pannazlosnica napisał(a):Dla odmiany czytam reportaż o Grenlandii.
Zawsze chciałam zobaczyć, ale po tej lekturze widzę że dwóch dni bym tam nie wytrwała. I to nie że względu na pogodę.
Fringilla napisał(a):Rozumiem ból . Z tego subgatunku to tylko cykl Him u nas... :chlip:
Nocny Anioł napisał(a):pannazlosnica napisał(a):Dla odmiany czytam reportaż o Grenlandii.
Zawsze chciałam zobaczyć, ale po tej lekturze widzę że dwóch dni bym tam nie wytrwała. I to nie że względu na pogodę.
A powiesz dlaczegop
kejti napisał(a):pannazlosnica napisał(a):Łaaa, jakie to jest super
oj tak, czekam na kolejną część
Liberty napisał(a):kejti napisał(a):lecę dalej
Sława i śmierć J. D. Robb
Powtórka czy pierwszy raz i się wciągnęłaś? Ja czekam na wydanie 60 tomu
Fringilla napisał(a):Ja tylko na marginesie: aleSpoiler:
O, miałam pytanie: czy w tej książce jest mowa o programie sterylizacji mieszkanek bez informowania ich o tym (duński rząd taki program przeprowadzał)?
pannazlosnica napisał(a):Nocny Anioł napisał(a):pannazlosnica napisał(a):Dla odmiany czytam reportaż o Grenlandii.
A powiesz dlaczegop
Z prozaicznego powodu: jedzenie. Nie jestem wege, ale jestem głównie roślinożerna. A tam jedzą m.in focze mięso, mało tego, warzyw i owoców jedzą bardzo mało, bo są kiepsko dostępne i drogie.Spoiler:
Dodatkowo nie wytrzymałabym brutalności tego życia. Jakby rozumiem, że w takim klimacie nie można mieć sentymentów, ale dla Europejki ze środka kontynentu zabijanie fok, czy odstrzelanie 'nadmiarowych' suk z miotu, w ogóle psy jedzące raz na 3 dni, to za duży wstrząs.
cedar napisał(a):Nocny Anioł napisał(a):Szepniesz słówko jak skończysz?
No ba! Nie unikniesz tego
Nocny Anioł napisał(a):cedar napisał(a):Nocny Anioł napisał(a):Szepniesz słówko jak skończysz?
No ba! Nie unikniesz tego
No ja myślę
W świecie rządzonym przez obdarzonych mocami Elitarnych Zwyczajna dziewczyna ze slumsów staje przed wyzwaniem, jak przetrwać.
W królestwie Ilyii Zwyczajni skazani są na banicję lub śmierć. Ich niedobitki ściga Kai, brat następcy tronu, od dziecka szkolony na Egzekutora. W czasie jednej z takich akcji z nieoczekiwanej opresji ratuje go Paedyn, bezdomna dziewczyna bez mocy. W ten sposób ze środowiska ulicznych złodziejaszków Paedyn trafia na organizowany przez króla Turniej, w którym biorą udział wybitni Elitarni. W trakcie morderczych rozgrywek trudnością okaże się nie tylko, jak przeżyć, lecz także – jak odnaleźć się w relacji z księciem. I z jego bratem, budzącym w niej emocje, wobec których czuje się bezsilna…
Opowieść o prawdziwej sile i uczuciu, rodzącym się w zupełnie niespodziewanych okolicznościach.
Powrót do Czytamy i rozmawiamy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość