Teraz jest 21 listopada 2024, o 14:40

Brittainy C. Cherry

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 10 lipca 2022, o 17:01

Ja mam w ebooku więc okładki mnie nie ruszają. Ale chętnie poczytam więcej od Cherry

Ulubiona autorka/autor: Ilona Andrews

Post przez •Sol• » 10 lipca 2022, o 17:08

Będzie ;)
Ale to faktycznie niewiele Ci robi :D
Za to całość będzie na legimi dostępna, co dla wielu zaletą będzie. Bo poprzedniego wydania chyba nie było.
'Never flinch. Never fear. And never, ever forget'.

'Nevernight' - Jay Kristoff

Ulubiona autorka/autor: Anne Golon, Sylvain Reynard

Post przez Karina32 » 20 marca 2023, o 12:10

Obrazek

Małżeństwo Kennedy Lost się rozpada, a właściwie jej mąż ostatecznie je kończy i sugeruje kobiecie, że powinna ułożyć sobie życie gdzie indziej. Załamana i zagubiona Kennedy ucieka do swojej siostry oraz jej męża z nadzieją, że będzie mogła u nich zamieszkać.
Siostra oferuje jej znacznie więcej. Udostępnia Kennedy własny domek w uroczym miasteczku Havenbarrow. Dla kobiety to prawdziwy nowy początek. Niemal natychmiast się przekonuje, że natura i małomiasteczkowy klimat są dokładnie tym, czego potrzebuje. Jednak szybko pojawiają się rysy na tym sielskim obrazku. Pierwszą jest humorzasty, chociaż niewątpliwie bardzo przystojny facet, który w nieprzyjemny sposób nakazuje Kennedy opuścić teren jego posiadłości. Drugą stanowią niezwykle namolni mieszkańcy, którzy koniecznie chcą zajrzeć do domu Kennedy i dowiedzieć się czegoś o jej życiu. Ale najgorsze są sztormy, które powodują, że serce Kennedy znowu napełnia się niepokojem. Może się okazać, że ona i Pan Charakterek mają ze sobą więcej wspólnego, niż sądzą. Sztormy, które lepiej przeczekać we dwoje.

Za mną, o ile się nie mylę, pierwsze spotkanie z autorką i było ono średnio udane.
Nawarstwienie dramatów zdecydowanie przewyższa mój poziom tolerancji. Kennedy - nie może się pozbierać po wypadku, w którym straciła rodziców i kilkuletnią córeczkę, zaś Jax miał trudne relacje z ojcem, a do tego
Spoiler:
. Trochę tego za dużo było jak na dwie osoby.

Fajnie, że ich uczucie rozwijało się powoli i byli dla siebie oparciem w ciężkich chwilach. A tak naprawdę ich spotkanie, to spotkanie po latach, gdyż
Spoiler:

Wydaje mi się też, że książka jest strasznie nierówna. Początek jest lepszy, a końcówka jest mega słaba. A już dialogi w ostatnich rozdziałach, to kompletna porażka. Jakby były pisane na kolenie, albo autorkę gonił termin :bezradny:
Słowem - średnio i na razie raczej nie będę sięgać po następne.

Ode mnie 6/10 (punkcik za okładkę, bo mi się mega podoba :bigeyes: ).
"Każda książka pozwala nam na nowe marzenia." - Emma Chase

https://www.instagram.com/ksiazkowe_romanse/

Ulubiona autorka/autor: Gabriel Garcia Marquez

Post przez Szczypta_Kasi » 21 marca 2023, o 11:23

U Cherry dramaty są nasilone mocno. I jak zawsze nie znoszę takich książek, tak tej autorce wybaczam. Mam słabość do jej książek. Tej akurat nie czytałam.

Poprzednia strona

Powrót do C