ze bardzo duzo kobiet czyta fantastyke... w dziecinstwie czytalam nawet conana czego dzis juz bym nie tknela... kane juz byl o wiele lepszy a czytam i nigdy sie nie zraze fantastyka bo jest coraz wiecej o duzej roznorodnosci gdy sie chce czytac kanon znajdzie sie... gdy szuka sie koncepcji szalonych i ciekawych rozwiazan jak znalazl fantastyka i zwrot o 180 stopni w perspektywie... zupelnie jak z architektura heh to juz off top ale kilkanascie lat temu czytalam ksiazke chyba o architektururze naturalnej roslin... wspaniale napisana jesli ktos chce tytul to spojrze w bibliotece bo mimo ze popularnonaukowa to naprawde milo sie czyta i potrafila zainspirowac... i inspirowala... artystow

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 24 października 2007, o 23:23

dokładnie Obrazek

Post przez diawie » 26 października 2007, o 12:00

bardzo mi sie podobaja romanse z watkiem fantastycznym ale ich jest ubogo na naszym rynku wydawniczym a przeciez jest wielu czytelnikow ktorzy uwielbiaja takie ksiazki mnie bardzo przekonaly do tego typu ksiazek ,ksiazki znanych autorek np.J.Lindsey ,,serce wojownika,,a to trzecia czesc a gdzie dwie pierwsze albo T.Medeiros ,,po polnocy,pierwsza czesc a gdzie druga mimo tych przeoczen wydawnictw uwielbiam czytac takie ksiazkisa jeszcze np.Przekleci Lynn Kurland ktorych bardzo lubie a wiem ze sa dalsze i wczesniejsze czesci ale niestety nic u nas poza ta jedna nie wydano aja jestem tylko polskojezyczna wiec tylko moge posluchac opini tych z was co czytaly w j.angielskim reszte

Post przez diawie » 26 października 2007, o 12:13

dzieki wam odkrylam ze lubie czytac romanse z fantastyka gdzie sa wampiry .przeczytalam juz cala dostepna u nas serie o anicie blake-L.Hamilton no i zamowilam sobie u wydawnictwa,,martwy az do zmroku,,-ch.harris ciekawe czy mi sie spodoba bo opis byl interesujacy

Post przez Smoczyca » 26 października 2007, o 13:05

Fajny jest Martwy aż do zmroku Obrazek Wiem, bo mam. Ale fakt faktem, po angielsku można dostać naprawdę rewelacyjne romanse fantasy

Post przez diawie » 26 października 2007, o 20:16

Dzieki za odpowiedz teraz to juz czekam z niecierpliwoscia kiedy ta ksiazka dostanie sie w moje lapki

Post przez wiecznalilia » 28 października 2007, o 15:41

Mam w domu martwy az do zmroku i przeczytam skoro polecasz ale z fantastycznych czytałam malutko fajne są

Jayne Castle 3 wydane w Polsce i Diany Gabaldon seria Obca

Post przez Smoczyca » 28 października 2007, o 15:53

Hm... Nie kojarzę. O czym?

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Krentz/Quick/Castle/L.Kleypas/Ch.Dodd

Post przez Lilia ❀ » 28 października 2007, o 18:51

serię Obca mogę polecić z czystym sumieniem. super!!!

z tego co widziałam jest nawet fanowskie forum Obcej

Post przez raen » 28 października 2007, o 18:58

przeczytalam wszystkie castle jayne wydane w polsce wydaje mi sie ze lepiej pisze wszpolczesne i historyczne romanse ale poniewaz lubie z fantastyka rowniez czytam castle "wilcza harmonia" wydane jako krentz powinna byc jako castle bo toczy sie w roznych swiatach statki kosmiczne populacja harmonikow...

w obcej zakochalam sie od pierwszego spojrzenia Obrazek i przeczytalam w 3 dni kobieta pielegnierka wojenna z czasow powojennych zostaje przeniesiona przez krag do czasow pogromu szkotow pod culoden... interesuje sie ziolami przydatne w czasach gdy medycyna nie byla na zbyt duzym poziomie oskarzona o czary wyrwana ze szponnow rozjuszonej gawiedzi przez ukochanego... Obrazek kilka wartych zapamietania scen erotycznych silne osobowosci... warto przeczytac...

Post przez Roma » 28 października 2007, o 19:29

Może rzucę heręzję ale gabaldon wogóle mi nie leży. Nie umię przebrnąć przez jej ksiązki...

Post przez raen » 28 października 2007, o 19:50

roma kazdy ma wlasne upodobania Obrazek

nie ma sensu zmuszac sie do czytania czegos co nie odopwiada jego upodobaniom w koncu lektura powinna odprezac Obrazek

Post przez Roma » 28 października 2007, o 20:05

Problem lezy w tym, że większośc jest zachwycona! Ale ja zawsze musiałam być inna. Przy czym inna nie znaczy gorsza.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Romans + ...