Od mojego ostatniego posta minęło troszkę czasu. Postaram się napisać chociaż parę słów o każdej z nich.
To jest od maja, bo chyba w kwietniu ostatnio pisałam co obejrzałam.
I hate you Juliet - k-drama, bardzo lekka, przyjemna do pośmiania i krótkie odcinki że szybko się oglądało, po 20 minut.
Why didn't I tell you a million times - j-drama - najnowsza drama z Takeru. Wiele się po niej spodziewałam, ale rozczarowałam się. Przewidywalna, bardzo szybko wiedziałam kto jest mordercą. Dla Takeru, ją wymęczyłam.
She was pretty - k-drama - bardzo lubię bajki o brzydkich kaczątkach i miłości z dzieciństwa. Drama bardzo przypadła mi do gustu. do pośmiania i do płaczu. Są jej jeszcze 3 wersje i na pewno się za nie wezmę.
Bride of the century - k- drama - kolejna drama w której dziewczyna jest traktowana jak ścierka. Dziwna jest mentalność w tej Azji. Mimo to była dla mnie ciekawa, ale raczej do zapomnienia, chociaż ost zapada w pamięć.
Cant's run away from love - j-drama - zwyczajna historyjka. Ich dwoje, on uważa, że nie powinien być z nikim przez sprawy z przeszłości. Typowa sytuacja. Nic odkrywczego.
Last cinderella - j- drama - Drama z Miura Harumi. Jaka szkoda, że nie ma go już. Świetny aktor, to moja pierwsza drama z nim i na pewno nie ostatnia. Co mogę powiedzieć. Drama super i szkoda, że wcześniej jej nie obejrzałam. Jest naprawdę zabawna i będzie w mojej top wśród dram japońskich. Historia miłości starszej kobiety i młodszego mężczyzny. Jak ja pokochałam tą parę. Na pewno jeszcze do niej wrócę, bo bawiłam się świetnie.
1 litre no namida - j-drama - Historia oparta na prawdziwych wydarzeniach, o nieuleczalnie chorej dziewczynie. Wylałam na pewno więcej niż litr łez. Drama wzruszająca i piękna. Na ostatnim odcinku ryczałam jak bóbr..
Polecam z całego serca.
Hold my hand at twilight - j- drama. Drama z tego roku. przypadek sprawia, że dziewczyna i chłopak zamieszkają razem. Tworzy się między nimi więź. Główna bohaterka ma skomplikowane relacje rodzinne, została porzucona przez swoją matkę, która zaczęła robić karierę jako projektantka. Między bohaterami nawiąże się przyjaźń która potem przerodzi się w miłość, ale przez brak odwagi wyznania swoich uczuć pojawią się komplikacje. Wiedziałam, że skądś znam dziewczynę która grała główną, A to aktorka grającą główną rolę w My teacher,
Cinderella and the fourt knights - k- drama - bardzo lekka i zabawna drama, polubiłam bohaterów a główny stał się moim ulubieńcem i na pewno nadrobię dramy z nim. Drama trafia do jednej z moich ulubionych. Uwielbiam komedie romantyczne. Jednak nie mogę zrozumieć mentalnośći Azjatów, gdzie nadal się wybiera wybranki dla swoich dzieci.
Podsumowując ten rok niezbyt dużo obejrzałam. Wyszło mi 18 dram i 5 filmów azjatyckich. Ale i tak jestem z siebie dumna, że mimo nawału obowiązków udało mi się chociaż troszkę obejrzeć.