The Best 2022 kolejność przypadkowa
1.Ilona Andrews - Płoń dla mnie i Biały żar
2.Tessa Dare - Ich obietnice - piękny romans, pełen miłości i humoru
3.Elisabeth S Phillips - Arena (zakochałam się mimo że o cyrku)
4.Angie Fox - Southern Spirits (rewelacyjna komedia kryminalno paranormalna z pobocznym wątkiem romantycznym, żałuję że nie ma tej serii po polsku)
5.Samantha Shannon - Czas żniw (wyjątkowa książka, z dwóch powodów, przez pół roku nie mogla wyjść mi z głowy, aż kupiłam tą serię w wersji papierowej, a drugi powód, głównie bohaterowie są ok, ale jakoś nie poczułam więzi z nimi, ale zafascynował mnie świat opisany przez autorkę. Pierwszy raz mnie to spotkało, fakt trzeba się długo wgryzać, ale potem leci szybko)
6.Magdalena Kubasiewicz - 50 wesel i pogrzeb oraz 100 wesel i zaginięcie (świetny kryminał obyczajowy, gdzie główna bohaterka jest normalna i nie nadmiernie odważna, za to logicznie myśli i za nienachalny wątek romantyczny)
7.Elle Kennedy & Sarina Bowen - Dobry chłopak (bardzo dobry romans)
8.Mike Omer - Umysł zabójcy ( za Zoe)
9.Lisa Gardner - Dziecięce koszmary ( bardzo dobry, emocjonalny z niespotykanego punktu widzenia kryminał)
10.Rina Kent - Deviant King (mocny romans młodzieżowy, z bardzo ciekawym wątkiem mrocznej przeszłości. Tyle pytań jest , ciekawe jak autorka to rozwiąże... niestety muszę czekać jeszcze na wydanie dwóch części)
11. Laura Thalasa - Zaraza (mój pierwsza i nie ostatnia książka post apo)