Fringilla napisał(a):Nie, ale ja mam klaustrofobię
Wygląda sympatycznie, co mi przypomina moja ostatnia przygodę z fantasy anime - muszę sprawdzić tytuł - o smoku szukającym swojego wymarzonego domu (dosłownie domu, drzwi, okna, kominek może, ogródek...)
Fringilla napisał(a):Mam niestety uprzedzenie do konsumpcji świeżo zaszlachtowanych osób
A tu Smok w poszukiwaniu lokalu.
(amerykańscy widzowie domagają się prequela "Smok ubiega się o kredyt").
10 lat temu, po "Bramie", która połączyła prawdziwy świat ze światem potworów, niektórzy zwykli ludzie otrzymali moc polowania na potwory w Bramie. Tacy ludzie są znani jako "Łowcy". Jednak nie wszyscy Łowcy są potężni.
- Nazywam się Sung Jin-Woo, łowca rangi E. Jestem kimś, kto musi zaryzykować życie w najniżej położonych lochach, "Najsłabszych na świecie". Nie mając żadnych umiejętności do pokazania, ledwo zarobiłem wymagane pieniądze, walcząc w lochach o niskim poziomie... Przynajmniej dopóki nie znalazłem ukrytego lochu z najtrudniejszą przeszkodą w lochu rangi D! W końcu, gdy akceptowałem śmierć, nagle otrzymałem dziwną moc: dziennik misji, który tylko ja mogłem zobaczyć, sekret do wyexpienia, o którym tylko ja wiem! Gdybym trenował zgodnie z moimi zadaniami i ściganymi potworami, mój poziom powiększyłby się. Zmieniłbym się z najsłabszego Łowcy do najsilniejszego rangi S!
Król demonów został pokonany, a zwycięska drużyna bohaterów wraca do domu, zanim się rozpadnie. Cała czwórka — mag Frieren, bohater Himmel, kapłan Heiter i wojownik Eisen — wspominają swoją dziesięcioletnią podróż, gdy nadchodzi moment pożegnania. Ale upływ czasu jest inny dla elfów, dlatego Frieren jest świadkiem, jak jej towarzysze powoli odchodzą jeden po drugim.
Przed śmiercią Heiter narzuca Frieren młodą uczennicę o imieniu Fern. Kierując się pasją elfki do kolekcjonowania niezliczonych magicznych zaklęć, para wyrusza w pozornie bezcelową podróż, odwiedzając ponownie miejsca, które odwiedzili dawni bohaterowie. Podczas podróży Frieren powoli konfrontuje się z żalem z powodu straconych okazji do nawiązania głębszych więzi z nieżyjącymi już towarzyszami.
Genialny, chiński generał z epoki Trzech Królestw odradza się we współczesnej Japonii. Choć jest to dla niego okazja, by w końcu zaznać spokojnego życia, ten postanawia nie zdradzić swojego taktycznego talentu i rusza, by podbić przemysł muzyczny Tokyo.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość