Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:02

Historyczny, on ma rany, ona przyjmuje oswiadczy ZNALEZIONY

Nie pamiętasz tytułu dawno przeczytanej książki? Spróbujemy pomóc!
Regulamin działu
REGULAMIN DZIAŁU: zanim zapytasz - przeczytaj!
POMOC - pytania i problemy.

Archiwum czyli ZNALEZIONE! TYTUŁY.

Jeśli Twój tytuł został rozpoznany / przypomniany /odnaleziony - oznacz, prosimy, stosownie temat (dodaj ZNALEZIONY w jego tytule)!

Ulubiona autorka/autor: Diana palmer

Historyczny, on ma rany, ona przyjmuje oswiadczy ZNALEZIONY

Post przez BlueberryEyes » 7 lipca 2023, o 22:33

Hej wszystkim!

Szukam romansu historycznego z punktu bohaterowie całkiem niedoskonali.

Ona jest na spacerze, dostaje sie na teren chyba hrabiego czy księcia, ogólnie gość jest bogaty, e wtedy wyglądał jak ogrodnik i ona go z nim pomyliła. Spotykali się kilka razy, ona była miła, on się zakochał, potem ona wyjeżdża do miasta. Tam spotyka gościa, który złamał jej serce i jest tak przerażona, że on znowu to zrobi, że jak widzi swojego ogrodnika to go przytula. On myśli, że ona go kocha. Potem on prosi jak rękę i ona sie zgadza i szczęśliwi, póki jego chyba kuzyn, który okazuje sie jej byłą miłością, daje jej prezent i mówi coś takiego, co sprawia, że bohater zdaje sobie sprawe, czemu ona się zgodzila na slub. Przynajmniej on tak myśli.

Kojarzy ktos?????
Ostatnio edytowano 7 sierpnia 2023, o 10:08 przez BlueberryEyes, łącznie edytowano 1 raz

Ulubiona autorka/autor: Shelly Laurenston, Anne Stuart

Post przez Fringilla » 8 lipca 2023, o 00:43

No dobra, czy to Mary Balogh "Ostatni walc"?

(30% tytułów, jakie przychodzą mi na myśl w tym dziale, gdy ktoś pyta o romans historyczny to właśnie Ostatni walc - nie wiem, co ze mną nie tak dokładnie :rotfl:
Problem w tym, że mamy zły zwyczaj, kultywowany przez pedantów i snobów intelektualnych, utożsamiania szczęścia z głupotą. Według nas tylko cierpienie przenosi w sferę doznań intelektualnych, tylko zło jest interesujące
— Ursula K. Le Guin

Ulubiona autorka/autor: Kristin Hannah,Paulina Simons,Elżbieta Cherezińska

Post przez tully » 8 lipca 2023, o 13:47

W sumie motyw mi się podoba.... jestem tez zainteresowana
Je préfère aller doucement...
"the standout in this drama is, without a doubt, Emi Takei. Eyes are her asset, and her stare is from another world in this drama. You could feel her love towards Shuji, and that passion is so strong that you could feel it coming out from your screen." Taisetsu na Koto wa Subete Kimi ga Oshiete Kureta J-2011
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Shancai initiates the kiss: https://tenor.com/view/dont-say-anythin ... f-12266619
Tsukushi initiates the kiss: https://c.tenor.com/YC0oyiizgj8AAAAd/ha ... anadan.gif

Ulubiona autorka/autor: N.R./JD.Robb/Laurens/Krentz/Quick/Castle/McNaught

Post przez Agusia » 8 lipca 2023, o 21:47

Fringilla napisał(a):No dobra, czy to Mary Balogh "Ostatni walc"?

(30% tytułów, jakie przychodzą mi na myśl w tym dziale, gdy ktoś pyta o romans historyczny to właśnie Ostatni walc - nie wiem, co ze mną nie tak dokładnie :rotfl:

Tym razem mnie też "Ostatni walc" pasuje.

Ulubiona autorka/autor: Nie mam, czytam to co mi się spodoba;)

Post przez giovanna » 13 lipca 2023, o 21:03

Na sto procent Ostatni walc :D

Powrót do Punkt Tytułów Zagubionych