Teraz jest 4 grudnia 2024, o 21:06

2024: Właśnie czytam...

...o wszystkim: co nas irytuje, a co zachęca do lektury, co czytamy teraz, a co mamy w planach

2024: WŁAŚNIE CZYTAM...

Ulubieńcy roku!Ulubieńcy miesiąca!
Bonus: Nasze Liczniki Lektur w Kanonie Romansoholicznym!

Ostrzegamy! Kiepskie książki!Koszmar. Ale można przeczytaćWarto przeczytać?
Regulamin działu
Rozmowy o naszych aktualnych lekturach i książkowych inspiracjach.
Szerzej o gatunkach: dział ROMANS+ oraz dział 18+
Konkretniej o naszych listach czytelniczych: dział STATYSTYKI
Lektury wg pór roku i świąt: dział SEZON NA KSIĄŻKĘ

Ulubiona autorka/autor: Nalini Singh

Post przez Nocny Anioł » 29 listopada 2024, o 12:10

Obrazek
Gemma w prawniczym środowisku pnie się na szczyt. Jej celem jest zostanie partnerką w znanej kancelarii, a wszystko po to, aby w końcu rozbić męską klikę tego światka i wspierać kobiety takie jak ona sama – które za zaufanie niewłaściwemu mężczyźnie zapłaciły najwyższą cenę.

Jedną z przeszkód na jej drodze jest jednak Ben – złodziej klientów, eksmiter porzuconych kobiet, młodszy partner w kancelarii. Ze swoim uroczym, zadowolonym z siebie uśmiechem i zbyt idealnymi zębami Ben Tate jest żywym symbolem wszystkiego, czego Gemma nienawidzi. Jednak kiedy do kancelarii trafia sprawa, która może zapewnić Gemmie upragniony awans, kobieta nie waha się ani chwili – nawet jeśli oznacza to konieczność współpracy z wrogiem.

Jest jeszcze jeden problem: diablica na ramieniu Gemmy, która uaktywnia się każdego ranka przed wyjściem do biura i szepcze jej do ucha lawinę sugestii, rozpalając w jej sercu cudowny płomień. Sugestii, które Gemma od dwóch lat konsekwentnie ignoruje… ponieważ każda z nich dotyczy Bena Tate’a.
Obrazek
Nie jestem statystycznym Polakiem, lubię czytać książki

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 2 grudnia 2024, o 21:27

Przeczytałam Rozdroże kruków Sapkowskiego - o młodości Geralta :hyhy:

I teraz to zupełnie mam zerową inklinację czytelniczą do czegokolwiek :niepewny:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Jane Austen

Post przez mdusia123 » 2 grudnia 2024, o 22:08

A u mnie już bliżej jak dalej do końca, ale aktualnie czytam to:

https://www.legimi.pl/ebook-towarzyski- ... 54981.html

I bardzo polecam. Szczególnie ze względu na mocno niesztampową (jak na standardy gatunku) bohaterkę :).

Ulubiona autorka/autor: w zależności od nastroju

Post przez gosiurka » 2 grudnia 2024, o 22:23

Ja staram się teraz pod wyzwanie brać książki i dlatego zaczęłam Miłość pod choinką Pauliny Kozłowskiej

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5133744 ... od-choinka
Pewnego razu doszłam do wniosku, że czas sobie znaleźć faceta... , ale kupiłam martini i mi przeszło(ZabawneKartki)
Przejdź na mroczną stronę..... mamy czekoladę.

Post przez Nocny Anioł » 3 grudnia 2024, o 18:53

Fajne to było
Obrazek
Czy jedna szalona noc w Las Vegas przewróci ich życie do góry nogami?

Keeley, choć niewiele z tego pamięta, pewnej szalonej nocy wzięła ślub w Las Vegas. Dodatkowo jej wybrankiem okazał się oszczędny, zdyscyplinowany i praktyczny Graham, czyli jej całkowite przeciwieństwo. Keeley ucieka od niego nad ranem, przekonana, że problem ignorowany dostatecznie długo w końcu przestaje istnieć. Rzecz w tym, że kilka tygodni później orientuje się, że jest w ciąży.

Graham nigdy nie planował mieć dzieci. A już na pewno nie planował mieć ich z Keeley – kobietą, która od pierwszego spotkania działa mu na nerwy, nie wierzy w konta oszczędnościowe i uważa, że muffiny z czekoladą to zdrowa żywność. Mężczyzna nie może się doczekać, aż wróci do swojego poukładanego życia w Nowym Jorku. Okazuje się jednak, że im więcej czasu spędza z Keeley, tym bardziej rozumie, co nim kierowało, kiedy upojony alkoholem zdecydował się ją poślubić. Czy w ostatecznym rozrachunku okaże się to najlepszą decyzją w jego życiu?

Czy dwie zupełnie różne osoby mogą znaleźć wspólny język i szansę na miłość?
Obrazek

Post przez mdusia123 » 3 grudnia 2024, o 21:13

Uf, właśnie skończyłam czytać Towarzyski poradnik dla panien bez posagu i jakoś tak te ostatnie 30% średnio mi się podobało. Autorka totalnie zerżnęła zakończenie z książki Jak stracić hrabiego w 10 tygodni autorstwa Jenni Fletcher. Dosłownie wszystko się pokrywa. Prawie każdy motyw. Jedyna różnica jest taka, że w "Jak stracić..." te wątki wypadają po prostu lepiej :ermm:.

A teraz tradycyjnie nie wiem co dalej :bezradny:.

Ulubiona autorka/autor: Emily Henry, Jane Austen, Susan Elizabeth Philips

Post przez pannazlosnica » 3 grudnia 2024, o 22:40

Nocny Anioł napisał(a):Fajne to było
Obrazek
Czy jedna szalona noc w Las Vegas przewróci ich życie do góry nogami?

Keeley, choć niewiele z tego pamięta, pewnej szalonej nocy wzięła ślub w Las Vegas. Dodatkowo jej wybrankiem okazał się oszczędny, zdyscyplinowany i praktyczny Graham, czyli jej całkowite przeciwieństwo. Keeley ucieka od niego nad ranem, przekonana, że problem ignorowany dostatecznie długo w końcu przestaje istnieć. Rzecz w tym, że kilka tygodni później orientuje się, że jest w ciąży.

Graham nigdy nie planował mieć dzieci. A już na pewno nie planował mieć ich z Keeley – kobietą, która od pierwszego spotkania działa mu na nerwy, nie wierzy w konta oszczędnościowe i uważa, że muffiny z czekoladą to zdrowa żywność. Mężczyzna nie może się doczekać, aż wróci do swojego poukładanego życia w Nowym Jorku. Okazuje się jednak, że im więcej czasu spędza z Keeley, tym bardziej rozumie, co nim kierowało, kiedy upojony alkoholem zdecydował się ją poślubić. Czy w ostatecznym rozrachunku okaże się to najlepszą decyzją w jego życiu?

Czy dwie zupełnie różne osoby mogą znaleźć wspólny język i szansę na miłość?

To chyba moja ulubiona z tej serii, a nie byłam przekonana po przeczytaniu blurba

Post przez Nocny Anioł » 4 grudnia 2024, o 13:57

Jak na razie najbardziej podobała mi się pierwsza, a najmniej druga. Tutaj tak jak i ciebie opis mnie zaniepokoił, tym bardziej że bohaterkę ciężko polubić.
Obrazek

Post przez mdusia123 » 4 grudnia 2024, o 20:34

A mnie jakoś tak naszło na klasykę i zabrałam się za W osiemdziesiąt dni dookoła świata. Nie wiem, jakoś nie miałam lepszego pomysłu, a już od dłuższego czasu korciło mnie, żeby wrócić do tej książki po latach :).

Poprzednia strona

Powrót do Czytamy i rozmawiamy